Vitesse-erelid doet oproep: 'Geen andere optie, zij moeten helpen'

Vitesse-erelid doet oproep: 'Geen andere optie, zij moeten helpen'

14 februari - 22:10
155

Vitesse-erelid Jan Snellenburg pleit ervoor dat regionale ondernemers de Arnhemse club te hulp schieten. Voor de clubleiding van Vitesse gold dit als plan B, maar volgens Snellenburg is er geen andere optie meer.

Vitesse broeit al langere tijd op een tweede plan. Vooral nu de licentiecommissie de overname door de Common Group blokkeerde. Het zou gaan over Arnhemse ondernemers die de club moeten gaan redden. "Natuurlijk bestaat dat plan. Er is geen andere optie. Mensen van buitenaf die Vitesse zouden willen opkopen en dan ook nog passen binnen de regelgeving van de KNVB, liggen niet voor het oprapen. Deze situatie op een andere manier oplossen, zal niet meevallen", aldus Snellenburg in gesprek met Voetbal International.

Vitesse is al veertien jaar in buitenlandse handen, maar Snellenburg twijfelt er niet aan dat er genoeg lokale ondernemers willen instappen. "Arnhem is geen dorp. Er zijn in de omgeving en in de businessclub genoeg mensen die op de een of andere manier zouden kunnen helpen."

Snellenburg maakt momenteel deel uit van de Raad van Advies binnen Vitesse. De Arnhemmer zit al 43 jaar bij de club en heeft al veel meegemaakt. "Het is nu echt vijf voor twaalf. Ik maak me zorgen."