rv
Volledig scherm
© rv

Transgender basketbalster kwetst drie meisjes waarna schoolwedstrijd wordt stilgelegd

Voor de coach van het basketbalteam bij de meisjes op een middelbare school in de Amerikaanse staat Massachusetts hoefde het niet meer. Nadat al zijn derde speelster uitviel in duel met een transgender basketbalster, riep hij zijn speelsters definitief naar de kant. In de video hieronder is te zien hoe de als jongen geboren speelster de bal afschermt en daarbij haar tegenstander tegen de grond werkt.

13 reacties

  • Peter Smets

    2 maanden geleden
    je hebt 2 bijkomende categorieën nodig om het fysisch voordeel weg te werken terwijl je nog respect hebt voor iemands actueel geslacht. Maar ik vrees dat dit heel moeilijk is om dit te organiseren in alle sporten.
  • Constantijn Stevens

    2 maanden geleden
    Men mag niemand uitsluiten uit competitieve sporten. Maar het is ook niet fair ten aanzien van andere spelers of speelsters om oogluikend competitievervalsing toe te staan. Het is niet anders dan dat er een aparte competitie moet komen voor transgenders. Wat is de essentie van scholensporten en sport in het algemeen... Juist, Fair Play. !!!
  • Marianne Van den Lemmer

    2 maanden geleden
    Het zou niet mogen kunnen. Bevraag de bevolking maar eens.
  • Marco brilmans

    2 maanden geleden
    Ik begrijp dat het geen evidentie is om niet te discrimineren, maar het is een fysiologisch voordeel dat je niet kan ontkennen. Die persoon heeft in feite adolescentie doorgemaakt met een lichaam en spieren dat opgebouwd is met testosteron.
  • Kristine Delacourt

    2 maanden geleden
    Aparte categorie voor transgenders.