Undercover NAVO-personeel vecht in Oekraïne – Russische generaal

4

Het is een wonder en erg vriendelijk dat Rusland niet hetzelfde doet tegen de NAVO.

RT:

Westerse specialisten bedienen de luchtverdediging en raketsystemen van Kiev, beweert kolonel-generaal Sergey Rudskoy.

NAVO-soldaten vechten tegen het Russische leger in het conflict in Oekraïne, vermomd als huurlingen, beweert een hoge Russische defensiefunctionaris, dagen nadat Moskou Kiev een grote klap heeft toegebracht met de verovering van de belangrijke Donbass-stad Avdeevka.

De Oekraïense beschietingen van Russische burgers – waarvan een aanzienlijk deel in de jaren daarvoor vanuit Avdejevka werd uitgevoerd – gebeuren in opdracht van Kiev en met stilzwijgende toestemming van de westerse staten, zo vertelde het plaatsvervangend hoofd van de Russische generale staf, kolonel-generaal Sergej Rudskoj.

De VS en hun bondgenoten pompen Oekraïne vol met wapens en voorzien het land van communicatiediensten en inlichtingeninformatie, maar voor een deel van de uitrusting is gekwalificeerd westers personeel ter plaatse nodig, aldus de functionaris.

“NAVO-soldaten, vermomd als huurlingen, nemen deel aan de militaire operaties. Ze controleren luchtverdedig ingssystemen, operationeel-tactische raketten en meervoudige lanceerraketsystemen, en vormen aanvalsdetachementen”,

Advertisement
 zei Rudskoy.

Half januari maakte het Russische Ministerie van Defensie bekend dat het bij een precisieaanval meer dan zestig buitenlandse strijders had gedood, waarvan de meerderheid Franstaligen waren. Hoewel Frankrijk vervolgens ontkende dat enige van hun strijdkrachten zich in Oekraïne bevonden, erkende de Franse minister van Defensie dat sommige Franse staatsburgers als “vrijwilligers” gingen vechten – en beweerde dat Parijs, als “democratie”, hen daar niet van kan weerhouden.

Volgens schattingen van het Russische Ministerie van Defensie zijn sinds het begin van het conflict in februari 2022 in Oekraïne ruim 5.900 buitenlandse huurlingen omgekomen. Alleen al vorig jaar leed het Oekraïense leger bijna 160.000 slachtoffers tijdens het rampzalige tegenoffensief, aldus het Russische ministerie van Defensie.

Kiev leed enorme verliezen en slaagde er niet in de tactische verdedigingszone van Rusland te doorbreken, terwijl het Russische leger nieuwe manieren van oorlogvoering leerde en testte, zei Rudskoy, eraan toevoegend dat de Russische troepen na de verovering van Avdeevka hun posities langs de hele contactlijn verbeteren.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Vergeet niet de bevestigingsmail te openen om de nieuwsbrief te activeren (check je spambox als je hem niet ziet)


Ruslands onmiddellijke reactie op Macron: Franse huurlingenbasis gebombardeerd in Oekraïne – Meer dan 60 doden, 20 gewonden (vid)

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
John
John
2 maanden geleden

Exact hiervoor is de NAVO opgericht.

Dee
Dee
2 maanden geleden

Ik sprak met een Rus hier die in Ukraine in een heel duur restaurant gewerkt heeft. Hij vertelde mij dat je daar tot het uiterste beleefd en geduldig moet blijven. Zo was er een rijke klant die een pijpbeurt kreeg aan de tafel waar hij zat. Hij werd er op aangesproken en die Rus begon met geld te smijten. “Hier! Hier! Is er nog steeds een probleem?” Het personeel zei nogmaals dat dit niet hoorde waarna hij met nog meer geld begon te smijten. Uiteindelijk is het personeel er met een grote doek omheen gaan staan om hem aan het zicht van de andere klanten te onttrekken.
Dit verklaard misschien wel het Russische geduld.

arme zondaar
arme zondaar
2 maanden geleden

Dus daar gaan mijn belastingen naartoe: huizen, scholen, winkels en ziekenhuizen beschieten.