Afellay hekelt 'arbitrale dwaling' in de Kuip: 'Je hebt de VAR...'

Afellay hekelt 'arbitrale dwaling' in de Kuip: 'Je hebt de VAR...'

19 februari - 01:03
190

Ibrahim Afellay is niet te spreken over de rode kaart die RKC-doelman Etienne Vaessen kreeg in de wedstrijd tegen Feyenoord. De voormalig international spreekt in Studio Voetbal van een dure fout van arbiter Martin van de Kerkhof.

"Dit is gewoon een gigantische fout", stelt Afellay. "RKC wordt hier gewoon wéér benadeeld. Die spelen tegen degradatie en als je dan zo'n arbitrale dwaling maakt... Je hebt de VAR en je kan het moment 20.000 keer terugkijken."

"Vaessen neemt het risico door zich zo breed te maken. En als hij dan na afloop zegt dat hij zich genaaid voelt.... Je kunt ook anders uitkomen", countert Jeroen Stekelenburg. "Jij vindt toch ook dat als Stengs direct op zijn onderarm schiet, dat het rood is? Dan kun je toch niet zeggen dat je enorm genaaid bent door de VAR? Je neemt zelf toch ook een enorm risico als keeper?"

"Maar hij komt eerst op zijn lichaam, dan is het toch geen hands?", vervolgt Afellay. "Hij krijgt de bal in eerste instantie niet op zijn hand, dus daarom is het een grote fout."