Drie skiërs stortten op 1 januari 2023 de diepte in. De Nederlandse Inge overlijdt. Haar vriendin Lisa en een Duitse skister raken zwaargewond. Op de foto de bergingswerkzaamheden.
Volledig scherm
PREMIUM
Drie skiërs stortten op 1 januari 2023 de diepte in. De Nederlandse Inge overlijdt. Haar vriendin Lisa en een Duitse skister raken zwaargewond. Op de foto de bergingswerkzaamheden. © Zoom.Tirol

Inge overleed op gladde piste: nabestaanden strijden zodat ‘dit nooit meer kan gebeuren’

Een ski-afdaling eindigt Nieuwjaarsdag 2023 in een nachtmerrie voor een Nederlandse vriendengroep. Eén jonge vrouw overlijdt, haar hartsvriendin Lisa raakt zwaargewond. De Oostenrijkse skiliftondernemer wordt nu vervolgd voor dood door schuld. Voor één keer doen Lisa en Rutger hun verhaal. ,,Als ik had geweten dat het een zwarte piste was, hadden we die afdaling nooit gemaakt.”

  1. Ruim 100 arrestaties na XR-demonstratie op de A10, circa 30 zitten nog vast
    update/met video

    Ruim 100 arresta­ties na XR-demonstra­tie op de A10, circa 30 zitten nog vast

    De politie heeft ruim honderd mensen opgepakt tijdens de demonstratie van Extinction Rebellion (XR) zaterdagmiddag in Amsterdam. Volgens een woordvoerster van de politie zijn zo’n negentig demonstranten direct weer heengezonden. Enkele tientallen mensen moeten langer in de cel blijven. Zij worden verdacht van het opzettelijk veroorzaken van gevaar op de snelweg. Een precies aantal kan de woordvoerster niet geven, maar het zou gaan om ‘om en nabij de dertig mensen’.
    Amsterdam