Magazijn waarin lithiumbatterijen worden opgeslagen, gaat in vlammen op in Frankrijk, te midden van toenemende angst voor de gevaren ervan

2

De stad Viviez in het Franse Aveyron heeft zojuist een opslag- en recyclinginstallatie voor lithiumbatterijen in vlammen zien uitbarsten, waardoor de angst voor de gevaren van deze batterijen nog groter is geworden. Lithiumbatterijen zijn uiteraard absoluut van fundamenteel belang voor plannen om de economie koolstofvrij te maken, meldt The Daily Mail.

Een pakhuis met 900 ton lithiumbatterijen die wachtten op recycling ging vanmiddag in vlammen op, te midden van groeiende angst voor de gevaren ervan.

De brand in Frankrijk vond plaats in een pakhuis in de stad Viviez in Aveyron, en de inwoners kregen van de autoriteiten te horen dat ze binnen moesten blijven.

Hoewel de oorzaak van de brand nog moet worden bevestigd, waren er zeventig brandweerlieden nodig om de vlammen onder controle te krijgen.

Lithiumbatterijen, aangetroffen in e-scooters, vormen het snelst groeiende brandrisico in Londen, waarbij de Londense brandweer vorig jaar gemiddeld eens in de twee dagen werd opgeroepen voor een e-bike- of scooterbrand.

De brand in Frankrijk heeft opnieuw vragen doen rijzen rond het gebruik en de veiligheid van de batterijen.

Jean-Louis Denoit, de burgemeester van Viviez, noemde de brand “schokkend” en zei tegen de Franse nieuwszender BFMTV: “Er is inderdaad reden om vragen te stellen over de functie van elektrische voertuigen en lithiumbatterijen.”

De brand k omt te midden van voorstellen in Groot-Brittannië om een ​​van Europa’s grootste batterijopslaglocaties in Buckinghamshire te bouwen, die op felle kritiek zijn gestuit.

Advertisement

Meer dan 200 bewoners hebben bezwaar gemaakt tegen de plannen van Statera Energy om de 500 megawatt-installatie te bouwen op velden bij Rookery Farm.

De ontwikkelaars zijn van plan om “de bovengrond te strippen” en 888 grote zeecontainers te bouwen om de batterijen te huisvesten, die omgeven zullen worden door een 2,5 meter hoog hekwerk van staalgaas.

Lees meer
Elektrische fietsen veroorzaken recordaantal branden in New York en vermoorden ruim 100 mensen

Je hoeft alleen maar te bedenken hoeveel chaos een enkele lithiumbatterij voor een e-bike kan veroorzaken:

Een brand bij de Royal Courts of Justice werd eerder deze maand veroorzaakt door een defect aan de batterij van een e-bike.

De brand verwoestte een deel van een opslagruimte op de begane grond en veroorzaakte buiten chaos omdat het verkeer in de Strand, Londen, werd verstoord.

De LFB zei destijds: “Hoewel e-bikes en e-scooters een geweldige manier zijn om door de stad te reizen, kunnen als de batterijen beschadigd raken of beginnen uit te vallen, ongelooflijk hevige branden ontstaan.

“Lithiumbatterijbranden kunnen zich snel en onbeheersbaar verspreiden en binnen enkele minuten is er een grote brand ontstaan.”


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Vergeet niet de bevestigingsmail te openen om de nieuwsbrief te activeren (check je spambox als je hem niet ziet)


Elektrische auto’s op veerboten: Een nachtmerrie die staat te gebeuren

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
P.R.v.LiLi
P.R.v.LiLi
2 maanden geleden

‘t Is eens wat ànders ….
Maanden geleden op de Waddenzee een immense autocargoboot,
met 1.OOO-den ‘vehikels’ inclusief lithiumGIFbatterijen …..

Nu ‘ns 1.OOO-den lithiumGIFbatterijen exclusief vehikels …

‘t Opruimen en ‘bodemsaneren’ is ietwat goegkoper, dan ‘t éérste op zee …..
Maar: verGIFtigd in èlk geval !

John
John
2 maanden geleden

Dit doet me denken aan wat daar in Palestine in de US is gebeurd.