De Al Fourqaan moskee gaat uitbreiden. De buurt vindt dat er nu al veel overlast van bezoekers.
Volledig scherm
PREMIUM
De Al Fourqaan moskee gaat uitbreiden. De buurt vindt dat er nu al veel overlast van bezoekers. © René Manders/DCI Media

Eindhovense buurt vreest uitdijende moskee: ‘Nu wordt het kritiek’

EINDHOVEN - Verkeersopstoppingen, foutparkeren en lawaai op straat. Omwonenden van de Eindhovense Al-Fourqaanmoskee ervaren nogal wat overlast. Nu de moskee in Woensel-Zuid ook nog eens aan het uitbreiden is, reageren buurtbewoners wanhopig: ,,Het is hier altijd een chaos.”

13 reacties

  • Dethmer Drenth

    2 maanden geleden
    Een gemeente/burgemeester dient overlast te bestrijden/verbieden. Doet de gemeente dat niet, dan dreigt het gevaar, dat men andere ingrepen overweegt. Ook dan heeft de gemeente een probleem. Dat de gemeente geen standpunt heeft omdat er geen melding is geweest is nonsens. De gemeente hoort te weten wat wel/niet mag en hoe.
  • Jol Groot

    2 maanden geleden
    Meld het bij de PVV, kunnen ze hier als eerste mee aan de slag als het kabinet er zit.
  • A Bello

    2 maanden geleden
    Zal allemaal nog wel met Jorritsma bekonkelt geweest zijn. Deze salafistische moskee ronselde Syrië gangers en het merendeel van de jongeren radicaliseren. Het moet echt stoppen met bouwen en uitbreidingsplannen van moskeeën we zien dat hele wijken hierdoor islamiseren.
  • Dre Haas

    2 maanden geleden
    Of het nou een attractiepark, een mega-super of een religieus gebouw is, gebruik of bezoek er van mag niet tot permanente en structurele overlast voor de bewoners van de buurt zorgen. Daar zijn gemeentebestuur en gemeenteraad direct verantwoordelijk voor.
  • Klaas Jan Vries

    2 maanden geleden
    In de tussentijd lopen de kerken leeg