Frank van Rossum
Volledig scherm
© Frank van Rossum

Ook bij zzp’ers is er een loonkloof tussen mannen en vrouwen

Vrouwelijke zzp’ers doen zichzelf ernstig tekort. Hun uurtarief ligt gemiddeld lager dan van hun mannelijke collega’s met dezelfde opleiding en ervaring. Het verschil loopt op tot wel 16 procent.

16 reacties

  • Bram Reinders

    2 maanden geleden
    Zou je de uurloon het zelfde doen wel eerlijk dus , zit het ook in de aantal uren die je werkt. De meeste vrouwen werken niet full time ook als ze geen kinderen hebben.
  • damien thorn

    2 maanden geleden
    Onderhandelen is ook een vak als je dat niet goed kan pis je naast de pot.
  • C.J.H. PIETERSE

    2 maanden geleden
    @Carel v.d. Vrede: Ook mannen leunen vaak - vooral in de beginperiode als ZZP - op hun partner. Zonder die partner zouden velen - man én vrouw! - nóóit aan zo'n ZZP-avontuur willen/durven//kunnen beginnen...! Ik begrijp echt niet waarom mensen de ZZP-constructie als het walhalla zien i.p.v. de HEL: ALLES zelf doen, ook die stomvervelende klussen die je in loondienst NIET hoeft te doen! Het begint al met het met jezelf "leuren" overal, offertes maken enz. Geef mijn portie maar aan Fikkie...!
  • Peter Meijs

    2 maanden geleden
    Verschil moet er wezen!
  • ben bontjer

    2 maanden geleden
    Ook en misschien wel vooral een ZZP-er zal economisch moeten concurreren met een loondienst medewerker.
  1. ‘Mooie Bram’ zit vast: ‘Als mensen mijn naam op internet zoeken, willen ze niks meer van me weten’

    ‘Mooie Bram’ zit vast: ‘Als mensen mijn naam op internet zoeken, willen ze niks meer van me weten’

    In 2006 is hij al eens tot drie jaar cel veroordeeld voor oplichting, er loopt nog een strafzaak uit 2022 tegen hem, en óók nog eens een kort geding over terugbetaling van tonnen aan zijn slachtoffers. Maar vanaf maandag is bij de Haagse rechtbank tegen de beweerdelijke ‘serieoplichter’ met de bijnaam ‘Mooie Bram’ een driedaagse strafzitting van start gegaan over een reeks oplichtingspraktijken die zo’n tien jaar geleden speelden.
    Den Haag