Selectie Oranje Leeuwinnen bekend voor Nations League Finals
De Oranje Leeuwinnen nemen het in de Nations League Finals op tegen Spanje © Pro Shots

Selectie Oranje Leeuwinnen bekend voor Nations League Finals

17:18, 13-02-2024 / Laatste Update: 19:26, 13-02-2024

Bondscoach Andries Jonker heeft bekend gemaakt met welke selectie hij zal aantreden in de Nation League Finals. De Oranje Leeuwinnen gingen na een enerverende slotdag door naar de halve finale van het toernooi. Daarin treffen ze wereldkampioen Spanje.

Jonker kiest voor de vertrouwde namen zoals Vivianne Miedema, Lieke Martens en Jackie Groenen. Ook Ajacieden Sherida Spitse en Romee Leuchter zijn erbij. Zij verrasten eind januari met Ajax vriend en vijand door de knock-outfase van de Champions League te bereiken. Dat lukte door AS Roma met 2-1 te verslaan.

Jill Roord en Anniek Nouwen zijn er niet bij, bij de Oranje Leeuwinnen. Allebei de speelsters scheurden hun voorste kruisband af en moeten daardoor vanaf de zijlijn toekijken naar hun teamgenoten. Voor de bondcoach kwamen de blessures hard aan, zegt hij voor de camera van OnsOranje "Ik vind dat het vervelendste aspect van bondscoach zijn, van dit team. Dat je eigenlijk bij elke speelronde bezorgd bent of ze er wel allemaal heel doorheen komen. Dat je bij elke blessurebehandeling die serieus lijkt, denkt 'het zal toch niet'"

Op 23 februari spelen de Nederlandse vrouwen tegen de Spanjaarden. De winnaar van dezelfde halve finale neemt het op tegen de winnaar van Frankrijk tegen Duitsland. De twee finalisten gaan ook naar de Olympische Spelen. Als Frankrijk de finale haalt, gaat ook de nummer drie naar Parijs voor een gouden medaille. Frankrijk heeft zich namelijk al geplaatst voor het mondiale sportevenement.