Maya Wolny reisde voornamelijk met de trein door Rusland om gewone mensen te spreken over Poetin en zijn oorlog: “Om ook potentiële soldaten te kunnen spreken, schreef ik me in op datingapps.”
Volledig scherm
PREMIUM
Maya Wolny reisde voornamelijk met de trein door Rusland om gewone mensen te spreken over Poetin en zijn oorlog: “Om ook potentiële soldaten te kunnen spreken, schreef ik me in op datingapps.” © RV / Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photo News

Wat vindt de gewone Rus van de oorlog van Poetin? Maja (47) trok door Rusland en vroeg het aan 106 Russen

Zijn de gewone Russen even hard tegen de oorlog van Poetin als wij in het Westen? Om dat te achterhalen trok de Belgisch-Poolse schrijfster en journaliste Maja Wolny met de trein door Rusland. Van Moskou over Sint-Petersburg tot diep in Siberië sprak ze met 106 mannen en vrouwen van alle leeftijd en slag. Wat ze te horen kreeg, verraste haar. Dit zijn haar conclusies.

52 reacties

  • jan vandezande

    2 maanden geleden
    De Amerikanen zeggen toch openlijk dat ze de Russen willen verzwakken? Dit is niet nieuw. In de tweede wereldoorlog gingen de Amerikanen ervan uit dat de Nazi's de Russen (Sovjetunie) zouden verslaan. Het plan was dan om daarna de door de Russen verzwakte Nazi's te verslaan, maar het pakte anders uit. De Amerikanen waren bang dat de Russen uiteindelijk heel Europa zouden "bevrijden", dus moesten ze nog snel de landing in Normandië op poten zetten.
  • Jan Van de Velde

    2 maanden geleden
    106 Russen op een bevolking van 140 miljoen!?
  • Leonarda Van Opbroecke

    2 maanden geleden
    Zijn wij vrij van mening? Ook niet. De enige vrijeheid die wij hebben is alles te zeggen zolang we maar pro of contra zijn wat voor ons is beslist.
  • Frank Vandevoorde

    2 maanden geleden
    De meerderheid van de Russische bevolking voelt de oorlog niet genoeg om ervan wakker te liggen laat staan in opstand te komen. En ze zijn op hun hoede als iemand er iets over vraagt.
  • Danny Bottelier

    2 maanden geleden
    De gewone Rus gaat niet in zijn kaarten laten kijken door een buitenstaander.