Ubisoft brengt Rainbow Six SMOL-smartphonegame uit voor Netflix-abonnees

Ubisoft heeft Rainbow Six SMOL uitgebracht, een isometrische roguelite-singleplayershooter voor iOS en Android. Het spel heeft een speelser uiterlijk dan eerdere Rainbow Six-games en bestaat uit meerdere gamemodes.

Rainbow Six SMOL werkt met Operators die eigen wapens, bonussen en unieke acties hebben. Spelers kunnen voor missies kiezen met welke Operators ze de missie willen uitvoeren. Na succesvolle missies krijgen spelers credits om hun Operator te upgraden of van nieuwe wapens te voorzien. Als ze een missie verliezen, zijn spelers de behaalde upgrades voor die Operator kwijt. Spelers kunnen meerdere Operators meenemen op missies.

De game heeft tien vijandfacties zoals draken, duivels en mensen, en vijf gamemodussen. Daarbij gaat het om bommen die onschadelijk gemaakt moeten worden, gijzelaars die gered moeten worden, of vijanden die uitgeschakeld moeten worden. Binnen de spelwereld is 'alles' te vernietigen, stelt Ubisoft. Het spel is alleen beschikbaar voor Netflix-abonnees.

Rainbow Six SMOLRainbow Six SMOLRainbow Six SMOLRainbow Six SMOLRainbow Six SMOLRainbow Six SMOL

Door Hayte Hugo

Redacteur

20-02-2024 • 20:55

50 Linkedin Whatsapp

Reacties (50)

50
47
14
1
0
24
Wijzig sortering
Brengt Ubisoft nog iets kwalitatief op de markt eigenlijk? Bah!
Nu ben ik absoluut geen Ubisoft fan en snap ik helemaal je punt dat er veel aandacht uitgaat naar dezelfde franchises. Maar het is niet zo dat Ubisoft niks nieuws probeert in de afgelopen jaren:
  • Hyper Scape
  • Immortals Fenyx Rising
  • Riders Republic
  • Roller Champions
  • OddBallers
  • Skull and Bones
  • Star Wars Outlaws (moet nog verschijnen)
Meeste van deze games hebben ook een 7 of 8 als beoordeling, behalve Hyper Scape (die snel offline ging) en Skull and Bones lijkt ook niet helemaal een succes te worden. Maar blijkbaar zijn de aantallen toch te weinig om door te pakken, dus deels moeten we ook onszelf de schuld geven ;)
Je vergeet Prince of Persia. Vooralsnog één van de beste games van 2024.
Klopt, maar aangezien die ook op een (oudere) franchise is gebaseerd, net als deze RS SMOL, had ik die even buiten mijn lijstje gehouden. Net als ook Mario and Rabbids, wat best een originele cross-over is imho.
Immortals Fenyx Rising was een zeer aangename verrassing. Vele uren mee vermaakt
in het verleden waren hun games nog inderdaad origineel en leuk om te spelen. nu zijn het veelal dezelfde games met een ander sausje.

ik vind het jammer dat grote studio geen risico’s meer willen nemen, en daarmee in het oude bekende blijven hangen.
tot 2012 was ik een behoorlijke liefhebber van Ubisoft, maar daarna is het bergafwaarts gegaan.
soms zijn de games zeker nog wel leuk om te spelen. (ze worden tenslotte goed genoeg verkocht om deze trend in stand te houden)
maar pareltjes zoals de eerste “beyond good and evil” AC, prince of persia: the sands of time, … (noem maar iets)

nu zien we AC deel x, Farcry deel x etc…

persoonlijk ben ik dan ook al behoorlijk uitgekeken op Ubisoft.
De laatste Price of Persia (and the lost crown) is de minst "Ubisoft" game van Ubisoft in de laatste 10+ jaar en erg vermakelijk.

Verder is Ubisoft afgezakt naar een boerderij met een aantal koeien die iedere paar jaar dezelfde melk geven...
De grote studio wil risico genoeg nemen, maar alleen de uitgever en/of investeerder en/of de aandeelhouders willen dat niet.
Of uberhaupt iets met de nadruk op realisme? Splinter Cell, Rainbow Six, Ghost Recon. Het was vroeger altijd super gaaf met de nadruk op realisme of op zijn minst science fiction ipv volkomen fiction. Het is jammer dat het allemaal die kant op lijkt te gaan. Terwijl het volgens mij wel weer tijd is voor wat anders want aan de verkopen te zien, werkt dit ook niet echt.
De nieuwe Prince of Persia is zeer goed ontvangen.
Heeft dit spel geen kwaliteit dan? Hoeveel uur heb je het gespeeld om dat te bepalen?
"Het spel is alleen beschikbaar voor Netflix abbonnees"

De kwaliteit van het spel even daargelaten; gaan we nu behalve platform (PC/console) exclusives en store (Steam/uPlay/Epic) nu ook nog een keer service exclusives krijgen? Alsof fragmentatie van de TV markt niet erg genoeg was gaan we nu ook games alleen bij bepaalde abbo's onder brengen...

Zie al helemaal voor me dat ik 3 spellen met vrienden speel en voor eentje een Netflix abbo, voor de andere een Ubisoft abbo en voor de laatste Geforce Now nodig ga hebben

[Reactie gewijzigd door Richardus27 op 20 februari 2024 22:36]

Zijn die games ook "uit te zetten" ? Ik start Netflix op omdat ik iets wil 'kijken', niet omdat ik iets wil spelen.
Nee, je bent verplicht een level uit te spelen voor je verder met je serie kan. Soms zelfs twee levels uitspelen voor je weer een film kan starten en moet je 20ingame crystallen gebruiken om de reclames te skippen


/s
Je doet wel n /s

Maar eerlijk, met targeted game ads?
is daar eig best wel n kans denk ik...
Een sideloaded app die die reclamezooi blokkeert zou mooi zijn.

Iets duidelijker.

[Reactie gewijzigd door SkyStreaker op 21 februari 2024 09:33]

De games staan ‘gewoon’ in de Play/App Store. Je hebt je Netflix account nodig om ze te kunnen spelen.

Er valt dus als zodanig dus niks te blokkeren.
Ik doelde op de reklame onderbreking in spellen :)
Ik ben zelf Adblock op m’n telefoon (iOS). En die lijkt (vrijwel) alle reclames in spellen te blokkeren.
Als ik hem wel is uit heb staan om reden X zie ik eigenlijk pas hoe onspeelbaar sommige spellen zijn door de advertenties tussendoor.

In m’n netwerk heb ik Adguard Home draaien. Die filtert ook een boel mobiele advertenties als je op de wifi zit
Ja hoor, gewoon niet installeren?
En voordat je gaat klagen dat je dan korting of zo wilt.

Ik wil geen kookprogramma’s of politieseries/films op streamingdiensten. Daar betaal ik ook aan mee.
Of misschien wil iemand wel geen ondertitels. Dat betaald hij/zij ook voor.
Ik vind het prima dat ze er zijn hoor, maar ik zou ze dan liever niet willen zien in mijn overzicht.
Voor films en series zijn er ook aparte overzichten. Games zou ik dan het liefst alleen in zo'n apart overzicht willen zien en niet tussen de kijkbare content.
Maar ze zijn er toch ook niet?
Ze staan toch alleen in de App Store / Play Store?
(of mis ik iets??)

Edit:
Ik heb net even gekeken in de telefoon-app (iOS) en op een desktop (Firefox) en daar zie ik zo 1-2-3 geen verwijzing naar de games?

[Reactie gewijzigd door lenwar op 22 februari 2024 09:29]

Op de Netflix app op mijn telefoon staat er een games categorie tussen de films en series.
Op de Netflix app van de KPN tv box staan ze er overigens niet bij. Wat logisch is, aangezien je ze daarop toch niet kan installeren.
Oh, dat is wel vervelend dan inderdaad :(

Ik ga ervan uit dat je dan een Android toestel gebruikt. Kun je ze ook direct vanaf daar installeren? (dus "sideloaden") Of zijn het effectief links naar de Play Store?
De games zijn niet onderdeel van de Netflix app. In plaats daarvan zijn ze los te vinden in de app store, gepublished door het bedrijf Netflix. Zodra je die spellen downloadt en probeert te spelen word je gevraagd om in te loggen met je Netflix account. Ik heb dit laatst ook uitgezocht aangezien ik benieuwd was op welke manier ze eigenlijk de games implementeren.

Dus in zoverre word je er niet mee doodgegooid zodra je gewoon een serie of film wilt kijken, maar zijn het extra dingen die je kunt installeren. Alleen is het jammere dat je er dus alsnog voor betaalt, ook al weet je zeker dat je toch niet die spellen gaat spelen.
In ieder geval doet Netflix meer met hun dienst dan alleen de prijs verhogen, zoals alle andere diensten doen tegenwoordig.
Waar staat SMOL voor?
In the internet slang of DoggoLingo, smol is an affectionate way of saying someone or something is small in size—so cute you just want to squeeze ’em.

It most often describes animals like puppies, kittens, bunnies, and even teeny-tiny reptiles. A smol bean is someone, such as a significant other, famous person, or a child, who is petite but precious.
Bron: https://www.dictionary.com/e/slang/smol/

[Reactie gewijzigd door Guidelinez op 20 februari 2024 22:09]

Small? Maar dan op zijn ‘Ubisoft’?

[Reactie gewijzigd door Aegir81 op 20 februari 2024 22:06]

Zou deze ook vol cheaters zitten?
Is dat relevant voor een roguelite-singleplayershooter? Tenzij je de ai bedoeld, die cheat altijd
Nee, maar wel een steek naar r6s die er vol mee zit :D
Ben heel eerlijk, leuk dat je dit via Netflix gratis kunt spelen, maar van de andere kant trekt dit me helemaal niet. Misschien dat ik hem ooit eens probeer, maar voor nu laat ik deze aan mij voorbij gaan.
Ze werken ook nog steeds aan Rainbow Six Siege voor mobiel.

Rainbow Six SMOL lijkt me misschien meer geschikt voor mobiel.
Ik had wel erg veel zin in een grappig spelletje op de smartphone. Ik kon 'm alleen nergens vinden. Blijkt dat de Pixel 8 Pro niet ondersteund wordt. Er zijn overigens meer toestellen die niet ondersteund worden :(

"these devices are not supported: Samsung S24+, Pixel 8, Pixel 8 Pro, Galaxy A51, Pixel 3 XL, Moto e20, Moto G7 Plus, Moto G8 Plus, Galaxy A13 5G, Galaxy A20, Galaxy A70, Galaxy Tab A 10.1, Redmi 9A"
tweakers.net - een techsite met veel aandacht voor gaming - plaatst artikel over nieuw uitgekomen spel, je verwacht het niet

kom er maar in met "smartphone gaming is geen gaming"

[Reactie gewijzigd door jaapzb op 20 februari 2024 23:07]

Ik was al bang dat ik inb4 dit soort antwoorden erbij had moeten zetten, maar ik had sommige tweakerslezers toch iets hoger ingeschat. Dit was geen nieuws artikel maar een reclame spotje, bij een beetje game nieuws artikel duiken ze er namelijk dieper op in en willen ze nog wel een lekkere review doen, dit was gewoon een overgekopieerde tekst die is voorgeschoteld door Ubisoft en dat zou je toch iets beter door moeten hebben als ervaren tweaker.

Volgens mij mag daar best even op gereageerd worden om een mening duidelijk te maken hier over.
Het is een grote gamestudio die met een nieuwe game komt, de enige reden dat jij het niet tweakerswaardig vind is omdat het geen pc, of consolegame is

Als ubisoft uit het niets met een nieuwe rayman game komt zal hier ook een artikel over komen zonder er meteen diep in te gaan
Het is een grote gamestudio die met een nieuwe game komt, de enige reden dat jij het niet tweakerswaardig vind is omdat het geen pc, of consolegame is.
Ik vind het vooral niet heel erg Tweakers-waardig omdat er eigenlijk niet ingegaan wordt op de inhoud van de game, maar het vooral een schaamteloos bericht is tot zelfpromotie van Ubisoft. Dat wordt gewoon als persbericht de wereld in geslingerd en dan zien ze wel welke nieuws-sites het overnemen, in plaats van te betalen voor reclame of advertorials zoals eigenlijk de bedoeling is.

Prima dat de redactie wil melden dat deze game uit is, maar een beetje journalistiek is dan ook op zijn plaats en dan zou het mooi zijn als er ook een mening over de game gegeven wordt of er meer inhoudelijk op de game wordt ingegaan. Anders is het eigenlijk alleen maar reclame.
Met deze post erbij begrijp ik je intentie ook pas hoor. Je doelt primair op het valt dat dit geen game-review is en onderbouwt dit hier.
Je eerste post lijkt primair te ‘klagen’ dat Netflix een game erbij heeft.

Nu ik hem nog een keer lees is het wel wat duidelijker, maar ik snap de verwarring van anderen wel.
Er wordt hier natuurlijk ook veel gezeurd op alles wat iemand niet aan staat.

Kijk maar naar andere artikelen over Netflix gaming, dat er gezeurd wordt over het feit dat ze het aantal streams moeten scheiden van de kwaliteit of dat de prijs weer omhoog gaat door de spellen.

Jij hoort dus blijkbaar niet tot die groep, maar het zijn er nogal wat die dat wel doen😊
Ja ik vind het zo zonde bij tweakers want met dit soort reclamespotjes zijn er al zo veel infokanalen voor mij te verzadigd geraakt om nog serieus te nemen en zou tweakers niet graag die kant op zien gaan.

Nou heb ik wel me mening over netfflix aanbod in nederland en helpt het aanbieden van totaal andere content daar niet in voor mij, maar das een andere discussie die ik hier inderdaad niet wil voeren :)
Ik snap wel wat je bedoelt hoor.

Ik begrijp de nieuwswaarde van een mobiele game van een iconische/populaire franchise. Dat het spel dan alleen door Netflix wordt uitgebracht is volgens mij ook nog wel nieuws? Volgens mij zijn (vrijwel) alle andere Netflix games ook als ‘niet-Netflix-game’ beschikbaar?

Maar de focus en manier waarop dit geschreven is, lijkt het inderdaad meer een reclame.
bij een beetje game nieuws artikel duiken ze er namelijk dieper op in en willen ze nog wel een lekkere review doen
Lol. Heb je gezien hoe het nieuws op deze site vroeger werd neergeplempt? nieuws: Rally Championchip 99 preview

Dan is dit toch wel beter. Daarnaast, Ubisoft is toch wel een grote naam dus dat nieuwe releases worden uitgelicht is niet raar. Alleen gaat men ook niet alle releases willen reviewen, wat is er dan mis met een artikel als nu? Dit artikel is niet heel anders dan de meeste andere artikelen die je hier voorbij kunt zien komen.
Damn dat is inderdaad wel heel semier :p dan is dit inderdaad wel wat beter!

Bedenk je echter wel dat er bij wijze van 1000 en 1 releases tevoorschijn komen dagelijks en er al tig games op netflix beschikbaar zijn gekomen. Die worden niet allemaal behandeld, dus er wordt aan cherrypicking gedaan. Wat de beweegreden ook is waar deze cherrypicking op gebaseerd is of lijkt, het voegt niets van nieuwswaarde toe ondanks dat het als nieuwsartikel neergezet wordt maar alles er aan voelt als een reclamespotje. Maak er dan ook eerlijkerwijs een reclamespotje van zodat ik zelf kan bepalen of ik het wil lezen, want nu verwachtte ik een nieuwsartikel en voelt het als een bedondering en wordt mijn argwaan dat het artikel als hoofddoel heeft klikjes te verzamelen zonder daar iets van waarde tegenover te zetten zoals nieuwswaarde. Zo heb ik zoals eerder gecomment tig nieuwssites verzadigd zien raken tot op het punt dat ik bepaalde nieuws outlets (bijvoorbeeld RockPaperShotgun) zien omgebogen worden tot reclameborden met low-effort "nieuwsartikelen" die als enige doel hadden een extra klik te genereren en weer een reclameblokje een view toe te rekenen.

Tweakers.net heeft nog enig nieuwswaarde, en dat hou ik ook graag zo :)
Snap niet dat mensen hierover klagen
nieuws: Rally Masters preview
Hier een artikel uit 1999 waar Tweakers ook gewoon aankondigt dat er een game aankomt, dit is altijd hier geweest.
Stuiterveer was je al voor met het aanhalen van dat artikel. Heb daar al op gereageerd :)
Die is dan weer leuk :p

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee