De overhandiging van het FNV-rapport over grensoverschrijdend gedrag op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan de commissie Binnenlandse Zaken van de Tweede Kamer.
Volledig scherm
De overhandiging van het FNV-rapport over grensoverschrijdend gedrag op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan de commissie Binnenlandse Zaken van de Tweede Kamer. © ANP / ANP

‘Angstcultuur en giftige werksfeer komen ook door top ministerie VWS’, Arbeidsinspectie doet onderzoek

updateAmbtenaren op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport hebben volgens FNV te maken met pesterijen, intimidatie, discriminatie en andere vormen van ongewenst gedrag. Daders worden niet aangepakt en ook de top van het ministerie maakt zich schuldig aan wangedrag, concludeert de vakbond naar aanleiding van een onderzoek onder medewerkers van het departement. De Nederlandse Arbeidsinspectie heeft een onderzoek ingesteld.

  1. Baby Julia overlijdt vlak nadat ze kankervrij is verklaard: ‘Net toen we dachten dat we haar terug hadden’
    PREMIUM

    Baby Julia overlijdt vlak nadat ze kankervrij is verklaard: ‘Net toen we dachten dat we haar terug hadden’

    Ze was amper negen maanden oud, maar ze vocht bijna haar hele, korte leventje tegen leukemie. Eind maart was er voor het eerst goed nieuws, toen de dokters baby Julia kankervrij verklaarden. Maar nog geen maand later werd een tot dan niet ontdekte hersentumor haar fataal. Haar ouders zijn kapot van verdriet. ,,We wilden niet aan het ergste denken. Want het ergste, dat hadden we toch al meegemaakt?”
    Sluis, Terneuzen