Geertruida: 'Het is niet zo dat wat de trainer zegt vaak uitkomt'

Geertruida: 'Het is niet zo dat wat de trainer zegt vaak uitkomt'

22 reacties 22
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord miste in de heenwedstrijd tegen AS Roma een heleboel vaste krachten. Justin Bijlow, Gernot Trauner, Quinten Timber, Santiago Gimenez en Lutsharel Geertruida stonden om uiteenlopende redenen niet aan de start van de wedstrijd. In Voetbal International omschrijft Martijn Krabbendam het gemis en welke speler het meest gemist werd door Arne Slot.

Volgens Krabbendam was het niet zozeer de stootkracht van Quinten Timber of de rust van Gernot Trauner die gemist werd. Nee met name Lutsharel Geertruida was een gemis met zijn veelzijdigheid. Slot had in zijn plannen een grote rol weggelegd voor Geertruida. De jongen van Zuid staat er goed op bij Slot en is inmiddels al lang niet meer weg te denken uit het eerste elftal. 

Geertruida zelf is nog elke dag trots om voor Feyenoord te spelen. De speler die vroeger buitenspeelde met uitzicht op De Kuip, die waar het kon ook naar De Kuip ging en nog steeds er elke dag komt. "Nog steeds ben ik elke dag weer trots als ik hier de poort door rijd om te trainen", zegt Geertruida.

Dat de liefde niet altijd wederzijds is geweest, dat is wel duidelijk. De verdediger werd beticht van te hoge financiële eisen en vlak voor de komst van Slot leek een vertrek aanstaande, maar zijn komst veranderde alles. "Ik geloof dat de trainer wel fan van mij is. Of beter: hij houdt van de manier waarop ik speel", aldus de veelzijdige speler. Geertruida is dan ook echt onder de indruk van Slot en zeker van zijn wedstrijdbesprekingen. "Het is niet zo dat wat de trainer zegt vaak uitkomt. Het komt altíjd uit."

De kans dat Geertruida na dit seizoen vertrekt lijkt groot. In alle statistieken staat hij bovenin de lijstjes. Een van de meest opvallende is misschien wel het aantal overtredingen die hij gemaakt heeft, namelijk zeven in totaal het hele seizoen waarvan slechts één in De Kuip in 973 minuten. De conclusie van VI is ook dat iemand die zo makkelijk op de been blijft toe is aan de volgende stap in zijn carrière. 

Lees ook