Deze Canadese student vliegt twee keer per week naar universiteit vanwege idiote huurprijzen

Samenleving
maandag, 19 februari 2024 om 11:23
anp 491157345
Nederland is niet het enige land waar de huurprijzen van woningen de pan uit rijzen. In de Canadese stad Vancouver ben je als student nu minstens 2500 cad, omgerekend meer dan 1700 euro, per maand kwijt aan onderdak. Kunststudent Tim Chen vliegt daarom twee keer per week naar school en terug.
Chen zit in het laatste jaar van zijn studie aan de University of British Columbia in Vancouver. De afgelopen jaren woonde hij op kamers, maar de jongen ging in de herfst enkele maanden op vakantie en zegde zijn plek in Vancouver op. Toen hij terugkwam, bleken de huurprijzen hard opgelopen. “Ik dacht, waarom blijf ik niet gewoon thuis wonen in Calgary. Het is een vlucht van één uur, het lijkt wel wat op een busreis”, legt de student uit op CTV News Vancouver.
Een retourtje Calgary – Vancouver kost gemiddeld zo'n 150 cad (103 euro). Hij gaat twee keer per week naar de oostkust voor colleges, dus betaalt zo'n 1200 cad (826 euro) per maand aan tickets. Dit kost hem nog niet eens de helft vergeleken met de huur van een studentenunit.
Kijk hier naar een interview met de creatieve student uit Calgary door CTV News Vancouver: