RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

12 jaar cel voor poging doden baby: hersenletsel en gebroken ribben

De rechtbank in Zwolle. Beeld © ANP

Een 32-jarige vader uit het Overijsselse Ommen is veroordeeld tot twaalf jaar cel voor een poging tot doodslag op zijn eigen baby van vier maanden. Hij is daarnaast in de rechtbank van Zwolle veroordeeld voor het seksueel misbruiken van het kind.

Het meisje van vier maanden oud werd op 12 februari 2022 opgenomen in het ziekenhuis met hersenletsel en gebroken ribben. Later kreeg ze ook forse bloedingen.

Het viel de artsen op dat het kindje de gebroken ribben op meerdere momenten had opgelopen. De rechtbank heeft geoordeeld dat vader Rik S. het letsel heeft veroorzaakt. Hij ontkent de beschuldigingen, maar heeft eerder wel gezegd de baby eenmaal 'licht geschud' te hebben.

Extreem ernstig

De rechtbank noemt het letsel van de baby extreem ernstig. "Of en hoe ze verder kan leven, is niet duidelijk", zei de rechter. Het meisje is opgenomen in een pleeggezin.

Moeder
Lees ook:
Moeder van baby die uit raam viel in Haagse Schilderswijk blijft vastzitten

De moeder van het kindje, Sanne ten H., is ook veroordeeld. Haar wordt nalatigheid verweten, omdat ze de baby opzettelijk in hulpeloze toestand zou hebben achtergelaten. Ze heeft daarom een jaar cel opgelegd gekregen, waarvan de helft voorwaardelijk.

Beide veroordelingen komen overeen met de eisen van het Openbaar Ministerie.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update