Diverse tegenstanders van het plan maakten aan het begin van de vergadering gebruik van hun inspreekrecht. Onder hen was Tom Dumoulin.
Volledig scherm
Diverse tegenstanders van het plan maakten aan het begin van de vergadering gebruik van hun inspreekrecht. Onder hen was Tom Dumoulin. © ANP

Slapstick in Limburg: politiek in Vaals toch unaniem tégen plan om wielertochten te verbieden

Een voorstel van het gemeentebestuur om grote toertochten in het Limburgse Vaals te verbieden, heeft maandagavond tot veel tumult geleid bij de plaatselijke raadsvergadering. Nadat boze insprekers, onder wie oud-wielrenner Tom Dumoulin, protest aantekenden, lieten de raadsleden weten dat het hele idee berust op een groot misverstand. ,,Hoe kon dit voorstel hier op tafel belanden? Wij willen dit helemaal niet!”

112 reacties

  • Bert Vis

    2 maanden geleden
    mischien mensen uit limburg ook een vignet laten kopen als ze bijvoorbeeld naar een pretpark of strand gaan daar hebben ze de hele zomer last van de drukte
  • Tom de Beer

    2 maanden geleden
    Gemiddeld genomen wordt je als fietser/ wielrenner 5 keer per rit van je fiets afgereden door automobilisten. Naast elkaar fietsende bejaarden op met zijtassen bepakte E-bikes, en groepen wandelaars die het hele fietspad claimen. Ach ja, de ergernissen kunnen wederzijds zijn. Groet elkaar gewoon vriendelijk, en heb allemaal wat minder haast. Die minuut die je sneller hebt gereden, die je bij een brug moest wachten, of dat je later thuis bent gekomen zijn echt niet zo belangrijk.
  • J. Breuer

    2 maanden geleden
    Wat een WEDHOUDER. Wat wordt het als deze persoon eens beslissingen moet uitleggen over plannen die de gemeente moet gaan uitvoeren en over miljoenen kosten gaat?? TERUG treden door onkunde lijkt mij een zeer goede beslissing voor de ze wedhouder.
  • Sina Hogeboom

    2 maanden geleden
    Wat mag nog wel.o ja de wolf is wel welkom!Het wordt hier met de dag gekker,klaag land.
  • van Bergen

    2 maanden geleden
    Ach. Dat prachtige Limburg is een beetje als het landschap daar. Het ene moment zit je op de top van de heuvel, het andere bevind je je in een dal. Het kan vriezen, het kan dooien. Dat hele landschap is een vrolijke sinusoïde. En de mensen daar? Helemaal prima . . Hoi Limburg !