Michael Traut staat aan het hoofd van het Duitse ruimtecommando.
Volledig scherm
Michael Traut staat aan het hoofd van het Duitse ruimtecommando. © dpa/picture alliance via Getty I / ThinkStock

“Niemand zou zo’n actie overleven”: Duitse ruimtevaartcommandant waarschuwt voor Russisch nucleair ruimtewapen

Een Russisch “nucleair” ruimtewapen zou “een risico voor iedereen zijn”. Dat heeft de Duitse ruimtevaartcommandant Michael Traut gezegd op de veiligheidsconferentie in München. Hij waarschuwde voor de “catastrofale gevolgen” van een kernexplosie in een baan rond de aarde.

43 reacties

  • LIONEL DE WANNEMAEKER

    2 maanden geleden
    Ik lees hier over gemaakte beloftes aan Gorbatsjov en de USSR. Ten eerste is dat discussie of het waar of onwaar is. Er zijn geen documenten van. De USSR bestaat niet meer, indien die belofte zou gemaakt zijn aan de USSR, dan vervalt die gezien de USSR geïmplodeerd is in verschillende onafhankelijke staten met elk hun eigen problemen en verwachtingen.
  • Frank Vandevoorde

    2 maanden geleden
    In de ruimte is een nucleaire ontploffing niet vergelijkbaar met op aarde. Een nucleaire ontploffing in de ruimte kan niet met schokgolven verspreidt worden in het luchtledige. De impact zou zeer beperkt zijn.
  • Jos stryder

    2 maanden geleden
    Ik denk dat de chinezen en japanners hier niet mee zullen lachen. Zij hebben immers ook satellieten rond de aarde zweven.
  • Roger Bosman

    2 maanden geleden
    DVA heeft ook gelijk. Duitsland beloofde uit de Navo te gaan als het zich mocht herenigen. Gorbatsjov werd beloofd , maar niet in een verdrag, geen uitbreiding vd Navo naar het oosten te doen. Maar ook akkoord met het feit dat niemand verplicht of gedwongen was om tot de Navo toe te treden. Dat gebeurde enkel omdat Rusland niet te vertrouwen is!
  • Sam Bedfort

    2 maanden geleden
    Het enige bedreigende is dat het Rusland is dat het ontwikkelt. Het westen en de navo zouden het helemaal niet erg vinden indien zij even ver stonden om ht te ontwikkelen. De VS spreekt er al decennia over om een raketschild te hebben in de ruimte. Dat vinden ze wel normaal.