Oleg Navalny in 2020.
Volledig scherm
Oleg Navalny in 2020. © AFP

Vier dagen na dood Aleksej Navalny: Kremlin zet broer Oleg (40) op lijst van gezochte personen

De Russische autoriteiten beginnen een nieuwe strafzaak tegen de broer van wijlen oppositieleider Aleksej Navalny (47). Dat melden staatsmedia. Waar Oleg Navalny (40) precies van verdacht wordt, is niet bekendgemaakt. Het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken geeft niet aan onder welk artikel uit het strafwetboek hij precies wordt gezocht.

7 reacties

  • theo de cuyper

    2 maanden geleden
    Gaat dezelfde weg op als zijn broer. Ik vermoed trouwens dat het tijdstip van Navalny's dood gekozen is door Poetin om het westen nog eens op stang te jagen. Zeggende dat hij toch alles durft en zijn goesting kan doen waar en wanneer hij wil.
  • Marc Vinck

    2 maanden geleden
    Nog maar eens een bewijs dat Rusland een dictatuur is die geen tegenspraak toelaat en je gewoon op basis van niets in de Goelag verdwijnt.
  • Etienne Vanhoegaerden

    2 maanden geleden
    In Rusland kun je voor van alles beschuldigd worden moet zelfs niks gedaan hebben dan sluiten ze u nog op wegens te lui
  • Pascha Van Rossem

    2 maanden geleden
    Waar Oleg Navalny precies van verdacht wordt, is niet bekendgemaakt echter dat speelt geen rol voor Poetin zolang Oleg maar in de gevangenis beland. In Rusland geeft men eerst een straf om vervolgens een misdaad te verzinnen ... ook wel "Russische democratie" genaamd ...
  • dany tavernier

    2 maanden geleden
    Iedereen die tegen Poetin is wordt aangeklaagd voor een meestal fictieve reden . En dat terwijl Poetin zelf en zijn entourage totaal terecht zouden moeten aangeklaagd worden voor moord, misdaden tegen de menselijkheid, grootschalige diefstallen, corruptie, folteringen, ophitsende leugens, vervalsing van verkiezingen, en nog zoveel meer. Hoe lang blijft de wereld dit nog verdragen?