Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images

Gezaghebbende Britse militaire denktank voorspelt “gevaarlijker decennium”

Hoewel er momenteel al meerdere oorlogen aan de gang zijn op de wereld, verwacht een gezaghebbende Britse militaire denktank dat de komende tien jaar nog “gevaarlijker” worden. Het Internationale Instituut voor Strategische Studies (IISS) spreekt in het jaarlijkse rapport van een “tijdperk van onveiligheid”.

14 reacties

  • Hugo hofmans

    2 maanden geleden
    Hebben ze die conclusie alleen gevonden ? Het lijkt erop dat we alle dagen voorbereid worden op een nakende oorlog en dat is misschien wel zo. Hopelijk staat er ergens iemand op die iets anders komt prediken en daarvoor ook iets wil doen.
  • Alain Heyrman

    3 maanden geleden
    Dat had ik ondertussen ook wel door en had ik geen denktank voor nodig. Wat ik mij echt afvraag is nadat de levering van wapens nog steeds geblokkeerd zit in de US waarom Europa met zijn 50 miljard steunpakket deze wapens niet gewoon aankoopt? Probleem opgelost!
  • els smits

    3 maanden geleden
    Ik mis de hoopvolle tijd van Gorbatsjov en Reagan/ Bush . Een tijd van gesprekken van ontwapening en positieve vooruitzichten .
  • haagen marcel

    3 maanden geleden
    Het weer voor volgende week is al moeilijk te voorspellen. Laat staan wat er over 10 jaar in de wereld gaat gebeuren. Dergelijke voorspellingen hebben meestal tot doel om meer geld naar de sponsers van de denktanks te sluizen. De wapenfabrikanten, multinationals, politieke stromingen. Aan de problemen van vandaag wordt geen aandacht gegeven de toestand in Oost Congo of Sudan....
  • Gerry Cle

    3 maanden geleden
    Willen we een oorlog vermijden moeten we zorgen dat mogelijke aanvallers inzien dat wij sterker en beter bewapend zijn. Mensen die nu pleiten voor vredesonderhandelingen en ontwapening brengen een oorlog dichter bij.