Premier James Marape van Papoea-Nieuw-Guinea spreekt op 8 februari als eerste leider van het land het Australische parlement in Canberra toe.
Volledig scherm
Premier James Marape van Papoea-Nieuw-Guinea spreekt op 8 februari als eerste leider van het land het Australische parlement in Canberra toe. © AP

Meer dan zestig doden bij stammenconflict Papoea-Nieuw-Guinea

Bij een nieuw incident in de langlopende stammenconflicten in het hoogland van Papoea-Nieuw-Guinea zijn zeker 64 doden gevallen. Dat meldt de plaatselijke politie maandag.

  1. Snoep en ballonnen aan bomen in zoektocht naar al dagen vermiste Duitse Arian (6) met autisme

    Snoep en ballonnen aan bomen in zoektocht naar al dagen vermiste Duitse Arian (6) met autisme

    Een nieuwe nacht zoeken naar de vermiste 6-jarige Arian uit Duitsland heeft geen resultaat gehad. Voor de tweede nacht op rij werd een ‘stille zoekactie’ gehouden, waarbij militairen zo stil en donker mogelijk naar het jongetje op zoek gingen. Het idee is dat het kind, dat autisme heeft en niet praat, wellicht wordt afgeschrikt door alle reuring rond de honderden mensen die hem al dagen zoeken. Zondagochtend is de grootste zoekactie tot nu toe begonnen.
  2. Vanaf het schoolplein stuurden twee Rotterdammers een megadrugsimperium aan
    PREMIUM
    reconstructie

    Vanaf het school­plein stuurden twee Rotterdam­mers een megadrugs­im­pe­ri­um aan

    Hun smokkelmethode was zo ingenieus dat de cocaïne en crystal meth jarenlang moeiteloos door controles kwamen. Twee Rotterdammers - ‘De Turk’ en ‘De Marokkaan’ - leidden een lucratieve drugsmultinational met Colombianen en Mexicanen, zegt justitie. Totdat de grootste partij meth ooit in Europa werd ontdekt, er zich een milieuramp voltrok rond een put met drugsafval én een cokelab ontplofte. ,,20.000 liter chemicaliën stonden er ook. Lekker fikkie.” Een reconstructie.
    Rotterdam