zaterdag 17 februari 2024

Te woke

Haatclub Kick Out Zwarte Piet kapt ermee. Na jarenlang niks anders te hebben gedaan dan pietpogroms organiseren, kinderfeestjes verpesten, opruien, bedreigen, nog meer bedreigen, allround irriteren en voornamelijk: mensen zwart maken als 'racist', aldus GeenStijl.

Eerst nog even herstelbetalingen opeisen en daarna op 5 december 2025 trekken de havermelkwolkjes van de BLM-beweging de stekker eruit.

Een van de argumenten om te stoppen: betrokkenen raakten opgebrand.

En waar de ene actiegroep stopt, schakelt de andere nog een tandje hoger. Dierenrechtenorganisatie PETA Nederland kreeg de lachers op de hand door te eisen dat paarden, dolfijnen, kamelen of andere dieren niet meer op de draaimolen mogen.

Carrousels met een dierenthema vieren onbedoeld de uitbuiting van bewuste wezens, stelde PETA. Kinderen kunnen zo het idee krijgen dat 'dieren er alleen maar zijn voor ons amusement, terwijl ze net als wij angst, pijn, vreugde en liefde kunnen ervaren'.

PETA stelt voor om de draaimolens voortaan te voorzien van autootjes, vliegtuigjes, bulldozers, ruimteschepen of regenbogen, vallende sterren en bezems.

Kansloos, die oproep, 'Ik probeer de juiste woorden te vinden zonder in de lach te schieten', reageerde voorzitter van de Nationale Bond van Kermisbedrijfhouders Atze J. Lubach-Koers. En dat was ook ongeveer de reacties op de socials.  

Het Scheepvaartmuseum ligt ook onder vuur. Te woke geworden met alle aandacht voor kolonialisme en slavernij, vinden critici. De directie heeft de VOC-vlag verwijderd van de replica van het achttiende eeuwse replica van het VOC schip. In plaats daarvan komt een Afrikaanse vlag. Terwijl de Verenigde Oost-Indische Compagnie niet actief was in Afrika, maar in Azië.

Nee, dan Hoorn, die stad gaat GEEN excuses aanbieden voor het slavernijverleden. Het tortse beeld van JP Coen mag voorlopig ook blijven. J.P. Coen, ook wel bekend als Jan Pieterszoon Coen, is omstreden om zijn verantwoordelijkheid voor duizenden doden en deportaties in Indonesië in de zeventiende eeuw, toen hij werkte bij de VOC. Mocht de gemeente van gedachten veranderen, dan kunnen ze er altijd nog draaimolens met paarden plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten