Volledig scherm

KIJK. Israël deelt nieuwe beelden van "baby Kfir en zijn moeder enkele uren nadat ze ontvoerd werden”

Het Israëlische leger deelt nieuwe bewakingsbeelden van 7 oktober. Op de bewakingsbeelden uit Khan Younis in de Gazastrook is te zien hoe een groep gewapende mannen een vrouw en kind begeleidt door de straten van de stad. Volgens Israël gaat het om Shiri Bibas en haar baby Kfir, de jongste gijzelaar van Hamas.

  1. TERUGLEZEN GAZA. “Aanzienlijke vooruitgang geboekt in gesprekken over staakt-het-vuren”

    TERUGLEZEN GAZA. “Aanzien­lij­ke vooruit­gang geboekt in gesprekken over staakt-het-vu­ren”

    De onderhandelingen over een wapenstilstand in de Gazastrook en de vrijlating van gijzelaars boeken “aanzienlijke vooruitgang”. Dat meldt de Egyptische staatszender ‘Al-Qahera News’, op basis van een hooggeplaatste Egyptische bron. Desondanks is het einde van het conflict in de Gazastrook nog lang niet in zicht. Dat heeft de stafchef van het Israëlische leger zondag gezegd nadat het Israëlische leger bijna alle grondtroepen terugtrok uit het zuiden van de Gazastrook. Lees hier de updates van maandag 8 april terug.
  2. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Hezbollah meldt grote raketaanval op noorden Israël - Washington wil "echte vooruitgang" alvorens steun aan UNRWA te hervatten

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Hezbollah meldt grote raketaan­val op noorden Israël - Washington wil "echte vooruit­gang" alvorens steun aan UNRWA te hervatten

    Israël verwerpt het “ontoereikende” rapport van het onafhankelijk onderzoek naar banden tussen UNRWA-medewerkers en Hamas. Volgens de onder leiding van de voormalige Franse buitenlandminister Catherine Colonna uitgevoerde evaluatie heeft Israël nog steeds geen enkel bewijs geleverd voor de beschuldigingen aan het adres van de UNRWA-medewerkers, die volgens Israël medeplichtig zouden zijn geweest aan de aanvallen op 7 oktober. Premier Alexander De Croo (Open Vld) vraagt in een reactie op het rapport dat landen hun steun voor het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen hervatten. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 23 april terug.
  1. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Hezbollah: drie commandanten gedood bij Israëlische aanval in Libanon

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Hezbollah: drie commandan­ten gedood bij Israëli­sche aanval in Libanon

    De prijs van ruwe olie stijgt nu Israël gewaarschuwd heeft voor een tegenreactie op de Iraanse aanval. Een vat olie van de Noordzeesoort Brent - toonaangevend in Europa - stijgt richting 91 dollar per vat. Een vat Amerikaanse WTI-olie stijgt naar 86 dollar. Intussen zijn in het Al Shifa-ziekenhuis in Gaza-Stad tot nu toe tien lichamen geborgen uit een massagraf dat eerder op maandag werd ontdekt. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 16 april terug.
  2. TERUGLEZEN GAZA.  Stafchef Israëlisch leger: “Oorlog in Gaza is nog lang niet voorbij”

    TERUGLEZEN GAZA. Stafchef Israëlisch leger: “Oorlog in Gaza is nog lang niet voorbij”

    Het einde van het conflict in de Gazastrook is nog lang niet in zicht. Dat heeft de stafchef van het Israëlische leger, Herzi Halevi, gezegd dat nadat het Israëlische leger bijna alle grondtroepen terugtrok uit het zuiden van de Gazastrook. De maatregel zou het gevolg zijn van de “uitputting van alle inlichtingen- en gevechtsoperaties in de regio”. Ondertussen vinden er in Egypte nieuwe onderhandelingen plaats. Het doel van de gesprekken is tot een deal te komen met een wapenstilstand en het vrijlaten van gijzelaars. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 7 april terug.