World Economic Forum zingt een paar toontjes lager

Tijd voor de Great Resist

Het jaarlijkse feestje van de globale elite in Davos is weer voorbij. Het hoofdthema van WEF 2024 was Rebuilding Trust. Dus de conclusie mag zijn dat het vertrouwen in bijna 3.000 afgevaardigden van regeringen, het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld uit meer dan 125 landen, onder wie 350 staatshoofden, regeringsleiders en ministers, ernstig is afgebladderd. Dat mag ook wel een keer na onder meer de COVID- en vaccinatieperiode, alsmede de plannen voor een Great Reset. Is het tijd voor The Great Resist? Een column van Raymond Peil.

In de berichtgeving over WEF24 ontbrak het ‘halleluja, we gaan de wereld verbeteren’. Wel was er folklore, van een Braziliaanse Sjamaan die een COVID-patiënt (?) behandelde door in haar gezicht te spuwen. Je reinste neokolonialisme, ingegeven door het idee van een noble savage onder het mom van woke inclusie van indigenous peoples. Wereldberoemde artiesten als Bono en DiCaprio, die vorige edities opluisterden, wilden kennelijk hun reputatie en fans niet meer met het WEF geassocieerd zien en ontbraken. Zelensky was er wel: die hield bij Luxemburg en Vietnam de hand op.

Prinses Máxima – Rutte zegt ‘koningin’, dat vertik ik – pruilde als een chagrijnige diva, in door media lyrisch bejubelde designer kleding, weer eens over de digitale euro, want daarmee worden heel handig ook vaccinatiedata, CO2-budget, reizen, uitgaven en gezichtsherkenning in één app gepropt. En koning Willem de Overbodige nam een hapje van een meelwormen- en insectenburger (“best lekker!”), ook zo’n onzalig WEF-project.

 

Toenemend wantrouwen

De Himmelhoch jauchzende tijden van Davos lijken voorbij. De website is grondig opgeschoond, waar men vroeger niet schroomde om zijn licht te laten schijnen over het vernieuwende idee om chips in mensen te implanteren. De social media zijn gescrubd. Alsof de WEF-mensen hebben geluisterd naar de kritiek en het wantrouwen dat hen in toenemende mate ten deel valt. Of geen zin hebben om zich te verantwoorden. Het was nu een bijeenkomst met een veilig profiel: “In een tijd van toenemende fragmentatie en polarisatie fungeerde de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum in 2024 als platform voor het bevorderen van dialoog, samenwerking en actiegericht partnerschap”.

Gelukkig hebben we andere archieven en bronnen. Een aanrader is het boek van de Zweedse wetenschappers Garsten en Sörbom ‘Discreet Power, How the World Economic Forum Shapes Market Agendas’. Zij zoeken een antwoord op de vraag waarom mensen uit de wereldtop in Davos beslissen over de toekomst van ons allemaal. “Het WEF als model voor mondiaal bestuur is discutabel. Het is een fundamenteel probleem dat zij geen verantwoording afleggen en kiezers hier niet bij betrokken zijn.”

 

Feodale maatschappij

Bob de Wit, hoogleraar Strategic Leadership aan Nyenrode, staat achter de critici: via Clingendael stelt hij vast dat de leiders in Davos een informele wereldregering vormen. Over Schwabs visie schrijft De Wit: “Het betekent een transitie naar een world government waarin nationale staten ondergeschikt zijn en internationale organisaties, ngo’s en de VN wereldwijd de publieke regie krijgen”. In de ogen van deze hoogleraar is de Great Reset “een Great Elite Reset: een feodale maatschappijvorm op wereldschaal”. Een vertaling met commentaar van Schwabs boek The Great Reset vindt u hier.

Anno 2024 is industriële productie niet meer de belangrijkste bron van economische waardecreatie. ’s Werelds grootste ondernemingen zijn tech-bedrijven (Microsoft, Amazon, Facebook, Apple en Google), beleggers (BlackRock, Vanguard, Berkshire Hathaway), banken (JP Morgan Chase, HBSC, Bank of America) en farmaceuten (Johnson & Johnson en Pfizer). De macht zal verder verschuiven van nationale staten naar enorme multinationals, groter, rijker en machtiger dan veel landen.

 

Milei

Dit wreef ook de nieuwe Argentijnse president Milei de WEF-fers onder de neus. De Heritage Foundation, een conservatieve denktank onder het motto ‘onderzoek alles, behoud het goede’, hield de Davos-kliek een spiegel voor: “Mijn boodschap aan de zelfbenoemde mondiale elites: jullie tijd is om”, hekelde Heritage-president Roberts de ‘globalistische collectivistische nieuwlichterij’.

 

Ziekte X

Dit weerhield het WEF er niet van om dit jaar opnieuw onheil en verderf in de glazen bol te ontwaren en te waarschuwen voor een mogelijke nieuwe ‘Ziekte X’ – toevallig (?) ook de naam van een toko van Elon Musk. Het gaat om een onbekend virus waarvan onderzoekers vermoeden dat het een voor mensen zeer dodelijke variant van vogelgriep wordt. De globalisten wensen dat biolabs aan virussen knutselen en ze opwerken ter voorkoming van een mogelijke nieuwe pandemie. Dat ging immers met Corona ook zo geweldig? Bovendien ‘vergeet’ de globale elite gemakshalve dat in biolabs veelal wordt gewerkt aan dual use van besmettelijke microben, voor medische doeleinden én voor biowapens. Geknoei met gevaarlijke virussen moet sowieso wereldwijd worden verboden.

 

Obsessie

De WEF-obsessie met virussen strookt met zijn verstrengeling met de WHO en de VN, die graag de pandemie-regie in handen willen hebben. Zij treffen voorbereidingen om een wereldwijd verdrag tot stand te brengen, dat de WHO alle macht geeft bij een nieuwe pandemie. En: “Waar we heel trots op zijn, is dat we met onze WEF Young Global Leaders zijn doorgedrongen tot de kabinetten van vele landen ter wereld. In Canada en Frankrijk, in de Europese Commissie, Nieuw Zeeland, Australië, Oostenrijk, Nederland, het UK, Duitsland, Italië, Argentinië, België, de VN, de WHO”, aldus sprak het opperhoofd Klaus Schwab vol trots.

 

‘Verkeerde leiders’

Veel van de huidige politieke en zakelijke leiders hebben de Young Global Leaders-school doorlopen, opgericht en geleid door Klaus Schwab, op hun weg naar de top. Zij vormen een invloedrijk wereldwijd netwerk van mensen die elkaar mailen, appen, bellen of informatie uitwisselen via de besloten WEF-cloud.

Een belangrijk thema van Davos 2024 was ‘het risico dat ‘verkeerde leiders’ worden gekozen’. Hoe democratisch men daarin te werk gaat werd zojuist hierboven beschreven. Ook kansen en risico’s van Artificial Intelligence (AI), door sommigen spottend Artificial Illiteracy genoemd, zijn geïdentificeerd. Overheden én de media zeggen beducht te zijn voor desinformatie (lees: ongewenste informatie) en Deep Fakes, door de computer gegenereerd beeld en geluid, die schavuiten wel eens gebruiken om politici voor joker te zetten in een gemanipuleerd interview of exposé. Onderstaand een mooi voorbeeld hiervan.

 

Kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie ligt onder de loep vanuit de invalshoek die men voor de social media pleegt te hanteren: hoe kan de overheid er grip op krijgen? Helaas gaan ICT en ambtenaren zelden goed samen, zoals het toeslagenschandaal, de rampen bij UWV en CBR, stikstof-idiotie, RIVM-modellen en CO2-mafkezerij eerder lieten zien. Wie wat weet van AI, neurale netwerken, machine learning, blockchain, smart contracts of cryptografie begrijpt in één oogopslag dat dit weinig verschilt van eerdere ICT-hypes: gewoon een nieuw instrument om computers iets te laten doen of maken in opdracht van een mens.

De Davos Men en hun trawanten willen controle over de techniek voor hun eigen doeleinden. De aandacht voor AI richt zich sterk op gezichtsherkenning (biometrische authenticatie). Grootschalige toepassing ervan betekent dat de EU, overheden en geheime diensten burgers 24/7 in de gaten kunnen houden, aldus allerhande snode plannetjes met CO2-voetafdruk, betalingsverkeer, gezondheidspaspoort enzovoorts verder in gang zettend.

 

Opvallend afwezig

Een opvallende afwezige in Davos dit jaar was de ‘goeroe’ en (doem)profeet van het WEF, Yuval Harari, enkele jaren terug op het schild gehesen en niet uit de media weg te slaan. Geen slechte prestatie voor iemand die tot 2014 een onbetekenende Israëlische historicus was, gespecialiseerd in de middeleeuwen. Tot hij wereldberoemd werd met zijn boeken ‘Sapiens’, ‘Homo Deus’ en ‘21 lessen voor de 21e eeuw’, verschenen in 45 talen met meer dan twintig miljoen exemplaren verkocht.

Inmiddels is zijn rol bij het WEF gereduceerd tot géén bijdrage aan de agenda en op website tot een bio’tje van veertien regels. De Davos-mensen hebben hun factcheckers wereldwijd opdracht gegeven om Harari’s banden met de lobbyclub van Klaus Schwab te bagatelliseren en tegen te spreken en zichzelf zo schoon mogelijk te wassen van de controverses die de visioenen van deze historicus oproepen. IJlings besloot men hem terug te sturen naar de universiteit, zo rolt dat wereldje.

 

Voorbij God

Yuval Noah Harari staat als profeet te boek vanwege toekomstvisies over transhumanisme, digitale dictaturen en mensen als ‘hackbare dieren’ in de Nieuwe Wereld Orde. Deze toekomst moet ons voorbij God brengen, “kan mensen in goden veranderen”. “Hoe ziet de wereld eruit als deze wordt gedomineerd door superintelligente, maar gewetenloze algoritmes”, oreert deze man. Het gaat om beïnvloeden, (aan)sturen, controleren, biometrische gegevens verzamelen en surveilleren, zoals overheden in de Corona-tijd hebben laten zien. Waarin Big Tech, Big Pharma, Big Finance, multinationals, geheime diensten, NGO’s en de media steeds nauwer samenwerken.

 

Het Grote Plan

Deze visioenen passen allemaal keurig in Het Grote Plan voor de Mensheid, vastgelegd in de Sustainable Development Goals (SDG’s), zeventien doelen ‘om van de wereld een betere plek te maken in 2030’. “Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen naar een nieuwe blik op de toekomst.” Hieronder vindt u echter een heel andere interpretatie van SDG’s, die een bijdehante X’er postte:

Enkele van deze doelen komen, vrij vertaald, neer op geen armoede (lees: basisinkomen voor iedereen, iedereen even arm), geen honger (genetisch gemanipuleerd voedsel, insecten en kunstmatig vlees) en kwaliteitsonderwijs (indoctrinatie van de bevolking). Andere zaken zien we nu al: rantsoenering van water (Spanje) en energie, genderwaanzin, minder privé-auto’s en allemaal elektrisch. En wat te denken van duurzame steden en gemeenschappen: smart cities, opgesloten in 15 minutensteden of Nederland als wereldstad Tri State City?

Gaan hier echt goede bedoelingen achter schuil? Of is het de hoogste tijd voor The Great Resist?

Over de auteur

Raymond Peil
Raymond Peil: Journalist (ex professo, 44+ jaar). Vanaf 1980 bij het Leidsch Dagblad, GPD, real-time newswire AFX/MoneyView en Elsevier. Werkte bij de internationale law firm Loyens & Loeff, de Nederlandse (Vereniging van) Banken en als uitgever (portefeuille financiën en economie) bij Elmar in Delft. Websites sinds 2008, weblog/redacteur/ghost writer voor Sylvester Eijffinger. Jurist Corporate Law & Competition Law, (financiële) economie - 1 jaar Chartered Financial Analist, ICT-nerd van A tot Z | onderzoek | webmaster | MSM-immuun.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
29 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik denk niet dat ze een toontje lager zingen. Zo lijkt het misschien op deeltendensen naar buiten toe, maar dat hebben ze gewoon van de (politieke) islam afgekeken, hoe je de indruk van goedwillendheid en bereidheid tot samenleven en -werken kunt wekken. Maar ondertussen.
Dank voor de goeie slogan: the great resist.
Moeten we ook op de NL’se politiek toepassen, nu blijkt dat Omtzigt de boel alleen heeft opgehouden (tijd rekken voor Rutte c.s.) om daarna gewoon onbeschoft met Timmerfrans in zee te willen gaan.
Inderdaad tijd voor Resistance.

Vilseledd
Vilseledd
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Ze plegen de WEF’se variant van taqqiya

Marga
Marga
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Vilseledd

Fakespeak

Piet Karbiet
Piet Karbiet
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

2 stappen vooruit, 1 achteruit. Zoals Juncker ooit de besluitvorming in de EU omschreef. Gewoon doordrukken, eventueel via de salami methode of nieuwe onbegrijpelijk taal gebruiken voor de rookgordijnen.

Marc
Marc
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Raymond start dit artikel met de zeer zinnige variatie op the great reset als the Great Resist. Natuurlijk is het zinvol de WEF nog eens goed over de hekel te halen, dat is altijd goed en juist.

Toch was het wellicht nog zinvoller geweest in vrije associatie te schrijven over The Great Resist. Dat die er moet komen is inmiddels meer dan duidelijk. Maar hoe gaan we dat doen als de overgrote meerderheid van de bevolking niet in staat is rationeel na te denken over tal van maatschappelijke en politieke problemen?

Om maar een dwarsstraat te noemen: hoe om te gaan met een politieke stuiterbal als een Omtzigt? Honderdduizenden kiezers die op hem gestemd hebben zijn de klos, nog los van al die andere miljoenen kiezers. Waar zijn de middelen om de binnen een jaar sterk van standpunt veranderde kiezer alsnog gehoord te krijgen? Nieuwe verkiezingen? Ook voor de Eerste Kamer?

Een maatschappelijk probleem dat nergens op de agenda staat is het gemak waarmee het overgrote deel van een volk misleid kan worden: of het nu Hitler in de jaren 1930 was of Rutte en Biden in de jaren 2020, de goegemeente trapt er met open ogen in. Het besef komt (deels) terug wanneer zo’n Rutte zelf besluit op te stappen en de greep op de massa verbreekt (iets wat Hitler tot het eind toe weigerde te doen).

Hoe brengen we de meerderheid bij zinnen? Hoe kan hen duidelijk gemaakt worden wat werkelijkheid is en wat niet, zonder hen het gevoel te geven hen apart te zetten? Hoe brengen we de realiteitszin en de gezonde open discussie weer terug?

Laatste aanpassing 2 maanden geleden door Marc
JooJootje
JooJootje
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marc

Hoe brengen we de realiteitszin weer terug bij de bevolking, een goede vraag die al sinds het begin der mensheid wordt gesteld.
Ik persoonlijk heb de moed allang opgegeven de mens is een grazend kudde dier dat gemakzucht verkiest boven realisme of moreelkompas, zie de Nazificatie ook wel de Covid samenleving, openlijke discriminatie en bedreigingen waren ineens geen taboe meer maar sociaal wenselijk en wat waren ze trots op hun app.

Marc
Marc
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  JooJootje

Het is inderdaad een gebed zonder eind. Maar we zouden bijvoorbeeld kunnen blijven herhalen dat de media niet onafhankelijk zijn. Dat in een land als Nederland de dagbladpers in handen van een paar mensen zijn die het beleid van al die kranten bepalen. Herhalen dat de NPO politiek zeer sterk gekleurd is. Dat inperking van vrijheid van meningsuiting of een verbod op politieke partijen anti-democratisch is. Dat permanent cameratoezicht en concentratie van persoonlijke informatie uit Tweede Identificatie een per definitie dictatoriaal instrument is. Dat Poetin de oorlog in Oekraine niet gestart is, maar door de VS en EU. Dat kleurenrevoluties een verschijnsel uit de koker van de CIA zijn. Dat wij tegen al die Nederlandse en Europese generaals zijn die de bevolking willens en wetens voorbereiden op een oorlog met de Russen, nota bene voor enkele decennia. Dat zo’n gedachte niet in het belang is van ons of andere volken. Dat allochtone ministers van defensie (Ollongren) het beleid van Nederland primair vanuit traditioneel Oost- en Noord-Europese anti-Russisch wantrouwen vorm geven. Herhalen dat de EU geen democratische instelling is dat toch met de soevereiniteit van al die lidstaten aan de haal gaat. Dat Schwab een particulier persoon is die wereldwijd macht verzameld (hoe krijgt hij dat trouwens voor elkaar?) aan wie een Rutte verantwoording aflegt, in plaats van het parlement. Dat onze democratie letterlijk disfunctioneert als een Van Huffelen de dag na het ‘nee’ van de Kamer toch ‘ja’ zegt tegen 2e ID.

Wellicht massademonstraties? Dat is iets wat ze in Duitsland en Frankrijk veel beter organiseren dan hier.

JooJootje
JooJootje
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marc

Demonstraties door wie?
Wij hebben hier te maken met het gedrag van 70% van de bevolking deze mensen gaan echt niet tegen zichzelf demonstreren.

Marc
Marc
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  JooJootje

Demonstraties door ons, natuurlijk.

Els
Els
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marc

“Hoe kan hen duidelijk gemaakt worden wat werkelijkheid is en wat niet”

Niet dus. Zolang zij iedere dag hun eigen MSM-kranten lezen en geloven in wat hen daar voorgespiegeld wordt, zullen zij in die bubbel blijven hangen. Is ook veel makkelijker dan zelf nadenken.

“It’s easier to fool people than to convince them that they have been fooled.” (Mark Twain) En dat weet Klaus Schwab c.s. en de van de regering afhankelijke msm ook.

Marien
Marien
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Eigenlijk lijkt die Schwab op zo’n crimineel uit James Bond films. Die deden ook van die enge dingen. Ik vind die Schwab echt een engerd en ik vind het stuitend dat die Maxima daar naar toe gaat. Wat doet dat mens daar? En dan heeft die vrouw met dat rare kapsel van D66 van Huffelen ook nog in Brussel getekend voor dat digitale identiteitsgedoe terwijl de Kamer tegen heeft gestemd. En waar is Omtzigt dan om dat tegen te houden?

Zafod
Zafod
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Het is nogal een discussie of het een marketing mistake is om Klaus Schwab, met het accent en de uitstraling van een James Bond villain, het uithangbord te maken van een organisatie die de wereldheerschappij nastreeft, of dan toch de zichtbare organisatorische manifestatie is van ‘de werkelijke macht achter de schermen’. Of dat het een teken is van zelfvertrouwen, macht zelfs: kijk eens wat wij ons kunnen permitteren, we kunnen een James Bond schurk tot opperhoofd katapulteren! Maar misschien is het weinig meer dan een vleugje globalisten humor.

Josef
Josef
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik hoop op een totale vernietiging van het World Evil Forum!

Laatste aanpassing 2 maanden geleden door Josef
Frederik
Frederik
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Josef

En hun aanhang , fascisten

Josef
Josef
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Frederik

Totale vernietiging daar zijn ook de aanhangers bij.

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Als het aan groene en linkse mensen zou liggen dan is er weer toekomst voor de Braziliaanse sjamaan met zijn natuurlijke wijsheden. Wij moeten toch alles afbreken om weer groen te worden terug in een vroegere tijdperk. Met een spuug in het glimlachende gezicht zullen we alles doorstaan en alle hedendaagse overtredingen tegen de natuur afbreken en met meelwormen en duizendpoten onze honger stillen. Met acht miljard mensen redden wij de aarde. Arme insecten, bedreigd door eigen Schwab, de leider van de sekte van der knapsten der aarde. Grote civilisaties zijn uiteindelijk altijd al verdwenen dus de geschiedenis van de WEF moet veel ouder zijn dan wij denken. De knapsten der aarde hebben het kennelijk altijd al verziekt. Elke nieuwe denkt het beter te doen. Samen met behulp van de AI willen zij kleurrijke samenlevingen scheppen die wij alleen uit sci-fi films kennen. Een chaotische (want mensen) mierennest waar dictators vanuit de gouden toren alles regelen en de mensen als robots zonder enige empathie zich van A naar B zullen bewegen heen en weer. Zij vergeten alleen dat de soorten in de natuur altijd elkaar bestrijden en de mensen elkaar al helemaal. De ultieme communistische samenleving zal nooit lange leven kennen.

Marga
Marga
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

De grap is dat juist Milei, Argentinië, vanuit de alternatieve hoek komt. Maar wel met een kettingzaag (ik denk dan toch aan Sap) de economie van het land wil opbouwen.

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marga

Argentinië is door lange linkse koers aan de bedelstaf geraakt. Alles is dus op moment beter dan dat. Hoe ver Milei zal komen weet niemand maar een verandering biedt altijd hoop.

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Raymond Peil

Geweldig hoe de filmakers vaak de tijd voor zijn met hun creaties. Ik moet even denken aan de oproep van Bush na 9-11 aanslagen waarom hij ook scenaristen daagde om met ideeën te komen voor de vergelding van deze ramp. Je zou bijna zeggen, de film voorspelt de toekomst.

Laatste aanpassing 2 maanden geleden door Ni28
Zafod
Zafod
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Afgelopen dinsdag heeft Klaus Schwab op de World Government Summit in Dubai gezegd dat de term technocratie in samenhang met de Vierde Industriële Revolutie beelden opwerpt van een kille bureaucratie. Daarom gebruikt hij nu liever de term: humanocratie, of humanocracy in het Engels. Een oude truc: even snel de naam veranderen. Niet dat er verder wat verandert. Je kunt ook nog de poppetjes veranderen en net doen alsof het vanaf dan heel anders gaat worden. Zeg maar, de methode Omtzigt. Ook las ik dat de EU nog even snel 75 miljoen immigranten wil importeren. Marine le Pen sprak van een zelfmoord pact.

Het zal niet meevallen deze trein des onheils te stoppen. Strikt theoretisch moet je veel nee zeggen en bij voorkeur hun geld niet meer gebruiken. Misschien zelfs alternatieve woongemeenschappen stichten. Maar dat is nog niet zo eenvoudig en er gaan slachtoffers vallen. Een en ander zal afhangen van de politie, en misschien zelfs het leger, in hoeverre zij bereid zijn om het globalistische beleid te handhaven. Wat we gezien hebben tijdens Covid is weinig hoopgevend.

Maar goed, Pluto staat in Waterman en dat is de constellatie van grote sociale omwentelingen, revolutie en technologische vernieuwing. Misschien kun je AI en blockchain in je voordeel gebruiken. Zijn die politici niet te vervangen door een algoritme? Indachtig het niveau in de Tweede Kamer mag dat geen onmogelijke opgave zijn.

Andre
Andre
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het verhaal van de ‘Ziekte X’ en de ‘zeer dodelijke variant van vogelgriep’ moeten we onderbrengen in de categorie bangmakerij. In dezelfde categorie als het Noordpoolijs dat maar niet smelten wil, de gletsjers op Antarctica die al sinds 1968 instabiel is en nog steeds niet in zee glijdt met een luide bons.
Waarom?
1) het griepvirus bestaat uit een beperkt aantal genen, ergens tussen de 10 en de 100. Elk gen maakt een eiwit aan, dat lichaamsvreemd is. Als dit in een menselijke cel komt wordt het vermenigvuldigt door de ribosomen, waarna het immuunsysteem antilichamen gaat aanmaken.
2) Het gaat al vele duizenden jaren zo. Het aantal mutaties in de genen is theoretisch oneindig, maar de wetenschap heeft een techniek om dit in kaart te brengen en de meeste varianten hebben zich in het verleden al voorgedaan.
3) Prettige bijkomstigheid is dat het menselijk lichaam na een infectie van 1 variant tegelijkertijd tientallen varianten van antilichamen produceert, waarschijnlijk is dit een adaptatie op het gegeven dat ook binnen een infectiehaard genetische variatie voorkomt.
4) Het is dus waarschijnlijk dat de meeste mensen in het verleden al immuunreactie hebben opgebouwd en op tientallen varianten van griep, corona, RS, rhino enzovoort al antilichamen hebben aangemaakt.
5) Het idee dat een supervirus gekweekt kan worden, is lariekoek. Elk virus moet eiwitten aanmaken, waarop het menselijk lichaam antilichamen aanmaakt. Het immuunsysteem kan meer dan 100.000 eiwitten aanmaken, dus elke combinatie kan bestreden worden.

Marga
Marga
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Er is nog steeds oversterfte waar men geen verklaring voor heeft.

Peter
Peter
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Is het wachten wat de EU- verkiezingen brengen? Om daarna, als het zint, vol op het orgel te gaan?

Walter de Roche B.
Walter de Roche B.
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Dat denk ik ook al langere tijd.
Medio mei komt dat WHO verdrag er. Ik vermoed dat meteen daarna het startschot wordt gegeven voor ziekte X en nog veel meer ellende.

Mieke Lubbers
Mieke Lubbers
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Naar buiten toe zijn ze wellicht aan het dimmen maar ik zie het vooral als niet teveel aandacht op zichzelf vestigen en op de achtergrond gaat het hele circus -lees de pogingen tot uitrol- gewoon door. Het volk rustig houden met brood en spelen en zorgen dat er voldoende angst is om ze te kunnen manipuleren.
Ik hoop dat de wal het schip gaat keren en de eerste test hiervoor is of we een rechts kabinet krijgen dat niet gelijk om zeep wordt geholpen. Volgende test is of bij de EU verkiezingen rechts enige aandacht krijgt.

trackback

[…] Word Economic Forum zingt een paar toontjes lager […]

Frans Galjee
Frans Galjee
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Tja het is toch wat met dat WEF.

Er is toch niets aan de hand in de wereld dus waarom zal iemand of een instantie zich er zorgen over maken en dan durven denken richting mogelijke oplossingen? Laat ze lekker hun gang gaan met hun hobby. Toch?

Maar als dat zo is waarom schiet iedereen in een soort van stressmodus als er over de vele problemen wordt gesproken die er niet zijn. Of is het een reactie omdat we onbewust ook wel voelen dat veel zaken in onze samenleving mis gaan. Mis gaan met uiteindelijk te herleiden naar een gemeenschappelijke factor mens en met name te veel mensen en een te grote totale consumptie.

Doen weer zelf niets aan dan zal de natuur er op gaan acteren en ik voorspel daar zullen we niet vrolijk van worden. Nog een voorspelling laat de minnetjes maar komen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Ik doe niet aan minnetjes, want iedereen mag gewoon zijn visie geven.
Persoonlijk gruw ik van het WEF en hun in mijn ogen vijandige infiltratie in westerse besturen. Om samenlevingen totaal te slopen en er iets globalistisch voor in de plaats te rammen. Het is nog maar helemaal de vraag of dat uiteindelijk iets beters voor de aarde en haar bewoners zou opleveren.
Wel ben ik het met u eens dat er veel mis is gegaan de laatste decennia. Overbevolking (hier door ongelimiteerde immigratie, elders door veel te veel geboorten waar geen middelen voor zijn) en overconsumptie zijn daar inderdaad voor een groot deel debet aan.
Ook de enorme milieuvervuiling door achteloos weggooien in de natuur.
Niet de boeren, maar dát zou eerst eens aangepakt moeten worden.

29
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x