Feyenoord-revelatie dacht aan stoppen: 'Hij zat op de bank bij de beloftenploeg'

Feyenoord-revelatie dacht aan stoppen: 'Hij zat op de bank bij de beloftenploeg'

18 februari - 11:50 Laatste update: 12:13
45

Het had niet veel gescheeld, of Thomas Beelen had nooit bij Feyenoord gespeeld. De talentvolle centrumverdediger overwoog niet al te lang terug nog serieus om te stoppen met profvoetbal. 

Dat vertelt Bram van Poolen, oud-ploeggenoot van Beelen bij PEC Zwolle, zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie. Toen Beelen actief was in de jeugdopleiding van PEC, werd hij allesbehalve beschouwd als een toptalent. "Helemaal niet. Voor Dick (Schreuder, red.) kwam, heeft hij serieus overwogen om te stoppen met profvoetbal."

Toen de 22-jarige Beelen, die afgelopen donderdagavond nog overeind bleef tegen AS Roma-spits Romelu Lukaku, op een gegeven moment niet in de picture was, leek het PEC-verhaal over en uit. "Hij zat op een gegeven moment op de bank bij de beloftenploeg. Dat zegt wel genoeg." 

Beelen brak zoals bekend uiteindelijk door bij PEC, waarmee hij vorig seizoen promotie naar de Eredivisie wist af te dwingen. Inmiddels maakt hij grote stappen bij Feyenoord. "Hij heeft zijn hele carrière eigenlijk te danken aan Dick", besluit Van Polen.