FC Volendam loopt door 'blunder' tonnen van Feyenoord mis

18 februari 2024, 09:20
Foto: © Imago

FC Volendam heeft nagelaten een opleidingsvergoeding te claimen voor Givairo Read, die afgelopen zomer de transfervrije overstap naar Feyenoord maakte. De huidige nummer zeventien van de Eredivisie is volgens Volendam Inside daardoor een bedrag van bijna twee ton misgelopen.

Read vertrok ruim een half jaar geleden na een periode van zes jaar bij Volendam om bij Feyenoord aan de slag te gaan. Hoewel de zeventienjarige vleugelverdediger gratis de deur uitliep, had de club uit het Noord-Hollandse vissersdorp recht op een opleidingsvergoeding.

Artikel gaat verder onder video

Volendam Inside, dat zich baseert op bronnen rond Volendam en Feyenoord, stelt dat voormalig technisch directeur Jasper van Leeuwen deze opleidingsvergoeding te laat claimde. Feyenoord hoefde Volendam zodoende geen vergoeding uit te keren. "Een blunder", zo wordt er gesteld.

Read maakte afgelopen donderdag in het Europa League-duel met AS Roma zijn officiële debuut voor Feyenoord. In de 78ste minuut kwam de talentvolle verdediger binnen de lijnen voor Bart Nieuwkoop, die bij afwezigheid van Lutsharel Geertruida op de rechtsbackpositie startte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen