BELGA
Volledig scherm
© BELGA

VS kroont zich opnieuw tot grootste militaire macht. Maar waar bengelt België in de ranglijst?

De Verenigde Staten hebben (opnieuw) het machtigste leger ter wereld. Dat blijkt uit de jaarlijkse ranglijst van ‘Global Firepower’. Rusland is nog altijd nummer twee, ondanks de grote verliezen in de oorlog met Oekraïne. België is in vergelijking met vorig jaar verder weggezakt op de ranglijst.

71 reacties

  • walter De Witte

    6 dagen geleden
    @Robintemmerman. Alles hangt af van het soort politici dat een land heeft. Onze politici rekenen op andere landen om ons te verdedigen. Zelfs een luchtafweer heeft België niet. Vele landen voorzien zelfs nucleaire bunkers voor hun bevolking. Kijk maar naar Oostenrijk,Zwitserland,Noorwegen, Finland. Die politici komen op voor de veiligheid van hun bevolking. Wij hebben wel politici die 40 miljoen € voorzien voor het geval ze niet meer verkozen worden. Kwestie van prioriteiten te stellen.
  • robin temmerman

    2 maanden geleden
    Het Belgische leger zou beter eens spieken bij landen die het wel goed doen zoals Finland. Een kleine vergelijking: België heeft ongeveer 11 miljoen inwoners, Finland heeft er zo'n 5 miljoen. Toch zijn er in het Finse leger een 160.000-tal soldaten en telt het Belgische leger maar een 25.000-tal soldaten. Een land met de halve hoeveelheid bevolking van België heeft dus een leger dat ongeveer 6 keer groter is. We zouden beter ons best moeten kunnen, helaas is onze politiek niet willend genoeg.
  • Roland Jeronimus

    2 maanden geleden
    Het staatsapparaat is een enorme slokop. Als België geen staatshervorming doorvoert komt ook de veiligheid van de burgerbevolking in gevaar. Een staatshervorming moet kunnen leiden tot grote kostenbesparingen op het staatsapparaat. Meer defensie en een minder omvangrijk administratief ambtenarenapparaat. De grote financiering tekorten los je niet op door belastingen te verhogen, het is nu tijd om door te pakken. België is failliet, het is saneren, herschikken of de tent opheffen.
  • Willy De Vidts

    2 maanden geleden
    De VS is de grootste militaire macht ter wereld. Het probleem is dat ze te verspreid zijn over de hele aardbol. Zo hebben ze Afghanistan laten vallen om te kunnen gaan strijden tegen Rusland. Zal China het volgende doel zijn? Dan wacht ons effectief een 3de wereldoorlog zonder voorga.
  • Gino Denil

    2 maanden geleden
    We staan op de 70e plaats. In de lijst van landen per aantal inwoners staan we op de 80e plaats. Dus we doen behoorlijk ons best. Men kan overigens niet alles willen. Bedrijven met woekerwinsten door subsidies en fiscale voordelen en een duur leger.