Duitsland geeft tijdschema voor Russische ‘aanval’ op de NAVO – Bloomberg

3

Rusland zou de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie binnen de komende vijf tot acht jaar kunnen aanvallen, zei de Duitse minister van Defensie Boris Pistorius in een interview met Bloomberg.

Pistorius sprak dit weekend aan de zijlijn van de Veiligheidsconferentie van München. De NAVO-leiders en defensiefunctionarissen kwamen in Duitsland bijeen om de huidige geopolitieke problemen te bespreken, in het bijzonder de situatie in Oekraïne en de militaire hulp aan Kiev, meldt RT.

“Ik kan niet voorspellen of en wanneer er een aanval op NAVO-grondgebied zal plaatsvinden”, citeerde Bloomberg Pistorius. ‘Maar het kan binnen vijf tot acht jaar gebeuren’, beweerde hij.

Volgens de krant zijn de EU-landen steeds meer ongerust over het succes van Rusland op het slagveld, de mogelijke vermindering van de Amerikaanse steun aan de regio en het feit dat ze niet voorbereid zijn op een aanval.

Zaterdag bevrijdden Russische troepen de belangrijkste stad Avdeevka in een belangrijke overwinning op het slagveld, waarbij zware verliezen werden toegebracht aan de Oekraïense troepen.

De Oekraïense nederlaag kwam doordat een noodhulppakket van 60 miljard dollar voor het land nog steeds wordt vastgehouden in het Amerikaanse Congres.

“Het probleem met Europa is dat het op zichzelf niet genoeg afschrikking biedt, omdat het niet genoeg initiatief heeft genomen”, zei JD Vance, een Republikeinse senator en tegenstander van de hulp aan Oekraïne, in München, zoals geciteerd door Bloomberg. “De Amerikaanse veiligheidsdeken heeft ervoor gezorgd dat de Europese veiligheid is weggekwijnd”, voegde hij eraan toe.

De Duitse tabloid Bild meldde vorige maand dat het Duitse ministerie van Defensie een actieplan aan het ontwikkelen was voor het geval Rusland een NAVO-staat zou aanvallen na een overwinning in zijn conflict met Oekraïne. In december citeerde Bild de inlichtingendienst van een Europees land die zei dat Rusland Europa in de winter van 2024-2025 zou kunnen aanvallen.

De Russische president Vladimir Poetin benadrukte dezelfde maand dat Rusland nooit plannen heeft gehad om de NAVO aan te vallen. De angst voor een ‘Russische dreiging’ in de EU wordt aangewakkerd door de VS, terwijl Washington vreest zijn dominantie op het Europese continent te verliezen, zei Poetin.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Vergeet niet de bevestigingsmail te openen om de nieuwsbrief te activeren (check je spambox als je hem niet ziet)


Huiveringwekkende NAVO-richtlijn voor de Bondgenootschappelijke ministers van Defensie: ‘Oorlog met Rusland onvermijdelijk – alle westerse volkeren moeten zich voorbereiden’

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Louis
Louis
2 maanden geleden

Dan kan je je maar beter voorbereiden op het opbouwen van een goede relatie met je buren. Helaas is dit aan de EU politiek niet besteed.

Hagar
Hagar
2 maanden geleden

Al deze EU en NATO-oorlogsstokers levenslang in de ijskoude kerker, op een dieet van krekelpis en Covid-bloedstolsels!

Bernardo A.
Bernardo A.
2 maanden geleden

Je reinste oorlogsretoriek; de schaapjes worden erop voorbereid dat ze hun zonen en dochters moeten opofferen aan het imperialisme van de USA en EU. Na 500.000 doden en zwaargewonden in de Oekraïne kan je stellen dat Moloch weer terug is. Onder een andere naam.

En als je Rusland vreest, zou de EU in het gemeen -en de h.h. Moffen die 80 jaar geleden nog een slechte ervaring opdeden met hun agressie tegenover de Russen in het bijzonder- een andere houding t.o.v. Rusland kunnen aannemen. Geen wapens naar de Oekraïne maar vrede en daarna de vluchtelingen retour. Een situatie waarin alle partijen winnaar zijn. Behalve de USA neocons en de wapenindustrie. Laat die dan maar een burgeroorlog in Texas opzetten.

Daarbij geldt, dat oorlogsvoering ingrijpend verandert. En dat je voor de verdediging ook iets anders moet bedenken. + dat de greendeal ons superkwetsbaar maakt. Want zodra alles in de EU elektrisch gaat hoeft een vijand alleen maar onze elektriciteitsvoorziening uit te schakelen.