Entertainment

Humberto Tan vervangt Matthijs van Nieuwkerk: ‘Zelfs mensen die een moord hebben gepleegd komen ooit terug’

Humberto Tan

Komende zomer presenteert Humberto Tan een programma van RTL rond de Olympische Spelen. Dat maakt de televisiezender bekend via de officiële kanalen. De presentator vervangt daarmee Matthijs van Nieuwkerk, die het programma in eerste instantie zou gaan presenteren. Uiteindelijk dus toch niet.

Humberto Tan vervangt Matthijs van Nieuwkerk: ‘Zelfs mensen die een moord hebben gepleegd komen ooit terug’

Matthijs van Nieuwkerk zou elke dag te zien zijn op de buis, echter werden deze plannen in de ijskast gezet door meerdere beschuldigingen. In het rapport van de commissie-Van Rijn lazen we over misstanden bij de publieke omroep. Verschillende medewerkers van De Wereld Draait Door zouden te maken hebben gehad met fysiek geweld, seksisme en intimidatie. Daarnaast zou het presentatortje naar bed zijn gegaan met vrouwelijke collega’s.

In een later interview in de Volkskrant stelde BNNVara-directeur Suzanne Kunzeler eveneens dat Matthijs zich schuldig had gemaakt aan fysieke intimidatie op de werkvloer. Meneer zou een medewerker bij de keel hebben gegrepen én tegen de muur hebben geduwd. Daarnaast heeft hij volgens het directeurtje ‘ongepaste relaties’ gehad.

De presentator ontkent nog altijd iets te maken te hebben met de beschuldigingen. “Het is volstrekt ongefundeerd en vernietigend”, zei de man, die aangeeft zich vooralsnog terug te trekken na samenspraak met RTL. “Ik wil RTL niet dwarsbomen in die missie door de grote nieuwe smet die er nu publiekelijk op mij rust.”

Humberto Tan: ‘Iedereen krijgt een tweede kans, dus ook Matthijs van Nieuwkerk’

De 58-jarige Humberto Tan gaat dus Matthijs van Nieuwkerk vervangen. Wat heeft hij erover te zeggen? “Het moet een bruisend, vrolijk, informatief, inspirerend, leuk programma worden om naar te kijken”, vertelde hij aan RTL Boulevard. Over Matthijs had de presentator ook wat te melden. “Ik ben er niet bij geweest. Laat ze het onderzoeken, ik ben benieuwd. Zelfs mensen die een moord hebben gepleegd komen ooit terug. Iedereen krijgt een tweede kans, dus ook Matthijs van Nieuwkerk. En wanneer dat is, dat is aan collega’s, een zender en ook aan kijkers. Of kijkers het wel of niet accepteren, dat zullen we zien.”

16 reacties

Scooby Doo

Krijgt Mathijs ook de verplichting om te verkassen naar een andere stad tijdens de Olympische Spelen? Ik heb geen zin om hem dan tegen het lijf te lopen. Als ik hem wel zie, dan weet ik wel een mooi plekje voor Mathijs namelijk tegen de muur in de Notre Dame.

Ron

Tanneman is de slechtste tv-presentator ooit.
Die zit daar alleen maar omdat hij een poepkleur heeft, niet omdat hij iets kan.

Konijjn

De vervanger die geen haar beter is en ook roofdier is. Blijkbaar gelden er andere regels als je er lekker inclusief uitziet.

Official Peter G

Humberto Boomstang mag wel een keertje bij floris wyvers langs gaan misschien loopt die bolle gijs dan weer normaal

Keesie

Denk aan die kansparel Volkert van der Graaf

Bob

En dan wordt het ook de hoogste tijd om Frank Masmeijer weer een kans te geven met een leuk showprogramma.
Daar worden de mensen blij en gelukkiger van.

Frank Masmeijer

Ik zou zo iets nooit doen net als duizenden kilo’s bananen invoeren

Aaai kiwam by

Humberto Tan-A-Kiam, lijkt wel de naam van zo’n smerig Surnimaans gerecht wat enkel bosneeegerts vreten omdat ze niets te makke hebben.

Geeberto

Ben toch wel benieuwd waarom uitgerekend deze halvezool Matthijs vervangt. Humbertotje doet tenslotte exact hetzelfde en dat is met jonge grietjes het bed in. Inclusief neusaaapje Dione staks.

stoorzender

Ik vind Humberto een sympathieke gast, maar ik hoop wel dat ze hem een goede oorfluisteraar geven met een zendertje bij ingewikkelde onderwerpen, net als bij Sonja Barend destijds.

Gapende Ster

Doe mij dan toch maar die viezerik van DWDD. Humberto is een talentloze lege huls, wat een armoe.

Hypo Cryt

Goed is natuurlijk niet zo dat Humberto zijn machtspositie, als bruin neuzende interviewer, misbruikt om bij opkomende publieke omroep meisjes in het broekje te geraken

Rob vd Loo

kanshloes weer, grote blanke man met grote witten neus was te dominant, de deepstate zit hier dus achter , grote blanke wolf matthijs vervangen door een mokka kleurig lief jongenskoppie

Vieze joop

Tan komt uit de Bijlmemeer van getto boy/drugshandelaar naar tv persoonlijkheid goed hoor.ik doe het hem niet na

Natnek

NiBBa

Spekpeter

Hij begint steeds meer op het lelijke tweelingbroertje van Bill Cosby te lijken …