OnePlus teaset opvolger OnePlus Watch, onthulling mogelijk eind februari

OnePlus heeft een teaserafbeelding gedeeld van zijn aankomende smartwatch, vermoedelijk de OnePlus Watch 2. Dit suggereert dat de release van de smartwatch nabij is, wat aansluit bij het gerucht dat de smartwatch eind deze maand uit de doeken wordt gedaan.

Op de afbeelding die de marketingmanager van OnePlus deelt, is een deel van het design van een smartwatch te zien. Het ontwerp heeft veel weg van de renders die vorig jaar verschenen van de OnePlus Watch 2, met een platte, hoekige behuizing voor de zijknoppen.

OnePlus heeft officieel nog niets over de OnePlus Watch 2 naar buiten gebracht. Volgens geruchten wordt de opvolger van de OnePlus Watch uit 2021 onthuld tijdens het Mobile World Congress, dat eind februari plaatsvindt in de Spaanse stad Barcelona. Leaker Max Jambor noemt specifiek 24 februari als datum.

Naar verluidt wordt de OnePlus Watch 2 voorzien van een Snapdragon W5 Gen 1-soc. Het horloge zou een 1,49"-display krijgen, tegenover het 1,39"-scherm van de voorganger. Daarnaast zou de smartwatch op Wear OS 4 draaien, terwijl de originele OnePlus Watch op een eigen besturingssysteem van de fabrikant draaide.

OnePlus Watch 2

Door Sabine Schults

Redacteur

19-02-2024 • 15:26

31 Linkedin Whatsapp

Reacties (31)

31
31
12
0
0
18
Wijzig sortering
Ik hoop heel erg dat deze ook LTE ondersteund. Ik vind het op stap kunnen gaan zonder portemonnee en telefoon een game changer Dus wel nog kunnen betalen en bereikbaar zijn.
Dat leek mij ook prettig.
Kwam er alleen achter dat de duo sim die je nodig hebt 5 euro per maand kost / 60 euro per jaar.
Dat vind ik persoonlijk een beetje te gortig om bereikbaar te zijn op mn horloge.
Dat hangt toch van je provider af lijkt me dan?

Voor mij kostte het in Denemarken €3 per maand (€36 per jaar) en in Spanje is het onderdeel van m'n (duurdere) bundel.
Klopt :)

Multisim kost iig in NL bij de 3 grootste providers 5 euro p mnd.

[Reactie gewijzigd door Mikemkm op 19 februari 2024 15:58]

Maar ze pakken je alsnog later. Was eerst ~€2 (25 kr) per maand hier in Noorwegen, hebben ze nu verhoogd naar ruim 6€ (69 kr) per maand. Is nogal een forse verhoging als je het mij vraagt. Vooral procentueel gezien. Maarja, is wat het is.
Dat lijkt mij ook interessant. Maar hoe kun je je dan legitimeren als dat nodig is? Is er een digitaal rijbewijs of paspoort?
Ik heb dat werkelijk nog nooit onverwacht meegemaakt. Die gok zou ik, in Nederland, gerust durven nemen.
De NL overheid is er wel mee bezig: .plan: De RDW wil zo snel mogelijk een digitaal rijbewijs

Zelf laat ik ook altijd mijn rijbewijs thuis. Ben toevallig pas wel een keer aangehouden liet toen een foto van mijn rijbewijs zien en was ook voldoende. Voor de politie is het wel handig wanneer je beide kanten op de foto zet. :-)

Maar goed dan had ik dus wel een telefoon mee. Op je horloge is het wel weer een stap verder maar eerlijk is eerlijk de kans dat je met de auto wordt aangehouden is groter dan wanneer je bijvoorbeeld loopt in de stad.
Let goed op!

Ik heb zelf recent Xiaomi Watch Pro 2 gehaald (lte versie) om er vervolgens achter te komen dat bij alle providers alleen Apple en Samsung smartwatches worden ondersteund.

Nog geen manier gevonden om dit te omzeilen helaas.
Ik gebruik nu een Pixel Watch, verwacht dat dit wel te omzeilen valt
Gebruikers met een Pixel Watch schijnen een work-around te hebben als dezelfde provider in het buitenland wel ondersteuning bied (ik meen een gebruiker van destijds T-Mobile gezien te hebben, die de Multi-sim activeerde in Duitsland en vervolgens daarom de Multi-sim in NL kon activeren oid.)

Het punt is dat ik via de app van Xiaomi gewoon een QR-code kan scannen, maar dat de oplossingen voor Apple/Samsung via een dedicated app gaan. Er zijn providers waarbij je de e-sim kan toevoegen aan de hand van een QR-code, maar dan mis je weer de voordelen van Multi-sim.
En voor mij de belangrijkste vraag....wat gaat de batterijduur doen bij de overstap naar Wear OS. Bij het vorige model was de batterijduur volgens mij wel heel goed (max 14 dagen?)
Daar hoef je geen helderziende voor te zijn. Smartwatches op Wear OS gaan vrijwel alle ongeveer een dag mee, zodat je ze elke dag moet opladen. Dat zal niet anders zijn bij de Watch 2. Als je Wear OS niet nodig hebt en je wilt een lange accuduur, kun je nog een Watch 1 kopen. De prijzen daarvan, zowel nieuw als gebruikt, zullen sterk dalen na de introductie van de Watch 2.

[Reactie gewijzigd door Thorvald op 19 februari 2024 15:42]

Mijn samsung watch 4 gaat makkelijk 2 dagen mee met alle toeters en bellen aan. Zet ik de spaar functie aan zit ik snel aan een dag of 5, ga je echt zuinig doen is de 10 dagen te halen maar dan registreert hij niets voor zover ik gezien heb.
Kon op de website zelf geen watch meer terug vinden? Hebben ze die daar nooit verkocht?
Je kunt hem daar niet meer kopen. Je kunt nog wel de foto's en specificaties zien: https://www.oneplus.com/nl/oneplus-watch
dit is voor mij een van de belangrijkste dingen voor een smartwatch. ik vind het niet erg als ik eens per week dat ding even een uurtje of 2 aan de lader moet leggen maar mijn huidige (2 jaar oude) galaxy watch 4 begint toch wel echt slecht te worden. Vooral als je de sensors veel gebruikt tijdens bijvoorbeeld het sporten, vaak gaat mijn horloge nu 2 a 3 dagen mee. Ben al langere tijd een trouwe oneplus gebruiker dus ik hoop dat de batterij hiervan goed is om de opvolger van deze watch 4 te zijn
2 a 3 dagen vind jij slecht voor een Galaxy Watch 4? Ik heb de mijne nu iets meer dan een jaar en haal er max anderhalve dag uit. En 's nachts zet ik hem dan al op slaapstand/batterijbesparing/vliegtuigstand, zodat ik wel nog slaapmonitoring heb maar voor de rest minimum verbruik.

Ik zou heel blij zijn met 3 dagen maar dan moet ik zo goed als alle functionaliteit uitschakelen vermoed ik en dan is het geen smartwatch meer.
Ik heb een smartwach die 10 dagen meegaat. Wat ik vooral gebruik zijn de sport functies (de hele dag door naar vooral tijdens het sporten), de slaap functies, het weer, calender en uiteraard datum, tijd en alarm/wekker. Ik lees geen social media berichten op mijn smartwatch, ik krijg wel een notificatie dat er een bericht binnen is gekomen (stil, alleen trillen). Met mijn huidige smartwatch kan ik ook bellen en gebeld worden, maar dan moet mijn telefoon in de buurt zijn.

Oh, bijna de belangrijkste functie vergeten. Mijn telefoon terug vinden als ik die weer ergens in huis kwijt ben :D

Dit werkt voor mij prima, is toch redelijk smart, maar wel 10 dagen batterij. Heerlijk. Dit is met de welbekende OSen niet te doen, die zijn na max 3 dagen op.
Benieuwd naar de specs van de batterij en hoe deze zich verhoudt t.o.v. Ticwatch Pro 5, Samsung Watch 5 Pro en Samsung Watch 6 Classic. Ze hebben in elk geval begrepen dat een eigen OS niet de juiste weg is. Om die reden liet ik de OnePlus Watch 1 links liggen.
Ik blijf juist weg bij de Apple en Google OS en zou het jammer vinden als andere smartwatch makers daar ook mee aan de slag gaan. Een smartwatch die ik om de 1, 2 of 3 dagen moet laden....nee bedankt.
Mijn gok is nog steeds onder de 200 euro, als er een optie zonder cellular is.
Je ziet trouwens een Digital Crown, die is volgend jaar 10 jaar oud maar het blijft tot de dag van vandaag een hele handige en compacte tactiele manier om door menus heen te scrollen of volume aan te passen. Inmiddels gebruikt Google het ook al sinds 2022.

Edit: @Loller1 heb je misschien één enkel voorbeeld van een smartwatch of digitaal horloge?

[Reactie gewijzigd door OLED op 19 februari 2024 16:28]

Zucht...

De digitale kroon? Je bedoelt die knop die al sinds de jaren '80 gebruikt wordt op verschillende digitale horloges, sport horloges en smartwatches?

Waarom voel jij de nood om alles over Apple te maken? Het enige wat ze 10 jaar hebben gedaan is de woorden "digital" en "crown" een hoofdletter geven zodat ze konden doen alsof het iets nieuws was.
Toch niet 10 jaar slechts? Ook voor Apple waren er digitale horloges met een draaiknop aan de zijkant.

Zoals altijd heeft Apple er een eigen naampje aan gegeven en een stortlading marketing.
@Loller1 zegt het niet zo netjes, maar hij heeft wel gelijk. Bijvoorbeeld de Seiko 0532 uit 1976.
https://youtu.be/P909nwdRztg?si=IFji7JoMUet4pPFt
Dat is een mooie! En bedankt voor je reactie; ik kon zelf enkel mechanische horloges vinden. Omdat @Loller1 smartwatches claimde dacht ik dat zijn hele reactie flauwekul zou zijn maar misschien is er zelfs een smartwatch voor de Apple Watch die het heeft: immers had Samsung bijvoorbeeld ook eerst vierkante smartwatches
Ik ben nog steeds opzoek naar een alternatief voor de Xiaomi Mi Watch. Simpele 'smart' watch zonder geneuzel met onnodige apps. Simpelweg een wekkertje, slaap monitoring en een vibrator als je gebeld wordt hij gaat momenteel nog weken mee maar wil toch eens wat anders.
Die is er zeker: Withings. Ik keek hier zelf naar omdat ik iets simpels wilde voor specifieke notificaties, verder gewoon,…een horloge. Geen poespas, en te dragen onder een overhemd.

Er is ook een Garmin Vivimove,, alleen mij te groot.
De huawei watch gt series zijn ook het overwegen waard. Je hebt ze in alle prijs categorien. De gt3 voor rond de €170, voor iets meer heb je de nieuwe versie gt4 die ook zuurstofgehalte in je bloed continu kan meten. Nog duurder ga je richting de titanium behuizing. Maar de keuze is dus ruim voldoende...en geen integraties met allerlei social media apps, spotify of nfc betalingen. Dus als dat laatste je niet boeit prima keuze.
Ik hoop dan wel dat ze er meer support aan gaan geven dan ze gedaan hebben/doen bij de huidige Oneplus Watch. Bij de Oneplus Watch rammelt het van de bugs, en zelfs features die het vanaf de introductie nooit hebben gedaan (eg: fiets tracking doet het niet bij <100m tracked en de GPS doet het niet in fiets functie waardoor je dus nooit je fiets sessie kan tracken... zie hier). Zo ook de oneplus health app die het een half jaar a jaar niet gedaan heeft na een OxygenOS update met Oneplus telefoons (geen data kunnen inzien, horloge niet kunnen herkoppelen na factory reset, etc). En zo nog veel meer issues.

Het is esthetisch gezien echt een hele mooie smartwatch (smaken verschillen, dat snap ik), maar qua gebruikerservaring is het niet echt denderend te noemen.

Ook qua service is het een uitdaging. Ik wilde mijn Watch RMA sturen omdat het touchscreen ermee ophield, maar vervolgens support hun online RMA alleen maar devices waar je het IMEI van op kan geven...
Ik lees toch echt Tea Set haha. Mijn brein heeft soms echt moeite met die verengelsing van de nederlandse taal.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee