Bart Dickens van Farmers Defence Force Belgium
Volledig scherm
Bart Dickens van Farmers Defence Force Belgium © Ghadija Akouk / RV

Farmers Defence Force reageert furieus na akkoord en plant “extremere acties”: “Landbouw wordt opgeofferd”

Boerenorganisatie Farmers Defence Force (FDF) reageert razend op het landbouwakkoord dat de Vlaamse regering sloot met verschillende andere landbouworganisaties. “We zijn niet eens aan de onderhandelingstafel uitgenodigd”, zegt Bart Dickens, voorzitter van de Belgische tak van FDF. “De landbouw wordt opnieuw opgeofferd. Hier gaan we het niet bij laten.” Dickens kondigt dan ook “extremere acties” aan.

252 reacties

  • LUC DE JAEGER

    2 maanden geleden
    Doe eens normaal jongens Als iedereen zo gaat beginnen. Als ik minder winst en omzet doe kom ik toch ook niet op staat. Jullie werken zoveel zogezegd maar toch blijkbaar tijd genoeg om de wegen te blokkeren
  • Hubert Collaer

    2 maanden geleden
    Mariette, geen probleem maar waarom moet 75% van de productie voor uitvoer? Hoe groter de boerderij hoe meer uitstoot, dus is het normaal dat men daar naar kijkt om af te bouwen. Het probleem dat je blijkbaar niet kent of wil kennen: boerenbond heeft iedereen aangezet om te vergroten vermits zij alles grondstoffen verkopen, nu er door overproductie dalende prijzen zijn is het de schuld van Demir, waar zaten tot 2019 de CD&V landbouw ministers? Nooit iets van gehoord net als bij Welzijn.
  • Mariette Salu

    2 maanden geleden
    En waarom zou een boer niet mogen produceren voor uitvoer? Denk je dat de industrie alles produceert voor gebruik in Belgie. Wat als we alleen voor eigen gebruik produceren inderdaad dan valt alles als een kaartenhuisje, maar dit telt ook voor landbouwers en niet alleen industrie.
  • Guido Parker

    2 maanden geleden
    De subsidies zitten bij de Boerenbond.
  • hubert lenvers

    2 maanden geleden
    Als een ondernemer in een sector met gigantische overcapaciteit het niet meer kan bolwerken moet hij iets anders zoeken en zijn bedrijf verkopen. Niet gaan bedelen om subsidies zoals de boeren.