Lena Zevenbergen en haar man Bas gingen enkele jaren geleden door een diep dal, maar kropen er uit met de juist hulp. Datzelfde gunt de agrarisch ondernemer, tevens ambassadeur van Taboer, andere boeren die het even niet meer zien zitten.
Volledig scherm
PREMIUM
Lena Zevenbergen en haar man Bas gingen enkele jaren geleden door een diep dal, maar kropen er uit met de juist hulp. Datzelfde gunt de agrarisch ondernemer, tevens ambassadeur van Taboer, andere boeren die het even niet meer zien zitten. © Yvonne van Driel

Lena's man is boer en zag het leven niet meer zitten, met hulp zijn ze daar nu uitgekomen: ‘Praten helpt’

Lena's man kwam in een depressie terecht, nadat ze de boerderij van zijn ouders overnamen. De agrariër staat daar niet alleen in. Veel boeren zien het het niet meer zitten. Qua zelfdoding staat de beroepsgroep momenteel in de top 3, blijkt uit cijfers van 113 Zelfmoordpreventie. En dus besloot Lena ambassadeur te worden van een initiatief om daar wat aan te doen. ,,Psychische problemen zijn niet zichtbaar waardoor er vaak niet over wordt gepraat.”

  1. Bom onder deepfakesite: 15 BN’ers doen aangifte, blokkade in Engeland en tientallen video's verwijderd

    Bom onder deepfakesi­te: 15 BN’ers doen aangifte, blokkade in Engeland en tientallen video's verwijderd

    Nederlandse instanties hebben een belangrijke slag geslagen tegen de website die al jaren ongehinderd én ongestraft deepfake-pornofilmpjes van beroemdheden verspreidt. In de afgelopen weken zijn er tientallen filmpjes van BN’ers en Kamerleden offline gehaald, na onderzoek van het AD. Sommige video's, bijvoorbeeld van de leden van het Koninklijk Huis, stonden al jaren online en werden ruim 100.000 keer bekeken.