Leclerc duidelijk: 'Het is niet genoeg om maar twee of drie races te winnen' Formule 1
Formule 1

Leclerc duidelijk: 'Het is niet genoeg om maar twee of drie races te winnen'

Leclerc duidelijk: 'Het is niet genoeg om maar twee of drie races te winnen'

Charles Leclerc kijkt na zijn contractverlenging uit naar het aankomende seizoen bij Ferrari. De coureur van de Italiaanse renstal hoopt dat enkele zwakheden zijn aangepakt door het team en dat de auto in het aankomende seizoen een stuk voorspelbaarder is. Leclerc wil graag strijden voor het kampioenschap. Hij wil dan ook een auto die goed genoeg is om meer dan twee of drie overwinningen per jaar te boeken.

Leclerc begon 2024 goed door een langdurig contract te tekenen bij Ferrari. De coureur rijdt al sinds 2019 bij de Italiaanse renstal en deze samenwerking zal nog even duren. Dit seizoen zal de Monegask nog naast Carlos Sainz rijden, maar de Spanjaard zal in 2025 vervangen worden door Lewis Hamilton. Ferrari wil weer een kampioenschap naar Maranello halen en daar moet de ervaring van de zevenvoudig wereldkampioen bij gaan helpen.

De focus ligt nu echter op 2024. Ferrari onthulde op dinsdagmiddag de auto en toen kregen de coureurs de tijd om wat ronden te rijden. Daar werd Leclerc echter niet veel wijzer van. 'Ik heb de kans gekregen om drie ronden te rijden. Het was goed om de veranderingen al een beetje te voelen. Het is natuurlijk lastig om echt in detail te treden in die omstandigheden, want het zijn maar drie ronden en er staan overal camera's; dan is het lastig om echt te pushen', zegt de Ferrari-coureur bij Formula1.com.

Leclerc heeft wel al meerdere ronden kunnen rijden in de simulator. De coureur weet waar het team aan heeft gewerkt en merkt al wat verschil ten opzichte van vorig seizoen. 'Vorig jaar was de auto heel erg gevoelig voor de wind. Dan merk je vaak veel verschillen in alle bochten en is het lastig om consistent te rijden. Dit jaar moet het veel beter zijn. Het is wel lastig om iets te zeggen over de competitiviteit, want we weten niet wat Red Bull en Mercedes bijvoorbeeld hebben gedaan.'

Leclerc wil meer dan twee zeges per jaar

Leclerc heeft al sinds zijn komst bij Ferrari een duidelijk doel voor ogen: kampioen worden met de Scuderia. De meervoudig racewinnaar wil 2024 dan ook absoluut niet als overgangsjaar zien. 'Het is niet genoeg om maar twee of drie races per seizoen te winnen. Ik wil zoveel mogelijk races winnen. Dan zullen we aan het einde van het jaar de balans opmaken. We moeten wel eerst begrijpen waar we zullen staan na de eerste race en kijken hoe competitief we zijn', is de conclusie van Leclerc bij de Italiaanse tak van Motorsport.com.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws