Viaplay verhoogt prijs maandabonnement vanaf 22 mei met 2 euro per maand

Viaplay, die in Nederland de uitzendrechten voor het aankomende Formule 1-seizoen in handen heeft, verhoogt per 22 mei zijn abonnementsprijs van 15,99 naar 17,99 euro per maand. De streamingdienst heeft klanten per e-mail op de hoogte gesteld van de prijswijziging.

In het bericht aan klanten meldt Viaplay ook dat een jaarabonnement op de dienst tot 11 maart, vlak na de Grand Prix van Saoedi-Arabië, geen 191,88 maar 153,48 euro kost. Dat is omgerekend 12,79 euro per maand.

In september vorig jaar stopte Viaplay juist met het aanbieden van een goedkoper jaarabonnement met korting. De streamingdienst zei toen dat het zich wilde richten op zijn maandelijks aanbod. De wijziging en het terugdraaien ervan houden mogelijk verband met de financiële problemen van het Zweedse bedrijf. Eerder trok Viaplay zich al terug uit verschillende landen.

Nederlandse Viaplay-abonnees krijgen dit jaar toegang tot F1 TV Pro, waardoor het ook mogelijk is om F1-races (terug) te kijken via de F1 TV-app. Die app bevat toegang tot extra beelden van onder meer de pitlane en onboards. F1 TV Pro blijft ook beschikbaar als losse dienst en verhoogde ook onlangs zijn prijzen, van 8 naar 11,90 euro per maand. Het is in Nederland niet meer mogelijk om een jaarabonnement af te sluiten voor F1 TV Pro.

Viaplay prijsverhoging 22 mei 2024
Viaplay brengt klanten op de hoogte van prijsstijging. Bron: Technomania.

Door Sabine Schults

Redacteur

19-02-2024 • 17:57

288 Linkedin Whatsapp

Submitter: TexMex

Reacties (288)

288
285
89
6
0
172
Wijzig sortering
Al is F1TV duurder dan Viaplay, en krijg ik F1TV er ‘gratis’ bij, neem ik het nog niet bij Viaplay af. Als we dit nou allemaal gezamelijk blijven doen, en zodoende Viaplay de afgrond in trappen. Wat een vreselijke bende.

Ben absoluut geen fan van Ziggo, maar Viaplay is toch echt een rommeltje. Commentatoren waar je niks aan hebt, klinkt echt he-le-maal nergens naar. De streams waren in het begin van 2023 ook een drama, geen idee of dat alsnog zo is. Zou graag Tweakers of andere mensen de daadwerkelijke resolutie/framerate/bitrate/codec willen laten vergelijken met die van F1TV zelf.
Dit scheelt aanzienlijk.
Ik heb begin 2023 uitgebreid analyse gedaan in de hoop dat viaplay support hier iets mee zou kunnen.

De onderstaande resultaten zijn behaalt met een 1gbps kpn glas verbinding, waarin alles aangesloten is met professionele Meraki apparatuur. (Tijdens de test firewall regels uitgeschakeld)
De test is gedaan op races 2 t/m 5 tijdens live uitzendingen.

Viaplay: 7-15mbps
F1 pro: 15-20mbps
Sky via VPN: 20-24mbps (4K stream)

Alles werkte via een stream op een AppleTV 4K (3th gen) model op officiële apps.
Alle streams werden wel gelijktijdig afgehandeld (elk op een aparte 4K tv met hun eigen kastje)

Via meraki dashboard kon ik live zien wat er aan data verbruikt wordt, ik moet wel erkennen dat later in het jaar de streams via viaplay stabieler werden. Maar heb daarna geen testen meer gedaan voor viaplay.
F1 TV Pro is Full HD.
Viaplay weet ik niet (ik denk wel iets).
De stream zit officieel via 1080P, al is niet bekend of dit door de app wordt geupscaled vanuit een 720P stream.
Ik heb op meerdere onofficiële plekken gelezen dat dit het geval zou zijn. Maar heb hier geen officieel bewijs voor of dit zelf kunnen achterhalen. (Ook niet kunnen ontkrachten)

Al zal er afhankelijk van de compressiemethode natuurlijk met een 8-15mbps stream redelijk vanuit gegaan worden dat het een 1080P stream zou kunnen zijn.
Netflix doet op 15mbps tenslotte 4K *kuch kuch*

Een 4K Blu-Ray daarentegen kan soms al rond de 100mbps zitten. Maar in vergelijking met Netflix zou viaplay dus met hun stream dus op papier een prima kwaliteit neer moeten kunnen zetten.

Ps ik wil viaplay echt niet de grond in boren, maar ze hebben het er zelf een beetje naar gemaakt.
Premium prijzen, slechte service etc… ze hebben in mijn ogen gewoon te hoog ingezet door teveel tegelijk te willen doen.
Ik snap dat PL en F1 rechten behoorlijk aan de prijs zijn, maar voor beide doelgroepen geld dat er misschien maar een gedeelte overlap heeft in interesse. (Ik ik mij al helemaal niet kan voorstellen dat de streaming service als een alternatief voor Netflix wordt gezien)

In mijn geval voelt het als gierige Hollander een beetje als onrecht, dat ik mee betaal voor PL voetbal en een streaming service voor series en films die ik nooit zal gebruiken.

Voor onze markt hadden ze misschien beter losse diensten kunnen aanbieden, die eventueel in een pakket goedkoper zouden zijn geweest dan losse services.

Ik had graag €15 per maand willen betalen voor een goede F1 ervaring. (Sterker nog, ik zou €20 over hebben voor de kwaliteit die Sky neer weet te zetten. Maar dan met NL commentaar)
Dan betaal ik dus nagenoeg de volle mep, zonder dat zij kosten zouden hebben aan de andere diensten. Want ook hun betalen voor het feit dat ik PL kan kijken. Ze hebben het misschien als een bieding afgekocht, maar ook de PL ziet dat viaplay opeens 1,2 miljoen potentiële kijkers in NL heeft, dat bedrag gaat dus bij de volgende bid-war weer omhoog.
Waarschijnlijk maakt het ook uit dat de races in realtime geëncodeerd moeten worden? 2 passes kun je natuurlijk sowieso vergeten. Dan zou je het niet kunnen vergelijken met de 15 Mbps die Netflix voor 4K-films gebruikt. Ook is het denk ik onbekend welke codecs door de verschillende diensten gebruikt worden?

Wat ik me van 2022 kan herinneren is dat ik het beeld op zender 200 bij Ziggo (Viaplay Xtra) mooier vond dan de stream op de app. Die zender werkte bovendien prima en de stream was toen ruk, dus de keuze was gauw gemaakt ;). Ook die zender was natuurlijk wel een enorme achteruitgang na de 4K-uitzendingen van Ziggo in 2021. In 2023 hadden wij geen Viaplay meer. Ik weet niet meer wat voor bitrate we op zender 200 kregen, maar meestal is dat op Ziggo gemiddeld zo'n 15 Mbps geloof ik?
Grot verschil met ziggo was dat het ook nog eens een broadcast ipv multicast is, waardoor er al minder data nodig is voor eenzelfde kwaliteit. (Via de kabel, niet via de ziggo go app)
Daarnaast maakt ziggo gebruik van h265 op hun huidige next mini. (Ik kan alleen niet terughalen welke codec destijds werdt gebruikt op de decoders van toen. Dus dat is misschien appels en peren vergelijken)

Als ik kijk naar een huidig 4K kanaal van ziggo haal ik rond de 18mbps. (Al staat daar nu gewoon een studio praat programma aan tijdens mijn huidige test)
Wij keken (en kijken nog steeds) gewoon over de coax met een originele Next (beneden) en een Humax (boven). Volgens mij zijn de HD-uitzendingen in ieder geval bij die Humax de laatste jaren allemaal h.264. Ik kan alleen niet meer controleren wat de bitrate was. Ziggo Sport Racing krijgt bijvoorbeeld een lagere birate mee dan de normale Ziggo Sport op zender 14, vermoedelijk omdat Racing veel minder kijkers trekt. Ik méén me te herinneren dat de bitrate van Viaplay Xtra vergelijkbaar was met die van Ziggo Sport op zender 14 (in 1080i uiteraard, niet de 4K-versie).

EDIT: Ik heb net even gemeten: Ziggo Sport heeft bij mij een bitrate van gemiddeld 14,5 Mbps inclusief de audio van 256 kbps. De video is dus gemiddeld zo'n 14,25 Mbps.

[Reactie gewijzigd door SterkeYerke op 20 februari 2024 13:18]

De stream zit officieel via 1080P, al is niet bekend of dit door de app wordt geupscaled vanuit een 720P stream.
ik kijk op mijn tv voortaan via Nvidia shield pro, en heb het idee dat het beeld dan door mijn shield geupscaled wordt, voorheen was het schermdelen via chromecast. Sinds ik de shield pro heb, geen enkel last meer gehad met de stream kwaliteit, niet meer last van bufferen of wazig beeld raar genoeg. Alleen zwart scherm of een zwarte stream, die heb ik wel eens een paar meegemaakt. maar elke keer opgelost door vorige te klikken en de stream opnieuw te starten.
Even voor de duidelijkheid. De Sky Sports stream zend zover ik weet ook gewoon de 1080 stream van f1 tv uit op een 4k zender.
De internationale stream is net als de f1tv stream geen 2 of 4k.
Maar corrigeer me als ik dit fout heb.
Ik heb Sky dan ook gekeken via een VPN, en netjes betaald via een cc.
Tuurlijk is het grijs gebied, maar het was in elk geval geen illegale iptv stream.

Die was volgens hun eigen app dan ook een 4K stream, en de kwaliteit was aanzienlijk beter dan die van viaplay of F1pro.
Ik ben ook benieuwd was ziggo zal doen als ze de rechten terug weten te kopen.

Ergens zal het mij niks verbazen als ziggo echt wel inziet dat mensen bereid zijn flink te betalen voor de formule1.
Wil Ziggo dit willen terug kopen, dan moet de businesscase beter zijn dan Viaplay/F1 TV Pro nu voor een abonnement vragen. Ik vermoed dat dit een probeersel is dat ze rustig (denken te) kunnen doen omdat Nederland een klein landje is.
Sky is ook een stuk duurder dan Viaplay of F1 TV Pro. Rond ~35euro/maand.

[Reactie gewijzigd door alienfruit op 19 februari 2024 22:53]

Ik denk niet dat f1tvpro 20mbps aantikt voor een 1080p stream. Hoe en wat heb je precies gemeten? Een grafiekje van je van bandbreedtegebruik? De hoeveelheid data verbruikt in een tijdswindow? De snelheid waarmee chunks binnen kwamen?

De stream bij f1tv doen denk eerder 6-8mbps.
Het kan natuurlijk afhangen van de gebruikte hardware/software/platform wat voor Stream je krijgt.

Als ik op mijn desktop F1TV kijk, krijg ik een 1080P 6Mpbs stream. Maar dat hoeft niet dezelfde stream te zijn als die mijn AppleTV of telefoon krijgt. Stream worden vaak geeent op de mogelijkheden en verwachte prestaties van het platform waarop je afspeelt en de verwachte latency/bandbreedte/netwerkomstandigheden.

Het zou best kunnen zijn dat je voor een AppleTV 15Mpbs voorgeschoteld krijgt, maar dat dat nog wel H264 is - misschien heeft men maar 1 stream voor alle type Apple TVs. Maar, ik had eigenlijk voor een laatste generatie Apple TV ook een lagare bitrate (HEVC) stream verwacht. Misschien zenden ze uit met meer dan p50? (gebruikte camera's in F1 zijn high framerate)
Uiteraard, maar 20Mbps is een uitzonderlijk hoge bitrate. Ik heb een blauwe maandag in de OTT wereld gewerkt en daar was dat zeer ongebruikelijk. Denk alleen al aan de enorme bandbreedte die nodig is als je dat op grote schaal inzet. Nu kunnen cloudflare en akamai best een hoop leveren, maar je blijft aftikken voor die GB's. (al zal het laatste wel meevallen ivm dat het live events zijn).
Zal een principe ding zijn, maar ga ook niet zo’n prijsverhoging bekostigen.
Ja, begrijp dat dingen duurder zijn geworden.
Nee, begrijp niet zoveel duurder dan vorig seizoen.
Is niet uit te leggen en verschil met andere landen staan niet in verhouding.

Zojuist ook mijn account verwijderd bij F1tv pro.
Dan maar samenvattingen kijken bij de NOS dit jaar of andere mogelijkheden uitzoeken om volledige races te kijken.
Ben hier op tegen en ga het niet doen. Hoe graag ik ook F1 volg. Nonsens dit |:(
Uiteraard is dat je eigen afweging. F1TV Pro is al jaren dezelfde prijs gebleven zonder verhogingen of inflatiecorrecties en dergelijke. Natuurlijk zit ik niet te wachten op wat voor prijsverhoging dan ook, maar gezien alle prijsverhogingen en inflatiegekte vind ik de nieuwe prijs na al die tijd van F1TV Pro in verhouding nog helemaal niet zo schofterig. Ik heb het er voor over in ieder geval, zeker nu er steeds meer races zijn.
Als je eerst F1 zo goed als gratis bij je Ziggo abonnement kreeg, dan is dit wel een enorme stijging natuurlijk.
Niks is gratis uiteraard. Als ik zie wat je voor Ziggo betaald, dan kan je onderhand bij elke provider F1TV Pro erbij nemen en even duur uit zijn.
Ziggo en 'zo goed als gratis' in één zin gaan niet samen.

Je kunt anders ook stellen dat je velgen zo goed als gratis zijn als je een nieuwe BMW koopt ;)
Je hebt gelijk.
Maar vanuit mijn perspectief: Ik heb al een Ziggo abonnement en heb geen alternatief. Dus dat geld ben ik sowieso kwijt en F1 zat daar ook bij, nu moet ik daar dus extra voor betalen zonder dat Ziggo goedkoper wordt. Nu wordt het nog eens nog duurder.

Het is nu te veel geworden en heb het opgezegd. Dan maar geen F1 abonnement. Kijk wel de samenvattingen ofzo.
Juist, dat heb ik hetzelfde. In eerste instantie betaalde je een paar euro per maand met ViaPlay. Toen werd het 15 euro en nu 18euro. Wat krijg je er extra voor? NIETS!
De smoes van inflatie correctie kunnen ze niet meer gebruiken, die is al gebruikt bij de vorige verhoging.

Deze gruwelijke klant onvriendelijke graai houding zorgt ervoor dat ik echt HOOP dat Viaplay failliet gaat. Ik hoop dat de F1 terug naar Ziggo gaat volgend jaar, dan zal blijken wat voor domme actie Canal+ heeft uitgevoerd door te investeren in Viaplay.
Had ze gewoon op hun bek laten gaan met hun graai beleid en de rechten voor dit jaar aan de runnerup van vorig jaar gedaan.
Dit smerige 1-2tje van de FOM met Viaplay door F1TV ook flink in prijs te verhogen om de concurrentie met Viaplay niet te groot te maken is ook gewoon triest.
Daarnaast krijg je toegang tot alles F1.
Dat krijg je nergens anders. Voor die prijs vind ik het best netjes.
46% verhoging en niets extra’s bieden, het is ordinair graaien, iptv here I come.
Vind het ook niet vreemd dat de prijzen stijgen, echter de verhouding hoeveel dit nu is, is buitensporig. Tuurlijk, mogen ze vragen. Ja, als f1 fan heb je veel te zien, maar verschil met paar maanden terug is toch niet uit te leggen?
Krijgen we andere content, meer, hogere resoluties?
Er is geen commercieel bedrijf die indexeringen laat liggen om vervolgens met zulke hoge verhoging te komen.

Raar spelletje wordt er gespeeld.
Natuurlijk heb je gelijk, maar zo'n prijsverhoging ineens is natuurlijk wel schrikken. Andere aanbieders doen het geleidelijk en dan kom je op hetzelfde uit of soms zelfs hoger. Wat dat betreft, voorbeelden genoeg.
Je hebt helemaal gelijk. Prijs verhogingen van 50% zoals in het geval van F1tv pro is voor mij ook de druppel. Dan maar geen F1. Ga niet verkapt de tekorten / idiote uitgaven van viaplay betalen. No way 🤮
Heel eerlijk, ik dacht is het al 1 april :F ?
Dit bedrijf heeft een "bord" voor hun .... en denken dat we echt beter af zijn met Viapray?
We weten betere en goedkopere wegen naar de F1.
Voor voetbal heb ik geen klachten
Heel leuk, maar al vaker gezegd, er zijn ook voetbal en darts kijkers bijvoorbeeld.

Weet iemand hoe je één jaar weer kan afsluiten? Volgens mij heb ik dat vorig jaar via de helpdesk moeten doen.
Ja. Ik spreek best veel mensen die nog viaplay hebben (en/of dat delen met een paar mensen). Sommigen hebben argument dat ze ook engels voetbal kijken of weet ik wat ze verder aanbieden, de meesten niet.
Ik begrijp echt helemaal niet waarom ze niet naar f1tv gaan... is stuk goedkoper en beter en je sponsort die rare viaplay troep in ieder geval niet. Er is enige keuze, dan blijf je toch niet bij zo'n gare partij?

Enige nadeel van f1tv voor mij is dat er geen app is voor de tv, dus ik moet zelf streamen vanaf laptop. Op zich geen probleem maar wel een kleine onhandigheid zullen we maar zeggen...
Dat kun je oplossen door het gebruik van een Chromecast. Daar kun je de F1 app op installeren, waardoor je rechtstreeks op je TV via de Chromecast kunt kijken.
Dank voor de tip, heb twee van die dingen liggen sowieso :-)
Ik heb F1TV ook opgezegd nadat ze me een 46% prijsverhoging door de strot probeerden te duwen voor m’n jaarabonnement, klaar met al die streamingdiensten die niets extra’s leveren maar wel blijven graaien.
Ik vind F1 bij Viaplay niet om aan te horen.

Wat mij nu stoort is dat je buiten de deur maar 1 Stream van Viaplay en F1 TV Pro by Viaplay kan bekijken dus je hebt er technisch gezien niet veel aan.
Ik neem wel F1 TV Pro los via F1 zelf.
Ik wacht nog altijd op een aanbieding van F1TV Pro.
Heb VIAPLAY echt een kans gegeven, maar heb ze toch bedankt voor aankomend F1 seizoen.
Dat gaat dit jaar helaas niet gebeuren, zie het officiële bericht van F1tv hieronder. Daarnaast hebben ze de optie om een jaar abonnement te nemen sinds vandaag verwijderd en moet je dus per maand gaan betalen.

https://www.formula1.com/en/toolbar/tc-2024-intro-offer.html
Via de IOS app krijg ik de jaar aanbieding nog wel. Dat dan maar doen, ik vond €95 al nergens over gaan, al helemaal vergeleken met de €52 die ik vorig jaar betaalde (introductie prijs).

Als ik die €95 nu niet pak ben ik bijna €100 meer kwijt per jaar. Eerst vond ik €40 duurder dan vorig jaar asociaal, nu ben ik bijna blij dat het “maar” €40 is.

Dit gaat echt nergens over, FOM pushed alle klanten naar viaplay om hun sterker te maken bij het bieden, nadat het bieden voor hun al verzet is. Ik dacht dat het een open bieding was, ipv een voorkeursbehandeling..

Edit 20:30: Zojuist een abonnement afgesloten via de F1TV App op IOS. Gewoon via de abonneer knop, en via Paypal betaald. (Ik had al ideal toegevoegd, maar ik denk dat F1TV dat niet ondersteund).
Ik kan alleen maar zeggen, als je nog enigzins goedkoop uit wil zijn, z.s.m. afsluiten via de app, want via een VPN is ook een heel eind dicht getimmerd.

[Reactie gewijzigd door Ramonmaas95 op 19 februari 2024 20:29]

Dank je wel voor de tip! Voor de mensen die het niet kunnen vinden, in de app zelf kon ik het ook niet meer vinden maar wel als ik naar de iOS instellingen ga en van daaruit naar mijn abonnementen ga. Ik had geen actief abonnement meer maar ik kon vanuit daar nog wel voor 95 euro een jaar afsluiten. Als je nooit eerder via iOS een abonnement hebt afgesloten weet ik niet of er nog een andere omweg is.
Ik had nog nooit via IOS een abonnement afgesloten en kreeg het gelukkig voor elkaar. Dan voor €95 i.p.v. +- €142, scheelt toch €50 maar ik ben het er alles behalve mee eens!
Apart, als ik op de abonneer knop drukte kreeg ik alleen opties voor de maandabonnementen. Maar ik heb dus een half uur geleden ook nog een abonnement kunnen afsluiten. Netjes een mail gehad dat ik jaarabonnement heb afgesloten dus voor dit jaar moet het maar op deze manier. Ook niet van harte maar ik heb ook geen zin om elk weekend naar illegale streams te zoeken en ben eigenlijk wel te spreken over de voor- en nabeschouwing van f1.tv.
Hoe dan? Ik zie hem niet in instellingen en kan in de app alleen maar per maand doen…
Ik heb maar een maandabonnement afgesloten (via Apple ID) en dat in de accountinstellingen in ‘Instellingen>Apple ID’ omgezet naar een jaar. Dat werkte ook.
Wel in de F1TV app eerst maand abo afsluiten?

En dan heb je 1 maand + een jaar van €95?

[Reactie gewijzigd door IKON op 19 februari 2024 22:21]

Ik sloot eerst TV Access af voor een maand en daarna direct omgezet naar F1 TV Pro voor een jaar. Ik denk dat die € 3,99 voor Access dan vervalt, dat zie ik pas later aan de afschriften. In ieder geval duurt het F1 TV Pro abonnement dus exact 1 jaar, en gaat het direct in.

[Reactie gewijzigd door SoldierOfOrange op 21 februari 2024 09:13]

Ik kan bevestigen dat dit werkt!
Heel erg bedankt voor deze tip! Het is mij ook gelukt _/-\o_
Ah bij mij schrijft hij eerst een maand F1TV Pro af en daarna gaat het jaar pas in... Dat wordt 19 maart afgeschreven.
Top werkt voor mij ook! Snel geld bespaard zo, dank. :)
Heel erg bedankt, deze methode zojuist gebruik om een jaarabo af te sluiten!
Thnxs!

Blij dat ik toevallig dit draadje leest. Bij mij ook gelukt!

Je bent een Held voor de uitleg!

[Reactie gewijzigd door smv op 20 februari 2024 13:55]

Ook bedankt voor de tip! Heb het nog niet getest, maar een manier om goedkoper het jaarabonnement te nemen als je niet eerder F1 TV hebt afgesloten (met een iOS device).

Neem het abonnement 'Tv Access' voor 3.99 via de app en zet deze dan per direct weer stop.

F1 TV komt dan bij je Subscriptions te staan (Settings app - Apple ID - Subscriptions).
Bij 'See all plans' kan je waarschijnlijk het jaarabonnement van 95,- afsluiten.

Graag even laten weten of dit werkt :Y)
Net geprobeerd en het werkt inderdaad, scheelt 40 euro. Thanks!
F1 TV Pro heeft ergens begin januari aangepast. Verlengen daarvoor kostte € 65, er na velengen kost € 95.
Hhhm ik heb nog steeds een abonnement voor 64 per jaar via mijn creditcard, die is geloof ik nog niet verhoogd sinds ik deze heb afgenomen. Maar als die duurder wordt stop ik ook.
Dat dacht ik ook. Tot ik vandaag een mail kreeg 🤯
Same here. Ik heb ook nog eens een bevestiging gehad dat ik tot Feb 2025 (automatisch) via CC verlengd heb voor €64,95
Dat zal volgend jaar niet weer gebeuren vrees ik....
Ik ook via google play, maar zie nu dat hij in december verlengt is voor 65 euro :P
Ik ook via Google play, en die van mij is op 9 februari automatisch verlengt voor 65 euro. Heb nog geen bericht gehad dat er nog een bedrag bovenop komt of zo, ben benieuwd of dat zo blijft :) .
Mijne zou in maart verlengen maar kreeg een tijdje geleden een mail dat er even 30 euro bovenop komt.
Als je deze bedrijven graag wilt belonen voor hun wanprestatie, dan moet je het zeker doen. Voor mij is persoonlijk de grens bereikt en ik ga op zoek naar andere legale alternatieven. Als we als klant zo over ons heen laten lopen, dan komt er volgend jaar weer 30 euro bij. Je kunt alleen je ongenoegen uiten via je portemonnee.
Ik via de Android app ook nog. Had hem op annuleren gezet, maar toch maar even verlengd. 20:33 was de tijd vna verlengen.

[Reactie gewijzigd door Ome Ernst op 19 februari 2024 20:35]

Hoe dan? Ik heb hier een lopend abonnement tot maart maar in de Android app geen optie om die te verlengen. Ik heb ook nog een account waar eerder een abonnement op heeft gezeten. Als ik daarmee inlog kan ik wel weer abonneren, maar alleen voor een maandelijks bedrag en niet per jaar.

Als jij binnen de Play Store je geannuleerde abonnement weer actief hebt gezet dan ben ik bang dat je van een koude kermis thuis gaat komen en vanaf dat moment het abonnement gewoon wordt omgezet in een maandelijkse € 11,99.

Ik hoop samen met jou heel erg dat hij op verlengdatum netjes nog met een jaar wordt verlengd voor die € 94,99 maar ik ben bang dat dat niet gaat gebeuren :(
Bij mij was de optie nog beschikbaar. Heb dit nooit via de Playstore gedaan, altijd direct via account.formula1.com. Ik was al niet blij met de 30 euro verhoging, maar als zij dat eenzijdig omzetten naar maandelijks, dan zeg ik per direct op. En mochten ze volgend jaar er weer 30 euri erbij doen is het ook dan exit F1.
In de app kon ik ook niet verlengen, maar via de website wel.
Mijn abo liep rechtstreeks via de website van F1. Na de verhoging een tijdje terug gecanceld in de hoop dat er weer een intro aanbod kwam. Nu dat dus niet komt toch eens terug gegaan naar mijn account en daar opnieuw kunnen activeren. Het lijkt er nu op dat mijn abo tegen het normale tarief verlengd wordt:

Subscription Amount
INTRO PRICE
€51.99First Year
THEN€64.99PER YEAR

Verlengdatum is 28/2. We gaan het zien. Wellicht dat dit dus ook nog een optie is buiten de iOS en App store route om.
Dat jaar abbo heb ik gemist.
Eerst even 46% verhogen. En dan nog jaar abbo wegnemen?
Als je een Jaar F1TV wilt kijken dan ben je dus 142,80 kwijt.

echt.... waar gaat dit heen
Naar de mannen in pak bij Liberty Media :)
Ik zeg altijd meteen op aan het einde van het seizoen. In 2024 heb je dan genoeg aan 10 maanden wat dan op 119,- komt. Scheelt toch weer iets.
edit:
Excuses, het scheelt inderdaad enorm t.o.v. €142,80. Holy moly!
Het scheelt 23.80... en klopt, het jaarabonnement was 95 euro, het is er niet meer dus je bent met deze manier weldegelijk goedkoper uit. (En ik baal ook dat er geen jaar optie meer is of de prijs van vorig jaar, maar dat is een andere discussie)
Naar de zeven zeeën 🏴‍☠️
Zodra Max Verstappen stopt zullen er nog maar weinig kijkers in Nederland overblijven die bereid zijn er voor te betalen.. Dat zal slechts een klein groepje hardcore F1 fans zijn..
Er zijn natuurlijk bijna 3 maanden geen races, dus wanneer je het abbo laat doorlopen betaal je eigenlijk dit bedrag over 9 maanden.
142? Ik dacht 95?

Ik betaal overigens nog 65 euro, iig tot deze zomer.
ik zie het en belachelijk,

ter gelijkertijd staat er dit in de mail die ik eerder ontving
Je F1 TV-abonnement loopt in principe tot 02 maart 2024. Wil je je jaarabonnement op F1 TV aanhouden, dan wordt de prijs op 02 maart 2024 met €30.00 verhoogd naar €94.99.
Ik heb nog geen actie ondernomen, ik vraag mij af of dit dan nog steeds geldt, of dat deze belofte nu over boord gegooid gaat worden.

Volgens mij heeft viaplay een grote vinger in de pap en uitonderhandeld dan f1tv duurder wordt zodat het prijsverschil met viaplay kleiner is,

Ik heb daar geen bewijs voor, maar dat zeft mijn gevoel
Viaplay heeft geen onderhandelingskracht meer want het geld is op.
https://www.gpblog.com/nl...-viaplay-f1-tv-reden.html

Toch wel. Ik zeg het niet gauw over een bedrijf, maar Viaplay is echt een bedrijf uit de hel en mag van mij een pijnlijke dood sterven. Wat een geldbeluste amateursbende.
Maar als dat waar is, dan is het toch een gevalletje Consumentenbond?
"recht hebben is één, recht krijgen is twee"
Ik vind het in de EU bizar om te zien dat concurentie niet juist meer gestimuleerd wordt.

Het is toch te belachelijk voor woorden dan de concurrentie gewoon niet mee mag doen en dat dit geaccepteerd/toegelaten wordt.
Het geld is aangevuld met nieuwe aandelen. Datgene wat er ooit is ingestopt door menig aandelhouder is volledig verwaterd. Ze hebben ingestemd omdat het resultaat anders nog erger zou zijn.

Een hele categorie is F1 fan, maar het is nog maar de vraag of de massa die prijzen gaan betalen, cq wil betalen. Neem daarmee het aantal races dat gratis is te zien bij RTL Duitsland, dan komt er ergens een kantelpunt.En dat kantelpunt nadert sneller op moment, door de hoeveelheid van races, je bepaalde races minder interesseren zoals Japan (die begint om 02.00 's nachts), Indonesiïe, de races in het Midden Oosten, de sfeerloze Mickey Mouse races in de US.

Komend seizoen betaal ik nog €65 en dat is een nobrainer. Ja, ik was op tijd. Bij €95 moet ik al meer nadenken en bij €150 ga je er nog serieuzer over nadenken. Het is weer een streamingsdienst er naast die je 24 wedstrijden, kwalificaties en trainingen bekijkt minus de wedstrijden die minder de moeite waard zijn..
Bij mij staat hetzelfde als ik inlog en kijk bij 'My subscription'. Ik ga ervan uit dat ze gewoon €94,99 afschrijven. De enige andere optie die ik zie, is 'Cancel subscription'. Dus het lijkt me dat het gewoon blijft doorlopen tot ik het opzeg. ViaPlay hoef ik niet, dat zal binnenkort toch wel afgelopen zijn.
Nou maar hopen dat mijn bestaande jaarabonnement blijft bestaan. Er staat dat ik later dit jaar bijna 65 Euro moet betalen.
De aanbieding van F1TV pro gaat dit jaar niet komen. Zie daarvoor het tweakers F1 topic.
Edit: mijn opmerking geldt voor NL.

[Reactie gewijzigd door meesje op 19 februari 2024 19:36]

Hangt van het land af, voor ons Belgen valt er op dit moment 15% korting te rapen, 64 euro voor 1 jaar ipv 75.
Ja inderdaad. Goede toevoeging. Mijn eerdere reactie aangepast.
€95 t.o.v. €65 is 46% verschil vanuit de invalshoek van een Nederlander gerekend.
Woensdag maar eens proberen een abbo af te sluiten als ik in Brussel ben.

Ben benieuwd.
BE creditcard vereist….
Dan sluit je hem af via Google Play, ik woon in Portugal, maar aangeschaft met een gekoppelde Nederlandse creditcard.

Update: ik kan mijn abonnement niet meer verlengen, omdat ze geen connectie met de bank kunnen maken. Binnenkort mijn Portugese CC eraan koppelen. Overigens in Portugal van 49,99 naar 59,99.

[Reactie gewijzigd door Jron667 op 20 februari 2024 12:59]

Het is niet helemaal duidelijk voor me. Dus voor alle zekerheid : Als ik nu een jaarabonnement afsluit à €153,49 (€12,79 p.m.), dan geldt de verhoging die op 22 mei a.s. ingaat niet en blijft ik het hele jaar €12,79 per maand betalen?

[Reactie gewijzigd door Pierre_nr1 op 19 februari 2024 18:32]

Het geld alleen op het maandelijks opzegbare abbo, dus niet het jaar abbo :)
Maar wat @ZiSE terecht opmerkt : 'maar dat zinnetje in de 'kleine lettertjes' is dan niet heel bemoedigend...
" De minimale prijs die u betaalt is €153,48. "'

Dat schept geen duidelijkheid en geeft aan dat Viaplay het maandelijke bedrag mag verhogen, ondanks dat je een jaarcontract hebt. Of zit ik er naast?
12 x €12,79 = €153,48 dus dat betaal je iig.

Dus maand bedrag gaat niet omhoog bij dit type abbo in Mei.

Je kunt evt delen en iemand de F1Tv pro stream geven.
Daar zou ik niet van uitgaan. Je gaat per maand betalen en "de minimale prijs die u betaalt is €153,48". Het zou mij dus niet verbazen dat je de eerste 3 maanden 12,79 betaalt en en de rest van het jaar 14,39.
Dat gevoel heb ik dus ook.
Stel dat VIA Play al bunget en in juli failliet gaat, dan ben je de centjes mooi kwijt.
Ik kijk wel via vpn omweg. Ik kijk allen F1 dus vind het wel veel geld voor gem 2 wedstrijden per maand.
Daar gaat mijn vraag helemaal niet over.
Nou, ik zou het wel in het achterhoofd houden want dan zou je dus € 25,58 p/m betalen.
Dit heeft nog steeds totaal niets met mijn vraag te maken, dus niet relevant
Je betaald nog steeds per maand alleen zit je er een jaar aan vast. Maakt dus niet zoveel uit
Ach, ik ben meer kwijt voor een biertje in de pub dan één F1 wedstrijd. F1 wedstrijd is vaak meer vermaak dan het biertje in de pub :)

[Reactie gewijzigd door alienfruit op 19 februari 2024 23:02]

Naar betere pubs gaan? Of betere vrienden/vriendinnen in je sociale kring naar de pub slepen? :+
€95/24=€3.95 daar kan ik geen biertje voor kopen in de pub ;) Goedkoopste is ~6euro bij de pub om de hoek
Ik kom al jaren niet meer in de horeca, is het tegenwoordig zo duur?
maar dat zinnetje in de 'kleine lettertjes' is dan niet heel bemoedigend...
" De minimale prijs die u betaalt is €153,48. "
Ja, dat zinnetje is inderdaad niet heel bemoedigend en daardoor blijft het onduidelijk. Als ze in 1x €153,48 voor 1 jaar hadden afgeschreven, of de keus gegeven om in 1x te betalen dan was er weinig discussie. Maar de onmogelijkheid om €153,48 niet in 1x te kunnen betalen geeft mij het gevoel dat ze 'gewoon' de maandelijkse bedragen mogen verhogen.
Ze adverteren dat je met een jaarabonnement 20% korting krijgt dus zal vanaf mei die prijs ook wel omhoog gaan.
Dat is ook de reden dat je een jaarabonnement niet in één keer kan betalen.

In hun advertentie staat de minimale prijs die u betaald is €153,48 per jaar. Dus ga er maar van uit dat die prijs ook vanaf mei omhoog gaat.

[Reactie gewijzigd door jpo1 op 20 februari 2024 16:36]

Dat is maar een gok dus, geen feit? We wachten het maar af.
Ter aanvulling, niet alleen is de prijs van F1tv omhoog gegaan, maar is het sinds vandaag ook niet meer mogelijk om een jaar abonnement af te sluiten voor 94 euro. F1Tv is dus nog weer even wat duurder geworden.
Dat is geen toeval.... Afspraken onder water :(
Ik vraag mij af met wie ze dat dan afgesproken zouden moeten hebben.

De kosten van F1 zijn sowieso omhoog gegaan dus maakt F1TV het vanzelfsprekend hoger, dat F1TV deze kosten direct doorrekent naar ViaPlay is dan niet meer dan logisch. Daarnaast, in het begin klaagde men steen en been over de kwaliteit van ViaPlay, nu is het eindelijk wat beter (tenminste, wat ik uit mijn omgeving hoor) en rekent men terecht ook die kosten (investeringen) door en is het ook weer niet goed.

8)7 |:(
Met viaplay omdat die vinden dat ze te weinig verdienen met f1 vanwege dat veel mensen naar f1tv zijn gegaan.
Helemaal als je ziet dat er bij F1 TV pro 15% korting dit staat. Die hebben met elkaar om de tafel gezeten.
* This offer is available to F1 TV users in all territories where F1 TV Pro is available with the exclusion of Austria, Chile, France, Guadeloupe, Monaco and Netherlands.
Bij een vorig draadje meldde ik dat ViaPlay (als rechtenhouder) de voorwaarden mag bepalen waaronder F1 TV beschikbaar is binnen Nederland. Dat ze de omzet uit Nederlandse abonnees delen. Toen werd ik niet echt geloofd, had ik de indruk.
Daar versta je dan toch helemaal niks van?
Inderdaad, waar ik vorig jaar nog 64,99 betaalde voor een jaar. Ben ik nu 143,88 kwijt. 8)7
Fascinerende mail trouwens..

De titel: Maak je klaar voor een geweldige F1®-beleving: F1® TV Pro is nu beschikbaar voor Viaplay-abonnees!

De inhoud: Ohja, we verhogen even je maandbedrag met 12,5%.
Ja knap hè. Zal vast een naam voor zijn zo'n actie/misleiding. Merendeel leest het waarschijnlijk niet, maar ze kunnen wel keihard roepen dat men je op de hoogte heeft gesteld.
Eigenlijk zou je bij dit soort bedrijven/tuig ver weg moeten blijven.

[Reactie gewijzigd door ManiacsHouse op 19 februari 2024 18:11]

Er stond nog een regeltje onder dat screenshotje
Meer details over de aanstaande prijsverhoging zal volgen.​
dus ze zullen nog wel wel een apart mailtje sturen om hun abonnees te informeren over de aankomende prijsstijging.

edit: typo

[Reactie gewijzigd door Technomania op 19 februari 2024 21:11]

En in die mails staat niet dat ze centjes moeten ophoesten, na financiële injectie als redding, aan de aandeelhouders.
Ik denk dat als meerderen overstappen op F1 tv, dat het volgend jaar over en uit is met Viapray.
Ik vermoed wel F1 bij Viaplay. De prijs die ze voor de uitzendrechten moeten ophoesten kunnen ze natuurlijk niet betalen. Maar Viaplay is meer dan Formule 1 alleen natuurlijk (ot: al maak ik daar geen gebruik van).

De toekomst zal het leren.
Tsja, ik ga echt niet meebetalen aan die graaiers.
En ik heb een pesthekel aan voetbal, dus ook daar paaien ze mij niet mee, laat staan met pijltjes gooien.
Dat maandbedrag om dus uitsluitend F1 te kijken is absurd. Tegenwoordig is hét verdienmodel het abonnement. Wanneer je overal aan mee wilt doen ben je inmiddels een vermogen kwijt.
Tijd dus om al die 'diensten' te boycotten en weer een normaal leven te krijgen. :)
Eigenlijk zou je bij dit soort bedrijven/tuig ver weg moeten blijven.
Dat doe ik dan ook: sinds ViaPay de boel heeft overgenomen van Ziggo kijk ik geen F1 meer. Ik volgde F1 al ruim 50 jaar, maar aan dit soort graaipraktijken weiger ik mee te betalen. ViaPay overbood Ziggo met een belachelijk bedrag om de rechten in handen te krijgen, mat uiteraard als gevolg dat de consument nu veel te duur betaalt omdat de investering terug moet verdiend en bij de aandeelhouders moet er dik brood op de plank.....
Ik ben nu alle zondagen vrij. :)
Dat lijkt op opzettelijk de klant misleiden met een onderwerp dat de inhoud niet dekt. De wetgeving om klanten gepast te informeren over prijsstijgingen is er immers niet omdat de prijsstijgingen zo geweldig zijn bij een doorlopend abonnement. Als de gevolgen van de prijsstijgingen zo geweldig zouden zijn had het bedrijf ze wel in het onderwerp benoemd boven de beschikbaarheid die ze promoten. Dit is pure misleiding juist omdat het bedrijf het niet uit komt de klanten behoorlijk te informeren over de belangrijkste wijziging waarvoor informeren verplicht is.
Wat nog eens extra duidelijk is door het onderaan wegstoppen van die prijsstijging.
Waarschijnlijk zijn ze bij ViaPay bang dat er nog meer mensen afhaken bij een prijsstijging, want wettelijk ben je gerechtigd om je abonnement op te zeggen wanneer de voorwaarden veranderen, dus ook wanneer de prijs omhoog gaat.
Dat hangt van de voorwaarden af en waarop de prijsstijging gebaseerd is. Daarnaast kun je altijd stoppen met je abonnement bij Viaplay, aangezien deze per maand opzegbaar is. De prijsverhoging geldt namelijk niet voor het jaarabonnement, zoals je wellicht gelezen hebt in de regels onder de aankondiging van de prijsverhoging.
Ik denk dat er ergens wel een regelgeving is die dit soort praktijken verdied.
Gelijktijdig met dit bericht is dat F1TV _GEEN_ jaar abonnementen meer aanbiedt in Nederland, enkel nog maand abonnementen, voor eerder genoemde 11,90 per maand. Tot afgelopen weekend waren er nog jaar abonnement af te sluiten voor 94,99: https://www.formula1.com/en-nl/subscribe-to-f1-tv
In de Playstore zojuist weer een jaarabonnement afgesloten voor nog geen 65 euro ;)
Misschien omdat ik al een abonnement had? Ik weet het ook niet prijs was €64,99
Wat is de PlayStore?

Via de PlayStation?
De Google Play Store
als ik via de Play store naar abonnementen ga en dan wil verlengen kan dat alleen als ik de prijsstijging accepteer, dat wordt dan 95E p/j.
Ik denk dat ik dan net op tijd was met verlengen...

"Je bent geabonneerd op F1 TV Pro Annual (F1 TV) bij Google Commerce Limited. Je hebt al betaald voor dit jaar, dus de volgende betaling van € 64,99 per jaar wordt pas uitgevoerd op 20 feb 2024. "
Op mijn account zijn ze gelukkig vergeten dat ik in nederland woon is automatisch verlengt voor 65 euro.
Komt misschien omdat ik het account al sinds het eerste jaar heb dat het bestaat.
Wanneer heb je verlengd? Ik denk ergens voor 7 januari. Daar zit hem de crux.
Sure? Ik zie 'm alleen voor 94,99
Ja is mij ook gelukt, maar via https://account.formula1.com/#/en/my-subscription, als renewal die ik eerder had gecanceld.
Op mijn F1 account pagina staat:
Subscription Amount - INTRO PRICE
€ 51.99 First Year
THEN €64.99 PER YEAR
Ik ga er dan vanuit dat ik 64,99 ga betalen voor dit jaar
Hoe heb je dat gedaan?
Bizarre verhogingen ook aldaar als je bekijkt wat het vorig jaar was… en als je hoort wat ze in Amerika soms betalen voor sportwedstrijden dan vrees ik dat wij er ook aan moeten geloven.

Alles om de happy few miljoenen extra bij te kunnen laten schrijven…
Maar, de F1 is niet elke maand toch? Ze hebben ook een hele lange periode van 'vakantie' voor het volgende seizoen begint dacht ik. Dan kan je je voordeel nemen en het stopzetten lijkt me?

PS: Ik kijk geen enkele sport maar ik had dit zo begrepen van fans.
Nee hoor, het F1 circus begint in de basis deze week al met pre-season testing. Al zal de meeste mensen dat niet veel zeggen. Maar dus in het eerste weekend van Maart hebben we wel degelijk een race, en het seizoen sluit pas af in September. En hoewel er in de zomer een iets langere break in zit, is die net geen maand. Je zal dus altijd voor 9 of 10 maanden aan abbo moeten nemen per jaar om alle races live te zien, wat de kost dus nog hoger maakt dan het al reeds zeer dure, terziele gegane jaarabbonement in Nederland.
Als je alleen de races kijkt, dan is er van december tot maart "vakantie".
Alleen voor de liefhebber heb je nog shows, livery introducties en testdagen met ondertussen allerlei nieuwtjes. Plus nog 'Drive to Survive', maar dat is op Netflix.
Maar nieuwe content op F1TV is in die periode beperkt.
en het seizoen sluit pas af in September.
Laatste race is begin december
September? December bedoel je. Dit jaar idd 10 maanden, ben je 119,- kwijt als je op het juiste moment opzegt.
Je kan augustus ook overslaan, dan is er alleen Zandvoort en die wordt op de NOS uitgezonden.
Scherp, nog niet aan gedacht!
Als je op de juiste momenten opzegt, kan je dit jaar met 8 maanden volledig volgen. Kost je met €96,- net iets meer dan een jaarabonnement, maar die kan je helaas toch niet meer afsluiten.
8 ja? Zoals @_Nck zegt zou je augustus kunnen besparen maar dan kom ik op 9 maanden. Welke maand kan er nog meer overgeslagen worden volgens jou?
Eerst 5 maanden tot de zomerstop, dan een maand van eind augustus tot eind september. Daar sluit je het eind oktober weer af voor 2 maanden om het eind van het seizoen mee te pakken
Ik moest het 2x nakijken maar je hebt gelijk, extra creatief maar klopt helemaal! Zou niet vergeten het in de agenda te zetten om op de juiste momenten stop te zetten :)
FOM wil meer mensen richting Viaplay bewegen.
Even een goede 12.5% inflatiecorrectie voor 2023, waarin de inflatie volgens het CBS 3.8% was? Of is dit de trouwe klant laten betalen voor de F1 rechten waar ze veel te veel geld op hebben geboden?
Ik zie nergens staan dat er gesproken wordt over een inflatiecorrectie, heb je een bron?
Nee, daarom was het ook een vraag
Ach, naast de “inflatiecorrectie” van F1 TV van 46% is dit ronduit schappelijk! :+ Hierboven in de comments heb ik gelezen dat een jaarabo bij F1 TV sinds vandaag niet eens meer mogelijk is. Zal mij benieuwen of Viaplay dan uiteindelijk de voordeligste legale optie in Nederland is om Formule 1 te kijken.
De enige reden waarvoor ik Viaplay betaal is de premier league. Dat hele F1, darts en andere series/films interesseren me geen moer. Helaas zijn er in Nederland geen alternatieven om PL te kunnen volgen. Of heeft iemand de gouden tip? want het wordt wel een duur grapje zo.
Ik zou ook graag de PL willen zien, maar dan wel in 4K. Het is gewoon niet mogelijk anno 2024, hoe bizar ook.
Nee Viaplay is de enige officiële manier.
Met al die berichten over financiele problemen bij Viaplay denk ik wel 2x na voordat ik een jaar abonnement afsluit |:(
Lol ik was op een halvering aan het wachten en dan nog vind ik het duure zooi, maar zelfs verhogen met 12,5% haha wat een grap, hoop dat die bende snel failliet is, ik kijk wel via de vpn in Oostenrijk alle races gratis :+
1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee