Translate

maandag 19 februari 2024

Een circus in Duitsland vervangt echte dieren door 3D-hologrammen: Een kleine preview ook nog 10 andere positieve dierenartikelen


 Bron: https://worldanimalnews.com/   Hologram onder tekst

11 vrolijke dierennieuwsverhalen

Diervrij circus? Duitsland maakt het mogelijk met hologrammen in plaats van echte dieren.

Een circus in Duitsland vervangt echte dieren door 3D-hologrammen. We hebben het over optredende olifanten, galopperende paarden en enorme goudvissen - allemaal dankzij technologie zonder dierenmishandeling.


De Indiase uitspraak verleent wettelijke "persoonlijkheid" aan alle dieren.

Een uitspraak in India verleende de status van "rechtspersoon of entiteit" aan alle dieren. Volgens The Better India zei rechter Rajiv Sharma in zijn bevel: "Alle dieren hebben eer en waardigheid... Zij hebben recht op gerechtigheid. De dieren kunnen niet worden behandeld als objecten of eigendommen." Als we hem konden knuffelen, zouden we dat doen! (Het nationale Hooggerechtshof van India moet het vonnis nog ratificeren.)

Cambodja zegt "niet meer" tegen olifantenritten in Angkor Wat.

We zijn allemaal ineengekrompen bij de Instagram-foto's van lachende mensen die op de rug van olifanten rijden. Nou, maak je klaar om er minder van te zien - in ieder geval in Angkor Wat, een toeristische hotspot in Cambodja.

Vanaf 2020 zullen olifanten niet langer gedwongen worden om toeristen door de stad te vervoeren in naam van ecotoerisme. Dit betekent meer voetexploratie en minder uitbuiting van dieren (daar kunnen we onze handen voor inslaan).

Canada verbiedt gevangenschap van walvissen, dolfijnen en bruinvissen.

In Canada kunnen aquaria en themaparken walvissen, bruinvissen en dolfijnen niet langer in gevangenschap houden voor vermaak.

Iedereen die er verdrietig is om de dolfijnenattracties te zien gaan? Kijk maar naar Blackfish en je zult van gedachten veranderen.

New York is misschien wel de eerste staat ooit die het ontklauwen van katten verbiedt.

Declawing is precies hoe het klinkt: het operatief verwijderen van de klauw van een kat, zodat de kat niet meer krabt. De Humane Society beschrijft de procedure als een "amputatie van het laatste bot van elke teen". Ach!

Wetgevers in New York hebben een wetsvoorstel aangenomen dat het ontklauwen van katten illegaal zou maken. Het enige dat nu nodig is, is de goedkeuring van de gouverneur om de eerste staat ooit te worden die de praktijk verbiedt en een heleboel katten aan de oostkust behaagt.

Een hondenvleesmarkt wordt omgetoverd tot een park in Zuid-Korea.

Happy Animals Nieuws dat hondenvlees verbiedt

Gupo Market in Busan is een van de grootste hondenvleesmarkten in Zuid-Korea. En het wordt afgesloten! Dit een overwinning noemen is een understatement.

Alsof dat nog niet genoeg goed nieuws is om te vieren, wordt de ruimte ook omgevormd tot een openbaar park als onderdeel van een stedenbouwkundig project. 

Los Angeles vecht om mode bontvrij te maken.

Imitatiebont, maak je klaar voor je schijnwerpers! Een verordening maakt het illegaal om vanaf 2021 bontmodeartikelen (kleding, tassen, sieraden) binnen de stadsgrenzen van LA te verkopen. Hoewel de burgemeester nog moet aftekenen en er nog een stemming in behandeling is, hebben we goede hoop dat het slechts een kwestie van tijd is voordat winkelen in LA bontvrij is.

De LA Times meldde ook dat Berkeley en San Francisco al soortgelijke verboden hebben aangenomen, maar als het verbod officieel wordt, zou Los Angeles de grootste stad zijn die de verkoop van dierenbont verbiedt. Vingers gekruist!

Proctor & Gamble steunt het verbod op cosmetische dierproeven.

Proctor en Gamble sloten zich aan bij de #BeCrueltyFree campagne van de Humane Society International! Het doel is om dierproeven voor cosmetica in grote wereldwijde schoonheidsmarkten tegen 2023 te verbieden. Dit is een groot probleem, want de merken van P&G omvatten alles, van haarverzorging (Pantene en Herbal Essences) tot huidverzorging (Olay en Secret), naast zoveel andere merken.

In een andere overwinning voor dieren overal, sloot Estée Lauder zich ook aan bij de dierproefvrije schoonheidscampagne!

Een zeldzaam reuzenschubdier is voor het eerst uitgerust met een tracker.

Schubdieren, 's werelds meest verhandelde dier, zijn enkele van de meest ongrijpbare wezens van het dierenrijk. Maar dankzij het natuurbeschermingsteam van de Chester Zoo werd een zeldzaam reuzenschubdier in Oeganda voor het eerst uitgerust met een volgapparaat.

De hoop is dat hoe meer we leren over schubdieren, hoe beter we de geschubde, eigenzinnige zoogdieren kunnen helpen beschermen.

Anonieme donatie van $ 2 miljoen helpt chimpansees.

Er is iemand die van de chimpansees houdt! Chimp Haven, een chimpanseereservaat in Louisiana, begon het jaar 2019 goed na het ontvangen van een anonieme donatie van meerdere miljoenen dollars. Het geschenk zal een thuis geven aan ongeveer 200 chimpansees die zijn gered uit onderzoeksfaciliteiten. We denken dat Jane Goodall trots zou zijn.

Prada Group gaat voorgoed bontvrij.

Vanaf 2020 stopt Prada Group met het gebruik van bont in zowel producten als design (het werd tijd!). Dit nieuwe beleid is van toepassing op de merken Prada, Miu Miu, Church's en Car schoenen.

Prada bevindt zich in goed gezelschap van andere modelabels die bont al hebben verboden, zoals Gap, Michael Kors en H&M.

Wil je meer verhalen om je op te vrolijken? Bekijk deze eens!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten