Frenkie de Jong overvalt Spaanse pers in Barcelona: 'Ongekende aanval, wauw'

Frenkie de Jong overvalt Spaanse pers in Barcelona: 'Ongekende aanval, wauw'

21 februari - 12:40 Laatste update: 12:48
159

Hij is doorgaans de rust zelve, maar in de aanloop naar de Champions League-clash van FC Barcelona met Napoli (woensdagavond) is een grens bereikt voor Frenkie de Jong. In Catalonië staat men versteld van de felle uitspraken van de Oranje-international.

De Jong schoof dinsdag aan bij de persconferentie in Stadio Diego Maradona en kreeg meteen een vraag over zijn toekomst voor zijn kiezen. Hij trok een grimas en liep vervolgens leeg. "De laatste tijd ben ik een beetje geïrriteerd, een beetje boos over wat de pers schrijft. Er komen veel dingen naar buiten die niet waar zijn."

Wedden

Meer odds

"Ik kan het niet begrijpen", vervolgde de 26-jarige middenvelder. "Ze zeggen dingen die niet waar zijn, die verzonnen zijn. Als iemand van de pers vindt dat ik slecht speel, dat maakt niet uit, want iedereen mag zijn mening hebben. Maar de leugens... Dat moet stoppen. Je kunt geen dingen schrijven die niet waar zijn. Ik vind het onbegrijpelijk dat je je niet schaamt."

In de Spaanse media verschijnen de laatste weken veel verhalen over De Jong, die voor 100 miljoen euro zou mogen vertrekken bij het noodlijdende Barça. Ook wenst de oud-Ajacied - naar verluidt - niet zijn handtekening te zetten onder een nieuw contract tegen een lager salaris. "Dat zijn leugens", aldus De Jong. "Je zegt dat ik ongeveer 40 miljoen euro per jaar verdien. Dat is heel ver verwijderd van de realiteit. Het is allemaal verzonnen."

Tekst gaat verder onder de video

Verbaasde reacties op 'uitbarsting' De Jong

Bij een aantal Spaanse en Catalaanse media lijkt de uithaal van De Jong hard te zijn aangekomen. Diario AS spreekt zelfs van een 'ongekende aanval op de pers'. Mundo Deportivo voelt zich aangesproken, maar bestrijdt de 'verzonnen verhalen'. 'Er zijn geen leugens. Onze bronnen zitten bij de club of zaakwaarnemers.' Daarbij worden de pijlen gericht op Barcelona. 'In de huidige kleedkamer heerst overmatige gevoeligheid. Winnen van Napoli helpt de irritatie te verminderen.'

Diario Sport zag De Jong 'met scherpe messen' aantreden in Napels. 'De Nederlander is als een cycloon door de perszaal gegaan, tot absolute verbazing van de aanwezige journalisten', klinkt het. 'Het was een uitbarsting van frustratie. Wauw, De Jong had zijn geweer echt geladen. Het voetbal en de achtste finales van de Champions League verdwenen daardoor naar de achtergrond.'