UserBenchmark gaat 12 euro per jaar vragen voor captchavrije toegang

Benchmarkdatabase UserBenchmark introduceert een betaald abonnement. De dienst is nog wel in beperkte vorm gratis te gebruiken, maar wie de dienst zonder tijdrovende captcha wil gebruiken, moet 12,10 euro per jaar betalen.

Gebruikers die een nieuw account aanmaken op UserBenchmark worden direct naar een nieuw Pro-menu in hun account geleid. Daar staat dat een UserBenchmark Pro-abonnement 12,10 euro per jaar kost. Voor dat bedrag krijgen gebruikers 'toegang met prioriteit zonder captcha', kunnen ze individuele componenten blijven benchmarken, stresstests draaien op gpu's en cpu's en krijgen ze toegang tot gamemodi. "Jouw abonnement ondersteunt onafhankelijke benchmarking", schrijft de website.

Tom's Hardware merkt op dat de software nog steeds gratis bruikbaar is, maar dat daar beperkingen aan zitten. Zo kan slechts een beperkt aantal gebruikers de software tegelijkertijd gratis gebruiken. Die gebruikers moeten bovendien een tijdrovende captcha oplossen, die bestaat uit een minigame.

UserBenchmark biedt software aan om de snelheid van hardware te meten. De tool kreeg vaak veel kritiek van gebruikers, onder andere vanwege zijn vermeende voorkeur voor Intel-hardware. Toch verschenen er via UserBenchmark soms nieuwe benchmarks van onaangekondigde nieuwe processors of videokaarten in de database.

UserBenchmark paywall abonnement

Door Tijs Hofmans

Nieuwscoördinator

19-02-2024 • 10:40

83 Linkedin Whatsapp

Submitter: Munchie

Reacties (83)

83
82
50
4
0
9
Wijzig sortering
Voor mensen die benieuwd zijn naar de "kwaliteit" van deze site:
The AMD 7000X3D CPUs have the same core architecture as the rest of the 7000 series but they have one group of eight "3D" cores with extra cache. The “3D” cores are priced higher but run at 10% lower clocks. For most real-world tasks performance is comparable to the 7000X variant. Cache sensitive scenarios such as low res. canned game benchmarks with an RTX 4090 ($2,000) benefit at the cost of everything else. Be wary of sponsored reviews with cherry picked games that showcase the wins, ignore frame drops and gloss over the losses. Also watch out for AMD’s army of Neanderthal social media accounts on reddit, forums and youtube, they will be singing their own praises as usual. AMD continue to develop “Advanced Marketing” relationships with select youtubers with the obvious aim of compensating for second tier products with first tier marketing. PC gamers considering a 7000X3D CPU need to work on their critical thinking skills: Influencers are paid handsomely to promote overpriced niche products (X3D, EPYC, Threadripper etc.). Rational gamers have little reason to look further than the $300 13600K which offers comparable real-world gaming and better desktop performance at a fraction of the price. Workstation users (and RTX 4080+ gamers) may find value in higher core CPUs such as the 16-core $400 13700K. Despite offering better performance at lower prices, as long as Intel continues to sample and sponsor marketers that are mostly funded by AMD, they will struggle to win market share.
Zo te zien zijn ze de afgelopen jaren dus niet veranderd in hun (gebrek aan) betrouwbaarheid
Als ik door de jaren heen kijk worden ze zelfs steeds erger, alsof het extremisten zijn die radicaliseren in hun geloof... alleen gaat het hier dus om fanboyisme voor een bepaald merk :+ Wat een zielige bedoening.
😵‍💫😵‍💫😵‍💫 Wow wat een onzin staat daar inderdaad bij mekaar. Framedrops zijn gewoon weg als je een X3D cpu gebruikt vs een intel. Ik ben niet de enige die dat persoonlijk ondervonden heeft…
Ergste is dat dit deel
Be wary of sponsored reviews with cherry picked games that showcase the wins, ignore frame drops and gloss over the losses. Also watch out for AMD’s army of Neanderthal social media accounts on reddit, forums and youtube, they will be singing their own praises as usual. AMD continue to develop “Advanced Marketing” relationships with select youtubers with the obvious aim of compensating for second tier products with first tier marketing.
Copy pasted word op ELKE AMD CPU na de 5th gen, maar nee, de rest in de industrie zijn allemaal biased, de bewezen benchmarks zijn biased, alleen wij bij userbenchmark waar we onze rating systeem veranderde om intel weer naar boven te brengen zijn niet biased /s

Zouden eigenlijk regels tegen moeten zijn, want hoe kan je een 400$ 13700k aanraden terwijl de 7800X3D rond die prijs was na een paar maanden en niet eens comparable was.

[Reactie gewijzigd door Joshuffle op 19 februari 2024 11:07]

Voor wie de bron wil zien: https://cpu.userbenchmark...-7800X3D-8-Core-Processor (zelf gegoogled omdat ik het op zich wel geloof van die site maar toch wou zien dat het er echt zo staat...)

Edit: Op zich is dit dan eigenlijk gewoon goed nieuws. Voor mij klonk dit in ieder geval gelijk als het begin van het einde van deze site want ze zullen nu flink gebruikers verliezen verwacht ik en daarmee hun waarde (niet dat ze echt waarde hebben, in het engels dacht ik eigenlijk aan perceived value).

[Reactie gewijzigd door Finraziel op 19 februari 2024 11:24]

Dat was het dus ook. Userbenchmark had een niche dat het snel en makkelijk was. Nu ze captcha queues en paywalls geïntroduceerd hebben gaat echt niemand iets wat bevooroordeeld en matig is nog gebruiken. Gezien de reviews op de site van sommige AMD processors kun je wel zien dat de touwtjes daar niet in handen zijn van iemand met een genuanceerde kijk op zaken.
Precies dit dus, vorig jaar heb ik een pc verkocht via een online platform (xeon met 20 cores, dual cpu systeem uit 2014) en de koper wilde per se een uitdraai van Userbenchmark waar ik op dat moment nog nooit van had gehoord.
Ik kreeg hierna geen vragen meer vanuit de koper en de deal was snel gemaakt.

Achteraf was de beste koper teleurgesteld omdat ondanks de zeer hoge cpu score in userbenchmark, zijn vorige ryzen 7 in de praktijk veel sneller was, die in deze benchmark juist een stuk lager scoorde.
Er zijn dus mensen die zich blind staren op deze benchmark die binnen enkele minuten je hele pc 'test', maar het zegt eigenlijk niet zo heel veel.
Heerlijk om oude tekst terug te zien komen bij hun "reviews". Kan het geen intel fanboy meer noemen, gaat onderhand naar cultist toe.
Zou fijn zijn als je even een conclusie erbij schrijft, want ik ga niet zo’n heel stuk lezen :p
UserBenchmark word door een aantal Intel en Nvidia fanboys gerund, onder elk AMD product staat een "beschrijving" waarbij ze het helemaal trashen en zeggen dat je maar voor een Intel processor en Nvidia videokaart moet gaan, volgens hun is iets van AMD pure geldverspilling en waarschijnlijk vliegt het in de brand. In het verleden hebben ze zelfs de scoring in hun benchmarking tool getweaked zodat AMD spul er slechter uit kwam.

De quote hierboven is een voorbeeld van de hersenloze onzin wat ze posten, in dit geval onder een Ryzen 7000X3D series processor. Ik zou het inderdaad niet lezen want je verliest gewoon wat hersencellen door deze nutteloze troep. Het erge is nog dat ze heel hoog in de SEO staan dus er zullen zat gebruikers zijn die dit als "waarheid" opnemen.

2kliksphilip heeft er een paar jaar geleden een mooie video over gemaakt:

https://www.youtube.com/watch?v=RQSBj2LKkWg
Een abonnement voor een misleidende website als deze? UserBenchMark is een hoop bias, een hele hoop onzin en alles draait ze alleen maar om SEO. Hopelijk sluit niemand hier een abonnement af, hoe eerder deze website van het internet verdwijnt hoe beter want ik zie zoveel nieuwelingen in de DIY computerbouw scene deze website raadplegen voor adviezen.
Het probleem met hun SEO is dat ze zo succesvol zijn dat ze constant op plek 1 staan. Volgens mij eindigt idd 99% van de mensen die voor het eerst een PC bouwt op deze site als ze snel ff willen kijken hoe goed ze scoren. Een echte benchmark installeren is toch 'moeilijker'/komt later.

Ik ben er zelf jaren geleden ook voor gevallen, totdat ik er achter kwam hoe ongelooflijk slecht deze site is.
Ik begrijp dat ze in de toekomst alleen nog bestaanrecht hebben door de mensen die voor het eerst een pc bouwen. De gevorderden laten deze site (zeker vanaf nu) links liggen.
Misschien een idee om links te delen waar ook de beginners nu moeten zijn.
Dit is een beetje een catch22.

Veel data verzamelen en objectief beoordelen kost tijd. Hierdoor zijn het aantal databases waar al deze informatie met elkaar te vergelijken is klein, gezien niemand de informatie op die manier wil publiceren, omdat het wellicht niet representatief is voor de waarheid.

Wanneer men toch naar deze informatie op zoek gaat komt men uit bij iemand die het wel wil publiceren wie het weinig uit maakt of de informatie representatief is voor de waarheid.

Het probleem is dat het moeilijk te begrijpen is dat de vraag "welke van deze 2 onderdelen moet ik hebben" niet gemakkelijk beantwoord kan worden zonder context, beginnende PC bouwers weten dat wellicht niet, op fora met 'experts' vangen ze bot (worden ze wellicht geflamed omdat ze gebrekkige info delen of "domme" vragen stellen), dus komen ze uit op een website welke zonder mokken een antwoordt geeft op de vraag.
Dat dat niet het juiste antwoord is is moeilijk te begrijpen voor iemand die de vraag stelt
Is dit dan het einde van userbenchmark? Waardeloze site en kan me niet voorstellen dat veel mensen hier voor zullen gaan betalen of gaan lopen hanessen met de captchas
Tja een keer een captcha doen voor het indienen van je result is te veel moeite? Ik kan mij voorstellen dat als je tweakers bent en 23424234 tests doet dat je 12 euro per jaar er prima aan kan besteden.
Maar waarom zou je dat doen bij een onzin site als userbenchmark? Heb je de teksten die zij schrijven in hun tests wel eens gelezen?
Dat is niet relevant voor de vraag. Genoeg mensen zullen dat niet weten en blind vertrouwen op een site die zo veel data vergelijkt.

Het enige punt dat hier geldt, is dat je nog steeds de site zonder abonnement kunt gebruiken, maar gewoon even een captcha moet oplossen.
Userbenchmark’s testing software still has a free version but with a catch: According to user reports, only a limited unspecified number of users can test for free at any one time, and if no slots are open, then only subscribers to the $10-per-year Pro plan can test — users will get the notification that they will have to sign into a paid Pro account to use the app.

When there are free slots, users will have to complete a 3D captcha minigame where the goal is to shoot down 13 ships. The minigame isn’t particularly difficult on the surface, but it can get very tedious as there are very few opportunities for users to actually shoot down any ships. We attempted to complete the captcha ourselves but gave up after a few minutes.
https://www.tomshardware....nd10-monthly-subscription

Klinkt alsof het mensen toch echt wel weg zal pesten hoor... Natuurlijk is dit ook snel genoeg weer ongedaan te maken als ze inderdaad te weinig gebruikers overhouden, maar het is afwachten wat ze dan doen.
Ze verdienen hun geld ongetwijfeld vooral met bezoekers die dankzij google naar ze toe komen en de advertenties bekijken. Aangezien de testresultaten toch gemanipuleerd worden om AMD zo slecht mogelijk te laten presteren*, maakt het niet veel uit hoeveel testresultaten ze binnenkrijgen.

* Zie https://www.youtube.com/watch?v=AaWZKPUidUY
Tegen de tijd dat je de titel 'tweaker' 'verdient' weet je al lang dat je heel ver bij deze site weg moet blijven.
Nouja, ze zeggen zelf dat het een tijdrovende captcha mini game is. Dus het is niet even een captcha doen
Nee, ze scoren hoog op SEO (komen altijd als eerste boven), dus zullen bezoekers krijgen en daarmee reclame/(vehulde)sponsor inkomsten.

Ze zijn te goed vindbaar en beloven precies dat waar mensen naar op zoek zijn, een captcha is niet meer dan een ongemak. En gezien hoeveel mensen waar wel geen geld aan uitgeven, zullen er echt wel een aantal mensen zo dom zijn om hier een abo af te sluiten. De administratie en het systeem kosten natuurlijk wel iets, maar vanaf een paar honderd abo's zullen ze er winst op draaien lijkt me?
Ik vermoed dat het juist is om de valse data tegen te gaan. Zodat je niet meer met bots allerlei valse informatie kan sturen, iig zonder te betalen (en dus te identificeren)
De hele site bevat valse data. Dus ik snap niet wat ze er mee proberen op te lossen. Als je de onzin leest die ze op die site schrijven..... als ze een mening hebben bij een product dan kan ik je garanderen dat ze de enige bron zijn met die mening. Elke andere gerespecteerde reviewer is het niet met hun eens.

Dit is waarschijnlijk om scrapers tegen te gaan. Wat een goede zaak is want ik zou nooit een chatgpt of bard vertrouwen als ze data van deze website gebruiken.
Nouja, voor die paar keer dat een normale gebruiker die tests uitvoert valt zo'n captchas wel mee. En voor wie dit doet om bv zijn/haar website/social media mee vult, dus er geld/aandacht mee probeert te verdienen, is 10-12 euro per jaar peanuts.
hopelijk is dit de beginning of the end van deze rotte website

hoe sneller deze verdwijnt hoe beter
Mee eens. Hoewel ik zelf liever Nvidia neem irriteerde het me altijd hoe ze AMD benadelen tegenover Nvidia, en dat voor een “onpartijdige website”.
Ik begreep dat het voornamelijk een (enorme) bias in het voordeel Intel was, niet Nvidia?
De bias van UserBenchmark is tegen AMD.

Dus op CPU vlak zie je ze Intel aanbevelen i.p.v. AMD en bij de GPUs kiezen ze voor Nvidia. De begeleidende teksten zijn altijd sterk negatief over AMD, en een stuk realistischer voor de concurrenten (Intel, Nvidia).

Waarom de website zo anti-AMD is, is niet helemaal duidelijk. Misschien dat de eigenaar een keer met blote voeten op een PGA AMD CPU is gaan staan?

Het lijkt onwaarschijnlijk dat het een door de concurrentie gefinanceerde bias is, want het is prima mogelijk om de uitslag in het voordeel van een (geheime) sponsor te doen uitvallen zonder er een dergelijk soort onzinverhaal van te maken. Als je betaalde manipulatie aanbrengt, dan doe je dat subtieler.
Daarom is het eigenlijk ook een heel apart verhaal.

Ze hebben daar een prima website, makkelijk en overzichtelijk. Een simpele test die elke leek begrijpt. Ze hebben de beste SEO, als je GPU x VS GPU x invult komen zij altijd bovenaan.

Alle voorwaarden om een erg leuk bedrijf te zijn en er een goede boterham mee te verdienen.

Maar ergens gaat het daar in de kopjes helemaal mis. Welk bedrijf is zonder financiering van de concurrent, zo bevooroordeeld.
Precies, juist daarom zou je denken dat ze een verantwoordelijkheid hebben naar hun publiek, maar niets is minder waar. Spijtig.
Ik vermoed dat de eigenaar ooit een slechte aankoop heeft gedaan bij AMD en daar nog steeds niet overheen is.

Het is zeker niet gefinancierd door Intel of Nvidia, want de site is zo extreem (en onprofessioneel) dat het die merken eerder in verlegenheid brengt dan helpt. Op de Intel Reddit is deze site ook niet meer toegestaan.
Als het maar geen AMD is, Radeon of Ryzen maakt niet uit volgens mij.
Opmerkelijk dat men betaalde toegang gaat bieden aan bots.
Als je bots zo ver kan krijgen om te betalen, dan heb je volgens mij het perfecte verdienmodel?
Userbenchmark is toch wel een van de laatste sites waar ik een abonnement voor zou afsluiten.
Echt belachelijk om voor die rommel te moeten betalen, ten eerste biased en ten tweede zijn de grafische tests echt outdated, om over de ssd/hdd tests nog maar te zwijgen. Voor een degelijk benchmark programma zou betalen nog wel kunnen, maar userbenchmark is niet zo degelijk dat ik dat ooit zou overwegen. Je kan beter 3dmark free nemen, dat is nog min of meer consequent met de resultaten.
Userbenchmark en gelieerde sites zijn de grootste troep die ik ooit heb gezien. Hoop dat ze ten onder gaan.
Userbenchmark staat hier al jaren geblokkeerd via Pihole, wegens bias en waardeloze data.
Ik kende deze site niet eens, maar blijkbaar mis ik er niet veel aan. :)

Ik blijf er overigens ook persoonlijk bij dat statische benchmarks in de praktijk niet zoveel zeggen. Althans. Niet voor de praktijk. Het is een goede methode om het ene component met het andere te vergelijken voor statistische doeleinden, maar je kunt er eigenlijk niet zo veel mee. Het enige wat je weet, is dat de benchmark zelf zoveel procent hoger/lager uitpakt dan het andere component.

Als we bijvoorbeeld kijken naar CPU's. Stel dat ik in mijn PC een andere CPU zou hangen. Hoeveel sneller start mijn PC dan op? Of hoeveel sneller functioneert programma XYZ dan? Want daar heb of koop ik die PC ten slotte voor.

Hetzelfde voor schijven. Hartstikke leuk dat ze op papier zoveer MBps kunnen lezen/schrijven. Of zoveel bestandjes in één map kunnen neergooien in zoveel seconden, maar merk ik dat ook 'in de praktijk'. Als ik iemand ben die heel vaak heel veel bestanden op en neer kopieert, dan is dat fijne data. Want dan doe ik daadwerkelijk hetgeen dat getest is.

Maar als ik iemand ben die een PC gebruikt om bijvoorbeeld te Photoshoppen, gamen, surfen, weet ik veel wat, dan heb je niets aan die platte benchmarks. Waar het om gaat, is hoe snel is m'n PC is opgestart (als je hem überhaupt uit zet, maar dat is weer een andere discussie ;) ), hoe lang duurt het voordat Photoshop (enz) is opgestart of een bestand heeft ingeladen. Hoe vloeiend loopt dit en dat, zus en zo, enzovoorts.

Er wordt dan wel is gereageerd "Ja, maar je hebt nooit hetzelfde systeem als de tester". Wat natuurlijk klopt.
Echter: Om een één of andere reden wordt het wel gedaan met videokaarten. Dan zie je een referentiesysteem (met steeds andere videokaarten) wat je niet hebt, en dan gaan we ineens echte FPS'en meten in standaard game-instellingen (medium, high, ultra, enz. op resolutie xyz). Precies waar het met games om gaat. (hoe meer FPS, hoe vloeiende de gameplay) Maar met alle andere componenten moeten we het doen met wat statistiekjes.

Ik vermoed (en dat is puur een vermoeden) dat dit niet gedaan wordt, omdat er anders te kleine verschillen om duurdere apparaten goed te kunnen verantwoorden voor het merendeel van de consumenten. Ook hebben benchmarksites geen businessmodel meer. Als component A nu 15% sneller is als component B, maar dat je dat praktijktests (zoals hierboven als voorbeeld ziet) slechts 0,8% verschil is, dan is dat niet erg sexy natuurlijk. Althans. Niet voor het grote publiek. Dan ga je dit soort zaken doen voor een nichemarkt en daar kun je geen site voor draaiend houden.

Dit vermoeden is voor mij deels gevoed door de onzinnige marketingmolen van bijvoorbeeld de KPNs van dit land. (Zoals die 'unlimited' abonnementen. De lichtste heeft 50Mbps, wat meer dan genoeg is om een 4k-stream te kunnen doen naar je telefoon (Netflix adviseert een verbinding van 15Mbps, DisneyPlus 25Mbps, Apple TV+ 35Mbps... Maar eerlijk is eerlijk HBO Max adviseert minimaal 50Mpbs :) ), echter zegt de marketingmolen van KPN dat je daar het hoogste abonnent (600Mbit) voor nodig hebt voor je telefoontje)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee