Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Von der Leyen blijft man en paard noemen: géén samenwerking met extremisten als AfD, Le Pen of Wilders

  •  
21-02-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2688 keer bekeken
  •  
ANP-491686822

President van de Europese Commissie Ursula von der Leyen blijft man een paard noemen als het gaat om het gevaar van rechtsextremisme. Woensdag zei ze nooit maar dan ook nooit te zullen samenwerken met extremistische partijen als het AfD in Duitsland of de partij van Marine Le Pen, het Franse Rassemblement National. Eerder al waarschuwde ze voor het gevaar van extremisten als ook Geert Wilders en zijn PVV.

“Ik werk met pro-Europese, pro-NAVO, pro-Oekraïense partijen, mensen die onze democratische waarden onderschrijven”, aldus Von der Leyen die officieel haar campagne voor een herverkiezingen als EC-president aftrapte. Met de uitspraken positioneert Von der Leyen zich op een duidelijke positie, nu in landen als Nederland, Duitsland, Frankrijk en Italië extreemrechts in opkomst is.

“Elke Europese verkiezing brengt een verandering met zich mee in de verhoudingen tussen verschillende politieke partijen en verschillende politieke groeperingen”, aldus Von der Leyen: “Dus ik kijk naar de inhoud: Degenen die de democratie willen verdedigen tegen de eurosceptici, en degenen die onze waarden verdedigen tegen de vrienden van Poetin, dat zijn degenen met wie ik wil samenwerken.”

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.