Update: Palace neemt afscheid van boegbeeld (76) en presenteert nieuwe manager

Update: Palace neemt afscheid van boegbeeld (76) en presenteert nieuwe manager

19 februari - 18:36 Laatste update: 18:32
27

De kogel is door de kerk: Roy Hodgson vertrekt met onmiddellijke ingang vertrokken bij Crystal Palace. Daarmee komt er een einde aan de tweede periode van de 76-jarige coach bij The Eagles. Ondertussen staat Oliver Glasner al in de startblokken om het stokje over te nemen.

Via de clubkanalen meldt Crystal Palace dat Hodgson, zelf zijn taken neerlegt op Selhurst Park. Het is echter geen geheim dat de nummer zestien van de Premier League zelf aanstuurde op een vertrek van de doorgewinterde coach. Palace is namelijk bezig aan een slechte reeks en wil degradatie koste wat het kost voorkomen. Daar slaagde de club vorig seizoen nog samen met Hodgson in, toen hij in maart instapte. Deze week werd Hodgson overigens nog opgenomen in het ziekenhuis omdat hij zich ziek voelde. Inmiddels is hij weer thuis.

"Deze club is heel speciaal", reageert Hodgson op zijn vertrek. "Palace betekent zoveel voor me, de club is belangrijk geweest in mijn voetballeven. Ik heb zes seizoenen lang met volle teugen genoten van mijn tijd hier. Maar ik begrijp dat het, gezien de huidige omstandigheden, voor de club mogelijk verstandig is om vooruit te kijken." 

Maandag, op de dag van de exit van Hodgson, speelt Crystal Palace een uitduel bij Everton. Assistenten Paddy McCarthy en Ray Lewington zullen dan de honneurs waarnemen. Volgens diverse media is het al een uitgemaakte ak dat Glasner daarna instapt bij Palace. De clubloze Oostenrijker, die met Eintracht Frankfurt de Europa League won, zou zelfs al getekend hebben.

Update: Crystal Palace heeft de komst van Oliver Glasner bevestigd. De 49-jarige Oostenrijker tekent een contract tot de zomer van 2026 op Selhurst Park. Steve Parish, voorzitter van Palace, is blij met de komst van Glasner. "Overal waar hij is geweest heeft hij successen gehad. We geloven in zijn ambities en zijn aanvallende speelstijl. Hij is de perfecte persoon om het maximale uit onze jonge selectie te halen."