MR vraagt oprichting commissie over voorlezen van Koranverzen in Brussels Parlement

UPDATEOp sociale media is vrijdagavond heisa ontstaan nadat beelden opdoken van een imam die in het Brussels Parlement islamitische gezangen brengt. Theo Francken (N-VA) reageert gechoqueerd. “Dat iemand in het parlement (...) Koranverzen komt opzeggen, is verwerpelijk.” Volgens parlementsvoorzitter Rachid Madrane (PS) had “het evenement niet mogen plaatsvinden”. De Israëlische ambassadeur in ons land stelt dat het geciteerde vers uit een hoofdstuk komt dat oproept tot het doden en gevangennemen van joden. Ze is “absoluut geschokt”. De Franstalige liberalen vragen inmiddels om de oprichting van een commissie.

177 reacties

  • Nini De Rycke

    2 maanden geleden
    200% akkoord met mevr. Rita Heirman
  • Phil Smedts

    2 maanden geleden
    NVA parlementslid heeft zich in het verleden ook al bezondigd aan religieuze handelingen in het parlement, Franken mag ook eens in eigen boezem kijken om de religieuze infiltratie in zijn eigen partij ook een halt toe te roepen. Wanneer komt er hier eindelijk eens een echte scheiding van kerk en staat, en wordt die miljardensubsidie aan religieuze organisaties eens stopgezet ?
  • Wesley Kenis

    2 maanden geleden
    Toch wel raar dat alle partijen die zelf aanwezig horen te zijn tijdens die "vergaderingen" nadien verontwaardigd zijn...maar zelf pas reageren als het "bekend" wordn
  • STEFAAN DHEEDENE

    2 maanden geleden
    Heeft de MR voor zoiets een commissie nodig. Regeer eens ipv altijd rond de pot te draaien.
  • Patrick Eggermont

    2 maanden geleden
    Baas in eigen land?