Buitenland

Hezbollah: ‘Vijand zal met bloed betalen voor bloedvergieten van onze mensen’

16-02-2024 16:27

Hezbollah
Hezbollah. nsf2019 / Shutterstock.com

Dana Khraiche, Bloomberg, 16 februari 2024 – De leider van Hezbollah, de door Iran gesteunde terreurgroep, zei dat het zijn strijd tegen Israël zou escaleren na een verslechtering van de aanvallen tussen de twee partijen deze week.

Hassan Nasrallah zei dat de militie, die in Libanon is gevestigd, vergeldingsmaatregelen zou nemen tegen Israël dat de afgelopen dagen zijn stellingen aanviel en burgers doodde. Hezbollah zou “niet alleen legerplaatsen aanvallen”, zei hij vrijdag in een toespraak.

“De vijand zal de prijs betalen voor het vergieten van het bloed van onze mensen met bloed,” zei hij.

Luchtaanvallen

Een spervuur van raketten op een noordelijke Israëlische stad en een legerbasis doodde woensdag een soldaat. Dat was voor het Israëlische leger aanleiding om luchtaanvallen uit te voeren op verschillende Zuid-Libanese dorpen, waarbij acht mensen en een Hezbollah-commandant werden gedood.

Hezbollah heeft de aanval op de Israëlische stad Safed niet opgeëist, maar de aanval kwam vanuit gebieden die door de groep worden gecontroleerd.

Safed ligt ongeveer 15 kilometer van Israëls noordelijke grens met Libanon, veel dieper in het land dan andere plaatsen die het doelwit waren van Hezbollah sinds een toename van geweld toen de oorlog tussen Israël en Hamas uitbrak op 7 oktober.