Van ruilen komt huilen? Niet op de kledingruilbeurs van jongeren uit Assen

Kledingruilbeurs DNK
Er kwamen veel mensen af op de kledingruilbeurs in DNK in Assen © RTV Drenthe/Hjalmar Guit
Liefhebbers van tweedehands kleding hadden vandaag een leuke middag in cultuurcentrum DNK in Assen. Jongerenpanel Oui We organiseerde een kledingruilbeurs voor iedereen die op zoek wilde naar een nieuwe outfit.
Geld hoefde je niet mee te nemen, wél een selectie uit je eigen kledingkast. Bezoekers van de beurs mochten voor ieder ingeleverd kledingstuk iets van iemand anders uitzoeken.

Duurzaamheid is populair

"We vinden duurzaamheid erg belangrijk", vertelt Meike Verdouw van het jongerenpanel. "Met de beurs willen we laten zien dat het helemaal niet nodig is om iedere keer iets nieuws te kopen, wanneer je andere mooie kleding wil hebben."
Daar denken veel andere mensen ook zo over, blijkt wel aan het aantal bezoekers. Al snel na de opening van de beurs krioelt het in DNK van de shoppers die enthousiast door de kledingrekken spitten. Op zoek naar een nieuwe aanwinst.

Daverend succes

Behalve kleding ruilen, konden bezoekers ook meedoen aan workshops kledingreparatie om zelf te leren hoe je kapotte t-shirts of jassen met missende knopen er weer bovenop krijgt.
Voor de organiserende jongeren is de dag een daverend succes. Dat smaakt naar meer. "Als je ziet hoeveel mensen er met volle tassen zijn gekomen, dan is dat echt super. Misschien moeten we dit nog wel een keer organiseren."
Jongeren organiseren kledingruilbeurs in Assen

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.