article image Virals

Man woont jaren gratis in New Yorks hotel vanwege obscure wet

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 17/02 10:00

Claimt nu dat het hele gebouw van hem is

Terwijl de huizenprijzen de pan uit rijzen in steden als New York, heeft een man het daar voor elkaar gekregen om er gratis te kunnen wonen. Vijf jaar lang betaalde Mickey Barreto geen cent voor zijn kamer in het New Yorker Hotel. 

Barreto verhuisde naar zijn vriend in New York. Volgens een wet uit 1969 mogen huurders van een enkele kamer in een groot gebouw een wooncontract van een half jaar eisen. Barreto besloot een kamer te huren in het betreffende hotel en eiste de volgende dag het contract. Hij was nu immers een huurder, schrijft AP.

De zaak werd voor de rechter uitgevochten, die hem geen gelijk gaf. Barreto ging in hoger beroep en kreeg daar wel gelijk van de rechter - al kwam dat alleen omdat de advocaten van het hotel niet kwamen opdagen. De eigenaren van het New Yorker Hotel weigerden hem een contract te geven maar konden de man er ook niet uitzetten vanwege de wet.

Eigenaar van het hotel

De huurder besloot nog en stapje verder te gaan. Hij besloot zich uit te geven als eigenaar van het gebouw en meende dat hij door een maas in de wet recht had op het hele gebouw. Inclusief alle rekeningen. De eigenaar van het hotel, de Koreaanse sekte Unification of World Christianity - bekend van de massabruiloften, besloot hem aan te klagen. 

Afgelopen woensdag werd Barreto opgepakt. Hij is naar eigen zeggen onschuldig. "Het was niet mijn bedoeling om te frauderen. En ik denk dat ik ook geen fraude heb gepleegd. Ik heb er in elk geval geen cent aan verdiend."

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties