Anouk vindt iets van transvrouwen en dat mag niet van Nikkie de Jager

Wie heeft hier nou een gebrek aan empathie?

Titelfoto bij artikel Anouk vindt iets van transvrouwen en dat mag niet van Nikkie de Jager Opiniez ines van bokhoven

Foto: Public domain  

Zangeres Anouk uitte haar mening over het verschil tussen vrouwen en transvrouwen en toen werden allerlei mensen boos, onder wie de influencer Nikkie de Jager. Want alleen de transgenderminderheid weet wat een vrouw is. Dat vrouwen zich onveilig voelen met al die alwetende transvrouwen in hun omgeving doet er niet toe. Juist dat totale gebrek aan empathie van transvrouwen jegens hun zusters toont aan dat ze er geen benul van hebben wat het is om een vrouw te zijn, schrijft Ines van Bokhoven.

Nikkie ‘Tutorials’ de Jager is boos. Op Anouk. Want de zangeres had het lef haar mening te uiten. Op een sociaal medium, Threads, had ze deze boodschap geplaatst: “Je pipi afhakken maakt je nog geen vrouw. Maar dit wel.” Eronder stond een tamelijk smakeloze foto van bebloed wc-papier in een toiletpot, want zo is Anouk: die windt er zelden doekjes om. “Ben ik nu gecancelled?” schreef ze nog cynisch in haar bericht.

 

Strafblad

Smakeloos of niet, Anouk heeft het volste recht haar mening te geven op de manier die zij wil. Nog wel. Want ondertussen gaan er in het Europese Parlement meer en meer stemmen op die dit soort uitspraken, zoals Anouk deed, nog steviger aan willen pakken en roepen om wetgeving die zo’n beetje elke vorm van kritiek uit de ‘anti-gender’-hoek het zwijgen op kan leggen en zelfs kan straffen. Wat dat in de praktijk kan betekenen kunnen we al zien in landen waar dit soort wetgeving al van kracht is. Anouk kan in de toekomst een strafblad krijgen voor haar uitspraken – waarvan ze overigens al heeft gezegd er geen woord van terug te zullen nemen. Good for her.

 

Geen dialoog

En natuurlijk werden er mensen heel boos, zoals dus Nikkie. De afkorting ‘TERF’ (trans exclusionary radical feminist oftewel ‘een radicale feminist die transgenders uit wil sluiten’) viel uiteraard weer. En zoals altijd maakte Nikkie duidelijk dat er geen enkele dialoog mogelijk was. Al slachtofferend riep ze: “Wij zijn een minderheid die simpelweg acceptatie wil!” Okee, dat snapte ik nog. Haar volgende zin deed me dan weer schateren: “Laat ons verdomme met rust!”

 

Met rust laten

South Park maakte een tijdje terug een aflevering over de Britse Royals Meghan en Harry waarin ze op wereldtournee waren, van talkshow via interview naar gala, om aan te geven dat ze met rust wilden worden gelaten. The Privacy Tour werd het in de satirische komedie genoemd. Ongeveer zo komt dit van Nikkie op me over. De Jager heeft zelf een kleine twintig miljoen volgers op Instagram, en is inmiddels een bekende persoonlijkheid, niet alleen in Nederland maar zelfs in de VS. Ze heeft een eigen YouTube-kanaal met iets minder dan vijftien miljoen kijkers. Ze heeft een eigen IMDb-pagina, zo vaak is ze in allerlei media waar te nemen. Nikkie de Jager weet precies hoe ze zichzelf onder de aandacht moet brengen, anders schop je het niet zo ver. En dan nu krijsen dat je met rust gelaten wilt worden omdat iemand eens iets zegt wat je niet leuk vindt om te horen? Het zou een hernieuwde South Park-aflevering waard zijn.

 

Opgedrongen ideologie

Als we dan ietsje breder kijken – en daarvoor hoef je niet eens zo heel erg breed te gaan – zien we een woke-beweging die, om het in het geliefde Amerikaans van deze club te houden, elke dag weer in your face is. Je kunt er niet omheen. De media staan er tot vervelens toe bol van, sportvrouwen worden verdrongen door mannen die het niet rooien in hun eigen divisies en daarom maar hun haar laten groeien en hun nagels lakken, Miss-verkiezingen worden gewonnen door de politiek-correcte mening dat transgenders betere vrouwen schijnen te zijn dan de vrouwelijke kandidaten, straten hangen vol met de verplichte woke-regenboog-en-nog-veel-meer-kleurtjes-vlaggen om ons er bij elke stap aan te herinneren: er zijn ook mensen in de wereld die vinden dat ze iemand anders zijn. Geen kant kunnen we nog op zonder met deze ideologie in aanraking te komen, en zelfs op de basisschool wordt het opgedrongen.

 

Onveilig

Het gaat elke keer op dezelfde manier: omdat de man/jongen zich nog geen seconde onprettig mag voelen, mogen hele legers vrouwen/meisjes zich niet alleen bijzonder onprettig voelen, maar zelfs onveilig. Is volslagen irrelevant, hoe een vrouw zich voelt met een man in haar kleedkamer of andere afgesloten ruimte die ooit specifiek bedoeld was om vrouwen veiligheid te verschaffen. Die gevoelens worden, ook door Nikkie die zichzelf dolgraag als vrouw laat bekijken, maar zo ver afstaat van het zijn van een werkelijke vrouw dat ze zich niet, nooit, kan voorstellen hoe onveilig een vrouw zich kan voelen in de ongewenste nabijheid van een man, en zeker als er ontkleding of naaktheid in het spel is, alleen maar belachelijk gemaakt. Vertrapt. Nikkie heeft er geen empathie voor, vrouwelijk als ze zichzelf vindt, en erger nog: vrouwen die zich onveilig voelen met al deze vrouw-mannen, zijn wat haar betreft schijnbaar enkel goed om tot op het bot vernederd te worden. Hoe ‘zusterlijk’ van haar.

 

Kwaad

Maar Nikkie is helaas de enige niet die niet schijnt te snappen dat er meer mensen in staat zijn tot het hebben van onprettige gevoelens dankzij een ander, of die wel eens ergens door gekwetst kunnen worden. Ik kan dat ook. En nou ben ik niet zo heel snel gekwetst door de kolder die de woke-transgenderbeweging (en ja, die club zie ik als heel anders dan de traditionele transgenders – en velen van hen zelf zien dat ook zo) op ons loslaat, maar de uitspraken van ene Kelly van der Veer maakten me werkelijk zo kwaad dat ik eventjes een ommetje ben gaan maken.

“Menstrueren maakt je nog niet tot vrouw,” zei deze ‘zuster’. Okidoki dan. Volgens Kelly is zelfs het hebben van borsten of het krijgen van kinderen geen kenmerk van het vrouw-zijn. Anouk moet maar zwijgen want, zo zegt Kelly bewogen: “Leer, over mensen en gevoelens. Over het recht te mogen zijn wie je diep van binnen bent.” Je dondert gewoon van je stoel van zoveel egoïsme. Want dezelfde Kelly is nog geen seconde in staat noch bereid zich eens in de gevoelens van Anouk of de mensen die het niet met haar eens zijn, te verdiepen. Niets anders kan ze ermee dan ze, vanuit haar eigen piepkleine ik-belevingswereld waarin overduidelijk geen enkele interesse leeft voor mensen buiten die wereld, keihard afwijzen.

 

Buitenkant

Ik vraag me af wat Kelly en Nikkie dan wel zien als het bewijs van vrouwelijkheid, en ik geloof dat ik het antwoord wel weet: de buitenkant. Vooral de buitenkant. De indrukwekkende hoeveelheden kunstgrepen die op hun lichamen en uiterlijke verschijning zijn losgelaten schijnen de enige reden te zijn dat zij zichzelf zien als vrouw. Nepborsten, een overdaad aan sieraden, hoge hakken, sexy kleding en uiteraard tonnen make-up. Ontdoe ze van deze dikke laag en ik vermoed dat we al vrij snel iemand zien waarvan elk kind zegt: dat is een man.

Goed – dus niet het elke maand door bloed, pijn en huilbuien heengaan, en dat met pech een jaartje of veertig, maakt je tot vrouw. De kinderen die je droeg en baarde, als vrouw, hebben geen enkele waarde voor jouw herkenning van je eigen geslacht. Die zware bevalling, het inknippen, de verzakte boel erna, alles wat je deed en liet om dat kind gezond ter wereld te brengen: doet er niet toe, je bent geen vrouw. De borsten waar je deze kinderen mee voedde: irrelevant.

Blijkbaar zijn dit allemaal aspecten van iets wat geslachtsloos is, hoewel er toch echt nog steeds een baarmoeder voor nodig is om een foetus zich te laten ontwikkelen, zoals John Cleese zo grandioos opmerkte in die beroemde scène. En het zijn toch echt vrouwen die daarmee geboren worden. En heel sneu voor Kelly, maar in gekochte siliconenborsten zitten toch echt geen melkklieren. Geen enkele lactatie in die chemische rommel. Daarvoor, Kelly, moet je dus een echte vrouw zijn.

 

Mansplaining

Het is niet toevallig dat deze mannen – want zo noem ik ze dan uiteindelijk toch maar, aangezien ze zich zo gedragen – kiezen voor juist die aspecten van het vrouw-zijn die zij nooit zullen bezitten, die zij niet kunnen kopen of zelfs maar met een make-upkwast als illusie kunnen opschilderen, om aan te tonen dat dat heus geen feiten zijn die een vrouw tot een vrouw maken. Deze mannen hebben het lef om ons, vrouwen, te komen vertellen dat wij te stom zijn om te snappen wie en wat we zijn, en dat we een onvervalst stukje mansplaining nodig hebben om te snappen dat mannen nu eenmaal betere vrouwen zijn dan wijzelf.

Natuurlijk moeten wij daar verder onze monden over houden, het alleen maar liefkozend en goedkeurend accepteren, en verder het lieve vrouwtje spelen dat bereid is mannen in al hun wensen tegemoet te komen – zelfs als die mannen onze plek willen innemen. Moeten we ook nog sloffen aanreiken en de krant uit de brievenbus voor ze halen? Want onderwerping en zelfs vernedering van vrouwen is wat deze mannen zoeken.

 

Patriarchen

In niets (nou ja, vooruit, een paar uiterlijke zaken dan) wijken deze twee af van ouderwetse patriarchen die zich niet in een vrouw kunnen verplaatsen, maar wel hun hele leven voor hen bepalen. De regels opstellen. Waarvan akte: binnenkort zal ik, als de om hardere maatregelen schreeuwende Europese parlementsleden hun zin krijgen, voor dit soort kwade stukken waarin ik weinig anders doe dan ruimte geven aan emoties die volgens mij net zoveel waard zijn als die van wie dan ook, gestraft kunnen worden. En Nikkie en Kelly zullen dat uitstekend vinden: hoe durft een vrouw zomaar een man te vertellen dat-ie ongelijk heeft?

 

Angst

Hoe ouderwets is een man die vindt dat hij het recht heeft vrouwen te straffen op basis van geslacht? Hoe ongeëmancipeerd, hoe bruut, hoe onvrouwelijk? Vrouwen weten al eeuwenlang: wij moeten elkaar beschermen tegen Het Grote Gevaar dat mannen kunnen zijn. Het is, in mijn ogen, een van de belangrijkste zaken die bepaalt of je een vrouw bent: die angst voor wat dat andere geslacht je kan aandoen. Je groeit ermee op, met die angst. En dus zullen vrouwen wereldwijd dat altijd met elkaar gemeen hebben.

Het feit dat Nikkie en Kelly niet begrijpen hoe dat werkt, maakt dat ze werkelijk geen benul hebben van wat het is om een vrouw te zijn. Anders waren ze stukken meer empathisch en respectvol naar de wezens die ze zouden moeten zien als hun zusters, maar die ze alleen zien als vijand.

 

Vond je dit artikel goed? Steun Ines van Bokhoven via inesvanbokhoven.backme.org

Over de auteur

Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven
Schrijfster van historische romans, vrouw met een mening en liefhebber van 'common sense’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
44 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De transgenders zijn gewoon mensen die hun alledaagse realiteit niet kunnen aanvaarden. Zei John Cleese kernachtig. In plaats van te aanvaarden dat het leven nu eenmaal beperkingen heeft, zoeken ze compensatie voor die beperkingen door zichzelf aan te praten dat ze ‘een recht’ hebben om iets te zijn wat ze op dat moment niet zijn, iets te kunnen wat ze op dat moment niet kunnen.
Dit is een manifestatie van magisch denken: een gewenste identiteit aannemen alleen door het te willen, zonder dat er in de werkelijkheid echt iets verandert. Het gedrag dat er aan wordt toegevoegd, is puur symbolisch. Psychologen noemen dat compensatiegedrag omdat het een verondersteld verlies moet compenseren . Deze mensen hebben een psycholoog nodig, geen operatie.

Peter
Peter
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Zou dit ook een treffende omschrijving kunnen zijn voor sommige politici, op de operatie na?

Andre
Andre
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Margriet van Heemst gooit Anouk op een hoop met Putin (waarschijnlijk vanwege diens wet tegen onderwijs in LBTenz aan minderjarigen, wat duidelijk een volstrekt ander perspectief is dan dat van Anouk) is wetenschapper aan de UvA.
Zij houdt zich bezig met (volgens de UvA website) studie van gender (voor het bestaan ervan geen bewijs is), sexualiteit, homo’s . De tekst van haar biografie (in het engels) bevat zoveel hoogdravende quasi-wetenschappelijke onzin, dat ik niet eens probeer om dat hier te duiden.
Wel maakt het duidelijk dat deze mevrouw een academisch salaris verdient met het ‘bestuderen’ van o.a. transgender en er dus belang bij heeft om dat zo belangrijk mogelijk te maken.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Margriet van Heemst neemt het mensen kwalijk als ze niet woke zijn.

Marien
Marien
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

ik moet Poetin niet, maar ik vind het raar dat je jonge kinderen in de war maakt met rare voorlichting over homofilie en transgender etc. Daar zijn ze echt niet aan toe. En heeft een kind een probleem moet je met dat kind in gesprek, maar niet andere kinderen dingen opdringen die ze niet begrijpen of kunnen bevatten. En zeker geen jongens toelaten in een meisjes kleedkamer. Ik moet zeggen dat ik in de zorg ook een hele tijd in gemengde kleedkamer heb omgekleed, maar als volwassene heb ik dat daar nooit een probleem gevonden. Je loopt immers ook op het strand in badkleding door elkaar. Maar helemaal bloot na sporten en douchen zou met toch te gortig worden.

Marien
Marien
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

ja, ik denk zelfs dat transoperaties verboden zouden moeten worden. Ik denk inderdaad dat die mensen geleerd moet worden te leren leven met zichzelf. Alleen aantoonbare XY chromosomen problematiek kan je over spreken wat daar mee te doen….. Maar niet van die kerels die duidelijk een vent zijn met hormonen en operaties op kosten van de gemeenschap hun zin geven.

Jos
Jos
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Citaat; Nikkie de Jager Nikkie de Jager, die in 2020 haar coming-out als transgender had, reageert in een bericht op Instagram Stories. „Dat een van de meest nuchtere en gerespecteerde muzikanten van Nederland een schaamteloze terf en transfoob blijkt te zijn, stond NIET op mijn bingokaart voor 2024”, schrijft De Jager (29). Met de term terf verwijst De Jager naar een Engels acroniem dat staat voor ’trans-exclusionary radical feminist’ en in het Nederlands vertaald kan worden als een radicale feminist die transgendervrouwen niet als echte vrouwen ziet. „We zijn een minderheid die simpelweg acceptatie wil, laat ons verdomme met rust”, vervolgt de YouTuber, gevolgd door een emoji van een middelvinger. In een volgende story schrijft ze alleen het woord PERIOD, de Engelse vertaling voor ongesteldheid en het wordt ook vaak gebruikt om het einde van een onlinediscussie aan te geven. Einde citaat. Ja Nikkie, dat is jullie ook veelal gegund, maar het gaat fout daar waar ‘jullie’ vrouwen niet met rust laten in vrouwenkleedkamers, vrouwentoiletten, vrouwensport en vrouwengevangenissen. Beste transgenders, laat echte vrouwen verdomme met rust! Een ware feministe is nog geen terf of transfoob.
Maar zoals Inez terecht stelt: dat begrijpen vrouwen wel en een groot deel van de transgenders niet, want die zijn geen vrouw. Respect moet wederzijds zijn.

Marga
Marga
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Helaas trekken vrouwen niet één lijn. Er zijn er genoeg die voor aanpassing van de wet zijn zoals bijv in GB en de VS en zo zelfidenticatie mogelijk maken. En in de praktijk gebeurt het hier dus al.

Antoinette
Antoinette
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

geweldig stuk, Inez!

en wat ben ik blij dat je vrouwen “vrouwen” noemt, zonder bijvoeglijk naamwoorden als “echt”, “geboren”, “natuurlijk”.

want de bijvoeglijk naamwoorden zijn voor de mannen: “omgebouwde”, “nep”, “trans”, “wannabe”…. .

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Biologie en psychologie door elkaar geschud maakt nog geen nieuwe soort.

Henk de Verschrikkeliijke
Henk de Verschrikkeliijke
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Beste Ni28,

Maar geeft wel meer dan een prettige hoeveelheid beleving, wat in onze doelloze tijden toch weer de schijn van houvast biedt.

Wat dan weer een fenomeen is, dat de oplettend observant als onkruid omhoog ziet schieten.

Harder schudden kortom, dan komt de kernsplitsing of – fusie toch echt in dat glas water tot stand.

Overigens is het trans-chapter binnen de hele queer-theorie en -praktijk een eerste, met kracht voort gedreven emancipatiebewering, waar bakken met geld aan verdiend worden. In zeer beperkte mate door de creaties – die ik overigens al het goede toewens – maar vooral aan de creaties. En de rest gaat zoals gewoonlijk over de schutting.

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Henk de Verschrikkeliijke

De tijden waarin wij leven lijken inderdaad op een negatieve kernfusie van verschijnselen om de mensheid te zuiveren totdat de beschaving verdwijnt zoals vele voor ons. In die fase zitten wij en intussen wordt er goed aan verdient zoals aan elke mode frutsels en fratsels.

Henri
Henri
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Dit fenomeen heet: degeneratie.

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Henri

Duidelijker kan het niet.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Jawel, de decadente mens in een omgekeerde wereld, voor wie elk ander opzij geschoven moet worden. Weinig levensvatbaar.

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Decadentie is inderdaad de sleutelwoord.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Volgens mij heeft Nikki de Jager iets tegen vrouwen die menstrueren.

Josef
Josef
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ines, Anouk, en al die gezonde vrouwen hebben gelijk !
Die andere “vrouwen” zetten zichzelf te kijk door hun ziekelijke uitspraken en gedrag!!

Laatste aanpassing 2 maanden geleden door Josef
Stefan
Stefan
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Prima column. Heel eerlijk, die hele woke agenda bereikt bij mij precies het tegenovergestelde.

Stefan
Stefan
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De grote grap van transgenders is dat zij zichzelf niet accepteren. Hoe verklaar je anders het gesleutel aan jezelf. Hilarisch.

HTM ter Beek
HTM ter Beek
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Fantastisch to the point stukje weer van Inez van Bokhoven.

Alice
Alice
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Anouk heeft gelijk en Nikkie is op haar pik getrapt.

Stefan
Stefan
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Nikki wil acceptatie. Ik accepteer Nikki als Trans, niet als vrouw. Kan ‘ze’ hoog of laag springen..

H.J.
H.J.
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Die Moeder met die dochter van 9 jaar die slaat de spijker vol op de kop.
Niet Nikkie die verdiend miljoenen aan deze materie.

ermindewinkel
ermindewinkel
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben een man. Al 65 jaar. Nooit de behoefte gevoeld om me als iets anders voor te doen.
Echter, weet ik hoe het is om vrouw te zijn? Nee, natuurlijk niet. Weet ik hoe het is om man te zijn? Ook niet. Ik weet alleen hoe het is om mezelf te zijn, en dat heb ik gemeen met iedereen die op deze aardkloot rondhuppelt.
Als je de pretentie hebt te weten hoe iemand anders, wie dan ook, wat dan ook, zich voelt, dan heb je dringend een psychiater nodig. Niemand, ook de beste psycholoog ook, kan weten hoe het in het koppetje van iemands anders ronddraait.
Voor mij een transgender niets anders dan een travestiet in het kwadraat. Beste mensen en geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om zo iemand te discrimineren of anderszins aan te vallen. Je moet iedereen, travestieten, transgenders of wat dan ook, gewoon in hun waarde laten.
Maar de uitspraak “Ik ben vrouw omdat ik me vrouw voel” is in mijn ogen te lachwekkend voor woorden.

IvdWerf
IvdWerf
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Dank, mevrouw van Bokhoven!
Wat fijn, dat nog niet iedere vrouw te murw cq te geïntimideerd is door de aanval op meisjes en vrouwen om zich daar nog in het openbaar tegen te verweren.

Peter
Peter
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wist iemand dat het op 11 februari de “Internationale Dag van Vrouwen en Meisjes in de Wetenschap” is?
Een dag die in 2015 in het leven werd geroepen door de VN om gendergelijkheid in de wetenschap te bevorderen en de belangrijke rol van meisjes en vrouwen in de wetenschap te onderstrepen.

Meisjes en vrouwen staat er …..

Ik kan mij tijden herinneren dat je mannen en vrouwen had (jongens en meisjes).
Die hielden van elkaar …. heel lang of later nier meer.
Dan had je vrouwen die van vrouwen hielden, mannen die van mannen hielden, en soms mannen én vrouwen die soms van beiden hielden.
Dat was redelijk overzichtelijk.

Verwarrend was het als je dacht een mooie vrouw te ontmoeten die bleek een man te zijn. Het zij zo, een ervaring rijker.
Enkelen maakten daar succesvol hun broodwinning. Mooie show, mooie stem, prachtig. Maar het ook leed wat er soms achter schuil ging.
Maar dat had je pas later door.

Al met al,

het idee dat een complete man van de overheid een kleedkamer van vrouwen binnen mag, alleen omdat hij als man denkt een vrouw te zijn ….

het idee dat een complete vrouw van de overheid (is dat eigenlijk al zo?) een kleedkamer van mannen binnen mag, alleen omdat zij als vrouw denkt een man te zijn ….

Behoren wij dan toch tot de soort ‘Hippocampus’ of ‘parthenogenese’?

Van een buitengewoon andere orde is https://nl.wikipedia.org/wiki/Intersekse
Daar zouden velen van ons zich eens in moeten verdiepen voordat ze er een oordeel over kunnen (mogen) hebben !

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Niemand heeft er een probleem mee dat mensen zich soms niet thuis voelen in hun lichaam. Niemand heeft er ook een probleem mee dat zij proberen zich aan te passen aan hun gevoel. Velen hebben er wel een probleem mee dat dit uitgevent wordt als verdienmodel, kinderen al jong geïndoctrineerd worden, en dat het overal in je gezicht gepromoot wordt. Dat IS niet normaal. En DAT wekt weerstand.

Els
Els
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Helemaal mee eens. Maar het wordt hier in Europa wel steeds gevaarlijker voor iedereen die een ander narratief heeft dan die woke-idioten in Brussel. Ik wist niet dat deze ziekte al zover doorgedrongen was tot in het Europese parlement. Wat een verhaal van de Premier League fan, die bijna als staatsgevaarlijk aangemerkt wordt.
Ik zag bij Ongehoord Nederland een filmpje van Maxima bij het WEF, die met een paar felle hebberige ogen de vele (voor de elite) positieve mogelijkheden van de CBDC en de digitale identiteit bepleitte. Beheersbaarheid van o.a. de gezondheid (vaccinaties), opleidingsniveau en financiën van de bevolkingen. Dat laatste wordt dan de rol van de Europese Centrale Bank.
Hoe krijgen wij dit addergebroed ooit nog uitgeroeid.
Sorry voor mijn woordkeus maar ik ben heel BOOS.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Els

Die boosheid, bij mij eerder woede, deel ik helemaal.
En die CBDC moeten we massaal afwijzen.

H.Nijhuis
H.Nijhuis
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Je geslacht is de oriéntatie in deze wereld en wat je er mee doet is aan jezelf. Val er niet andere mensen mee lastig.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het probleem is van deze tijd. Vijfhonderd jaar geleden wist je wie je was en nam daar genoegen mee. Een man was een man en een vrouw was een vrouw. Ieder had zijn of haar taak Dat was de natuur van dingen. Daaraan twijfelen was al ketterij.
In deze tijd staan we daar anders in. Mensen worden onzeker door de stortvloed aan informatie en de technologische vooruitgang.
Veel werk dat vroeger door een man werd gedaan kan nu ook door vrouwen gedaan.
Oorlog was 500 jaar geleden een mannenzaak. Dat is het nu nog steeds , maar je ziet nu ook vrouwen in het leger. Vrouwelijke gevechtspiloten, vrouwelijke bemanningen van tanks, et cetera.
Dat zag je 500 jaar geleden niet, maar oorlogen werden ook anders uitgevochten. Man tegen man, met hamers, bijlen, zwaarden en noem maar op. Vrouwen hadden toen die drang niet om hieraan mee te doen.
Ook op booreilanden olieplatforms en andere typische mannenberoepen zie je maar weinig vrouwen.
Maar je ziet wel veel meer vrouwen in machtsfuncties. Kaag en Ollongren zijn mooi voorbeelden. Veel vrouwen streven ook naar een machtsfunctie.
Dat maakt mannen onzeker.
Hoewel dingen nog steeds volgens de natuur gaan. Hierin hebben vrouwen een belangrijke functie. Ze krijgen kinderen en voeden ze op.
Zonder vrouwen zijn we binnen een generatie uitgestorven. Dit feit is onontkoombaar.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De mens is gewoon een soort tussen andere soorten op deze planeet. Ze leven, rotzooien wat aan en gaan weer dood.
De enige verplichting die ze hebben is de soort in stand houden. Vraag me niet wie de mens dat verplicht, maar iedere soort op deze planeet kent die verplichting, plant
of dier.
Hierin hebben vrouwen een kritische functie. Las ooit een interessant voorbeeld wie de meeste kans op overleving hebben op een eiland.
Twee eilanden. Op het ene eiland zet je 1000 vrouwen en een man en op het andere eiland zet je 1000 mannen en een vrouw.
Wie hebben de meeste kans op overleving?

Marien
Marien
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Die Nikki is ook nog eens een lelijke vent ook nog. Rare kin.
Eigenlijk wel heel goed van Anouk. Ik moest eerst wel mijn wenkbrauwen fronsen toen ik die foto van de bloed in de plee zag, maar uiteindelijk kon ze het niet duidelijker laten zien dat die transvrouwen wel heel maf in elkaar steken.
En wat ik lees dat een jongen van 8 zich mag omkleden in de kleedkamer van meisjes, vind ik ook heel raar. Ik weet nog dat ik het zelfs heel akelig vond om verplicht te moeten douchen na gym op de middelbare school naakt tussen andere meisjes. Onzekerheid over je uiterlijk maakt ook dat je moeite hebt met dingen, laat staan dat er ook nog een vent rondloopt die beweert dat ié vrouw is.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Niet op het uiterlijk van de persoon aub.
Die Nikki is gewoon slim geweest om tijdig zijn/haar genderdraai tot verdienmodel te maken. Met make-up tutorials dan he. Dat is onschuldig. Heeft niemand een probleem mee.
Vrouwen aanvallen omdat die een nuchter beeld schetsen van vrouw-zijn? Onverstandig. Daar jaag je een heleboel mensen mee de gordijnen in.
En Anouk…. Tja, die is naar eigen zeggen heel verlegen maar heeft best wel een neiging tot provoceren denk ik. Die bloedactie? Niet smaakvol, maar wel nuchter.

Marga
Marga
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Nikki was al jaren succesvol zonder uit de kast gekomen te zijn. Maar ze werd gechanteerd dat haar trans zijn openbaar zou worden gemaakt en heeft toen het heft in eigen handen genomen. Is ooit zo in de pers verschenen, verder volg ik alleen de discussie en haar niet. Ik heb niet het idee, maar kan hier naast zitten, dat zij reclame maakt voor het transzijn zoals veel anderen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marga

Dat zij slim succesvol is geworden met haar tutorials dat zij haar gegund.
Nix mis mee. Chantage is misdadig, zou voor iedereen moeten gelden.
Maar daarna is ze bereidwillig als uithangbord voor trans gaan opereren, gretig op het schild gehesen door m.n. de media.
Haar aanval op Anouk onderschrijft dat.

Marianne Driessen
Marianne Driessen
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Grote waardering. Veel dank, Ines.

Merel Moistra
Merel Moistra
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Om mij te plaatsen zit ik kwa denkbeelden ingeveer op de lijn Baudet maar zal ik het gelijk Ralph Dekker ‘nooit zo zeggen’. De pendulum die lange tijd richting waanzin ging die niet bekritiseerd kan worden, lijkt de andere kant op te zijn gegaan in een tegenreactie. Dat maak ik op uit het gegeven dat deze collum hier staat. Wat mij betreft heeft iedereen gelijk, en ik snap ook waarom weer doorslaat naar de andere kant want een kleine minderheid heeft een veel te grote broek aan getrokken en als de vrouwen de rijen ook maar een beetje gesloten houden kunnen ze die groep ‘kaltstellen’ gebruik makend van de in de etalage gelegde gevoeligheden onder het mom van:’Wat ga je doen als ik je een vent noem?’. Ik snap dat er idioten bij zijn die werkelijk gesmeekt hebben om die reactie om zodoende het slachtoffer uit te kunnen hangen, maar mer die mensen heb ik ook de groots mogelijke moeite. Genoeg preamble. Laat ik mijn punt maken. Er zijn ook vrouwen die geboren worden met een piemel. Daar was het allemaal voor bedoelt maar de gekken hebben het verknald voor deze groep niet erg te benijden vrouwen die heel bescheiden aan de wereld vroegen :’mag ik erbij horen’? Ik heb namelijk mijn hele godverdomde leven nog nooit ergens bijgehoord.

Andre
Andre
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Merel Moistra

“Vrouwen die geboren worden met een piemel”.
Vraag: hoe stel je vast of dat ‘vrouw zijn’ alleen een subjectieve ervaring is of dat er ook een objectieve betekenis aan vast zit?

PeerBest
PeerBest
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

In de zoogdieren wereld hebben we twee smaken: mannetjes en vrouwtjes.
Een Vrouw KAN een baby baren en (op)voeden ZONDER hulp van buiten af.
De rest zijn mannetjes.

Soms, heel soms (0.000 … 1%) maakt de natuur een foutje en zit een zoogdiertje
in het verkeerde lichaam en voelt zich anders als dat de verpakking doet geloven.

Mannen die zich vrouw voelen en vrouwen die zich man voelen en zich dusdanig gedragen en kleden
zijn hooguit (goede) acteurs die mee willen doen aan een verkleed partij.
Moeten ze zelf weten.
Maar dit maakt ze nog geen zoogdier-geslacht naar keuze.
En zeker niet eisen aan buitenstaanders en verwachten om aan dit bedrog mee te doen.

Laatste aanpassing 2 maanden geleden door PeerBest
Ronald Jansen
Ronald Jansen
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Uiteraard is het heel vervelend voor transpersonen dat er nu eenmaal fysiologische processen en organen zijn die niet getransplanteerd of synthetisch vervaardigd kunnen worden. Je hebt dan inderdaad twee keuzes: dit accepteren, of de biologische werkelijkheid ontkennen. Het is jammer dat deze influencers zo hard te keer gaan, want het is een onmogelijk te winnen strijd. Trans is een aparte categorie, geen volledige aansluiting bij een ander geslacht.
Wat wel jammer is in dit artikel is dat Ines van Bokhoven het nodig vindt om negatieve uitlatingen en karaktertrekken van transpersonen als “mannelijk” te betitelen. Dat is een beetje goedkoop willen scoren en feitelijk onjuist. Eigenschappen als achterbaksheid, machtslust, dominantie en liegen zijn geen ‘mannelijke’ eigenschappen maar menselijke eigenschappen.

J. C. Th. Köhler
J. C. Th. Köhler
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ronald Jansen

De heer De Jager kan nog zo z’n best doen om voor een vrouw door te gaan, in laatste instantie is hij wat hij is: een omgebouwde vent.
j.c.th.kohler@ziggo.nl

Marga
Marga
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ronald Jansen

Ook vrouwen kunnen mannelijke eigenschappen hebben.

44
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x