Duizenden computers in Nederland zijn niet met de nieuwste updates beschermd tegen hackers
Volledig scherm
Duizenden computers in Nederland zijn niet met de nieuwste updates beschermd tegen hackers © ANP

Duizenden computersystemen blijken kwetsbaar voor hackers, zo krijg en houd ik mijn pc veilig

Duizenden computersystemen in Nederland zijn kwetsbaar voor cybercriminelen, stelt een beveiligingscollectief. Bij deze systemen is vaak niet de nieuwste ‘pleister’ geïnstalleerd, waardoor criminelen misbruik kunnen maken van een gat in de beveiliging. Wat moet de gewone burger thuis op zijn pc of laptop doen om volledig beschermd te zijn?

  1. Aldi-stem Diederik Ebbinge gedumpt voor een ander, die niet bestaat: ‘Vervelende ontwikkeling’
    PREMIUM
    121

    Aldi-stem Diederik Ebbinge gedumpt voor een ander, die niet bestaat: ‘Vervelende ontwikke­ling’

    Diederik Ebbinge, al bijna vier jaar dé stem achter de bekende Aldi-reclames, is door de supermarkt bij het grofvuil gezet. De Luizenmoeder-acteur uit Enschede blijkt te duur voor de discounter en wordt daarom vervangen door kunstmatige intelligentie: voor zover bekend een primeur in Nederland. ,,Dit is natuurlijk een teken aan de wand en een voorbode voor wat komen gaat”, waarschuwt hij ons.
  2. Van spion tot succesvol cyberzakenman: ‘Jongensdroom, natuurlijk heel erg gaaf’
    PREMIUM
    interview

    Van spion tot succesvol cyberzaken­man: ‘Jongens­droom, natuurlijk heel erg gaaf’

    Job Kuijpers, een voormalig AIVD’er, richtte vier jaar geleden Eye Security op met twee andere ex-medewerkers van Nederlandse veiligheidsdiensten. De Haagse cyberbeveiliger/-verzekeraar telt inmiddels 120 medewerkers en groeit als kool. Deze week werd bekend dat er 36 miljoen euro is opgehaald bij investeerders. ,,Ik heb in mijn hele carrière nog nooit een netwerk gezien waar wij niet binnen zouden kunnen komen.”