Van 't Schip overweegt debuut voor Ajax-verdediger: 'Hij zou kunnen spelen'

14 februari - 17:25 Laatste update: 17:30
57

Het is niet geheel uitgesloten dat Ahmetcan Kaplan donderdagavond in actie komt tegen Bodø/Glimt. De Turkse verdediger werd afgelopen maandag na 45 minuten spelen naar de kant gehaald tijdens Jong Ajax - MVV, uit voorzorg met het oog op het Conference League-duel met de Noorse club. 

Hij (Kaplan, red.) heeft genoeg wedstrijden 90 minuten gespeeld bij Jong, en omdat we nu wat wat wedstrijden achter elkaar hebben, en omdat we ook niet wisten hoe het met Rensch (Devyne, red.)was, hebben we uit voorzorg gezegd dat 45 minuten genoeg was", aldus Van 't Schip op de persconferentie. "Hij zou uiteraard kunnen spelen. Of dat gaat gebeuren, en of hij start of erin komt, dat zie je morgen."

Even later wordt de trainer gevraagd naar wat Kaplan toe zou kunnen voegen aan het huidige Ajax. "Het is een ander type speler. Hij is in de lucht sterk, hij heeft een goede inspeelpass, maar goed, het is ook een jonge speler. Na zijn blessure heeft hij alleen maar in Jong gespeeld. Het is een jongen die mogelijkheden heeft, maar we kunnen niet van hem in een keer verwachten dat dan het probleem is opgelost, we moeten het toch met elkaar doen", besluit Van 't Schip.