Donar sluit reguliere competitie teleurstellend af voor vierduizend fans

Theo John neemt een vrije worp namens Donar
Theo John neemt een vrije worp namens Donar © Karel-Jan Buurke/RTV Noord
Donar heeft de reguliere competitie afgesloten met een nederlaag. In een zeer goed gevulde thuishal werd het 62-70 tegen Feyenoord uit Rotterdam.
Donar begon niet goed aan de wedstrijd voor ruim vierduizend toeschouwers in Martiniplaza. De Groningers hadden vooral een belabberd schotpercentage. Na tien minuten spelen was de stand 9-17. Halverwege stond Donar met elf punten achter tegen de nummer zes van de ranglijst: 22-33.
In de tweede helft kwam Donar aanvankelijk weer dichterbij. Na drie kwarten stond het 41-48. Maar het mocht niet baten, ook in het laatste bedrijf hielden de bezoekers een veilige voorsprong.
De ruim vierduizend toeschouwers worden vermaakt door de cheerleaders
De ruim vierduizend toeschouwers worden vermaakt door de cheerleaders © Karel-Jan Buurke/RTV Noord
Topscorers aan de kant van Donar waren Theo John en Karolis Babusis, met elk vijftien punten. Donar kon niet beschikken over de geblesseerden Sam van Oostrum, John Meeks en Jordy Kuiper.
Zuidema: 'Het is echt schandalig'

Elite Gold

Donar eindigt als vierde in de reguliere competitie en speelt hierna verder in de Elite Gold. Dat is een competitie met de vijf beste ploegen uit zowel Nederland als België. De Groningers spelen dan alleen tegen de Belgische tegenstanders.
Donar begint op woensdag 6 maart aan die grensoverstijgende competitie, met een thuiswedstrijd tegen RSW Liege Basket. De overige tegenstanders zijn Spirou Basket uit Charleroi, Filou Oostende, Hubo Limburg United uit Hasselt en Giants Antwerpen.
Adetunji: 'Het doet pijn om in een vol Martiniplaza te verliezen'