Roy van Krieken Roy van Krieken
17/02/2024 09:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/02/2024 09:34

Crypto ontbijt: Bitcoin breekt nieuw record, land verbiedt crypto

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
crypto-ontbijt-bitcoin-grafiek-trading

Foto: Shutterstock/Chaiyapak Mankannan

Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je meteen bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders meer gedetailleerde stukken verschijnen over deze thema’s.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin mining difficulty naar ATH

We trappen af met een stijging van de zogeheten bitcoin (BTC) mining difficulty. Deze difficulty, zoals de naam al doet vermoeden, is de moeilijkheidsgraad van het minen van nieuwe BTC. Hoe hoger deze difficulty het is, hoe intensiever het is voor miners om succes te behalen.

Een hoge difficulty is goed voor Bitcoin. Het betekent namelijk dat er een grote hoeveelheid rekenkracht aanwezig is in de vorm van hash-rate. Hoe hoger deze rekenkracht, hoe veiliger het netwerk tegelijkertijd is. Elke 2.016 block ongeveer wordt de difficulty automatisch aangepast, en vanochtend werd hij 8% naar boven geschaald.

Advertentie

Honduras gooit crypto in de ban

Tegelijkertijd is er ook minder goed nieuws. De centrale bank van Honduras heeft namelijk bekend gemaakt dat het transacties doen met en het bezitten van cryptocurrencies voor banken gaat verbieden. De centrale bank is niet in staat om de veiligheid van crypto-transacties te waarborgen, en daarom is het volgens de instantie beter om over te gaan op een verbod.

Het is een pittige tegenvaller, aangezien een ander land in de buurt, El Salvador, juist gigantisch pro-crypto is. Al was de regering van Honduras al vanaf het begin fel tegen het beleid van pro-bitcoin president Nayib Bukele. Nu is een verbod op crypto dus ook echt werkelijkheid in het land.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Failliet crypto-leenbedrijf betaalt netjes terug

In 2022 ging het grote crypto-leenbedrijf Celsius failliet temidden van grote chaos in de crypto markt. Het was een zware klap, met name voor klanten van Celsius. Mensen die geld op het platform hadden staan konden naar hun centen fluiten.

Ondertussen worden de eerste betalingen aan crediteuren door Celsius afgewikkeld. Volgens gerechtelijke documenten heeft Celsius onlangs ongeveer 20.500 BTC, met een waarde van meer dan $2 miljard, aan crediteuren terugbetaald. Goed nieuws voor alle betrokkenen dus.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie