Taco van der Hoorn ervaart na tien maanden nog steeds de gevolgen van zijn hersenschudding
Taco van der Hoorn na zijn crash in de ronde van Vlaanderen © Getty Images

Taco van der Hoorn ervaart na tien maanden nog steeds de gevolgen van zijn hersenschudding

14:28, 13-02-2024 / Laatste Update: 14:44, 13-02-2024

Taco van der Hoorn heeft nog steeds last van de gevolgen van de zware hersenschudding die hij vorig jaar april opliep bij een val in de Ronde van Vlaanderen. De dertigjarige Nederlander was vorige maand wel mee op trainingskamp, maar is nog niet klaar voor een rentree komend seizoen.

Zijn ploeg Intermarché-Wanty heeft dinsdag laten weten dat Van der Hoorn steeds bezig is met zijn revalidatie. Hij maakt kleine stappen, maar is nog niet genoeg hersteld om terug te keren in het peloton.

Op het trainingskamp in Spanje vorige maand trainde hij niet mee met de groep. Hij oefende wel op individuele basis in enkele sessies. 

Van der Hoorn laat weten blij te zijn om voor het eerst na zijn crash weer bij de groep te zijn. Hij hoopt snel weer wedstrijden te kunnen rijden, maar het begin van het seizoen komt nog te vroeg. "De laatste maanden balanceerde ik tussen hoop en twijfel. Soms boekte ik flinke vooruitgang, maar er waren ook weken waarin ik alleen maar rust mocht nemen. Tegenwoordig kan ik iedere dag weer sporten. Daarbij houd ik me nauwgezet aan alle adviezen van de doktoren."

In 2021 won Van der Hoorn de derde etappe van de Ronde van Italië. Hij werd toen 107e in het algemeen klassement. In 2022 reed de Nederlander mee in de Tour de France, daar eindigde hij als 125e in het klassement.