ESPN-analisten hekelen 'jeugdspeler' van Ajax: 'Die snapt er hélemaal niks van'

ESPN-analisten hekelen 'jeugdspeler' van Ajax: 'Die snapt er hélemaal niks van'

16 februari - 10:11
183

Kees Kwakman heeft geen goed woord over voor het spel van Ajax in de eerste Conference League-ontmoeting met FK Bodø/Glimt (2-2). Eén van de spelers die het volgens de ESPN-analist niet snapt, is Carlos Forbs.

Forbs kwam in de tweede helft binnen de lijnen, maar wist wederom niet te overtuigen. Het drukzetten van de Portugese vleugelaanvaller, die in de zomer voor minimaal veertien miljoen euro overkwam van Manchester City, werkt haast op de lachspieren bij Kwakman.

"Forbs snapt er hélemaal niks van", aldus de analist bij Studio Europa. "Die snapt niet dat hij als middenvelder moet fungeren als de bal voorbij is. Individueel hebben dat soort jongens gewoon geen benul en de technische staf krijgt het ook niet voor elkaar." Ook Kenneth Perez is kritisch. "Forbs is gewoon een jeugdspeler."

Volgens Kwakman zit er niks anders meer op voor Ajax. "Maak de ruimtes klein en gok op de snelheid van Brian Brobbey voorin. Zo moet Ajax deze periode dan maar doorkomen... Want als je een ploeg tegenkomt die durft te voetballen, gaan ze eraf."

Door het tactische onvermogen van zijn ploeggenoten kwam Jordan Henderson in niemandsland te spelen, aldus Kwakman. "Als hij deze ruimtes moet verdedigen, dan is ook Henderson geen aanwinst voor Ajax. Hij staat daar gewoon in zijn eentje."