Moslimstudenten VU eisen grotere gebedsruimte in de universiteit (nieuws.tpo.nl)


De moslimstudenten aan de VU eisen een nieuwe, of grotere, gebedsruimte. Volgens de studenten is de huidige ruimte te klein en dat vinden ze niet ...

door Kiki in Binnenland  ·  295 Reacties

  • 13
  • 1697x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

En tpo maakt er graag een drama van als het gaat om moslims

6
251 Louis Vandaal

@246 Ik heb begrepen dat soennieten het liefst 5x per dag bidden en sjjieten 3x per dag zouden ze daar ruzie over hebben ?...

3
252 21st Century Guy

Wat een verschrikkelijk belangrijk onderwerp weer. Ja, TPO weet het wel weer te vinden, onze eigen Al Jazeera. In het katholieke verzorgingshuis bij ons is een kapel, onze ziekenhuizen hebben ze ze ook.

5
253 Liwwie

@253 De hindoe of boeedhist doet zijn puja vaak thuis of in de tempel,de christen doet mischien een kort gebed voor het eten.
Als je veel moslims hebt die ook nog eens 5x per dag willen bidden en lokalen of een grote ruimte nodig hebben gaat het toch wat meer beslag leggen op het instituut dus ik kan me voorstellen dat men dan niet staat te trappelen...

3
254 21st Century Guy

@242 Ze willen de wereld namelijk overheersen en de rest uitroeien op termijn.

Een klein deel wil dat als ze dat allemaal zouden willen zou de wereld er heel anders uit zien.

3
255 21st Century Guy

@240 Maar ze luisteren wel. ^_^

3
256 21st Century Guy

Als je hier wilt studeren dan moet je niet gaan eisen dat er op een universiteit een aparte gebedsruimte komt. Andere ideologieën maken er ook geen aanspraak op en het is niet geregeld in de Onderwijswet. Tussen studie en een ideologie moet nu eenmaal onderscheid zijn. Wat is voor belangrijker studie of geloof?. En. en kan niet.Je moet doen wat voor jouw toekomst het beste doen en niet ondergeschikt maken omdat je een bepaalde ideologie nastreeft.

0
257 Volgspot

Tijdens je studie een gebedsruimte eisen,en na je studie klagen dat je geen gelijke kansen krijgt op de arbeidsmarkt omdat je anders behandeld wordt....

0
258 Hangingmen

Die studenten mogen wel eens aandacht besteden aan de invloed van hun onderbewuste op hun taalgebruik. Ze noemen dat vrijdagmiddag gebed zelf kut bah.

0
259 Wendel

In een seculier land als de onze is het al vreemd dat religieuitingen worden gesubsidieerd, wat het nog vreemder maakt is dat het gebeurt in een 'wetenschappelijk' (??) instituut als een universiteit.

Verder is dit weer een teken van verdere islamisering.

0
260 JackKropotkin

Is er niet een tóch leegstaande kerk waar ze gebruik van kunnen maken? question

6
261 Bart Boudewijn

Moslims eisen dit, moslims eisen dat, moslims dwingen zus, moslims dwingen zo, moslims voelen zich achtergesteld, moslims moeten, moslims willen. Gadverdamme wat ben ik die lui meer dan zat.
Ook de slappelingen die maar blijven toegeven aan dat oeverloze gedram van die lui ben ik meer dan zat. Genoeg is genoeg; tot hier en niet meer verder. Anders gewoon opzouten naar de grote zandbak.

2
262 watnu

Tja, het mooie van een eis is dan weer dat je er niet perse aan hoeft toe te geven.

Nee is ook een antwoord.

0
263 Weet geen naam

Het past niet in de westerse cultuur en binnen onze werkcultuur dat er 3 maal per dag gebeden wordt.
We proberen mensen die nog roken in werktijd tot stoppen te dwingen wegens onrechtvaardigheid naar anderen die niet roken en gewoon doorwerken.

Zoals @262 aangeeft zijn dit de problemen waarom veel allochtonen niet aan een baan komen. De werkgevers kunnen dit zich niet permitteren het verlies aan arbeidstijd en de dwingelandij van de meeste moslims.

Dus VU niet toegeven. Als de religie belangrijker is dan studie, prima, dan geen studieplaats.
Begrijpelijk dat de moslims achterblijven als ze kiezen voor religie i.p.v. zich te ontwikkelen

0
264 Pluten1

@261 , @Bart Boudewijn,

Inderdaad, er schijnt vlakbij zelfs een moskee te zijn.

0
265 Graaier1000

@264 , Jij hebt je hele studieperiode doorgebracht zonder ook maar een minuut pauze te nemen?

Als zij bidden in hun pauze, lijkt me wat dat betreft niets aan de hand.

Dat de VU dan een locatie moet aanbieden, ben ik het dan weer niet mee eens.

Maar ik heb tijdens mijn studie ook zeker 3 maal per dag pauze gehad.

5
266 Weet geen naam

@266 ja een lunch of plaspauze. Mijn uren had ik toentertijd zodanig ingedeeld dat alle colleges achter elkaar kon volgen. Waarna ik thuis studeerde en naar mijn bijbaan ging om mijn studie te kunnen betalen.

Dat waren vijf jaar van weinig sociale pleziertjes, maar wel mijn studie af

0
267 Pluten1

Ach de booslims menen weer recht op iets te hebben.

0
268 Scholar101

Het gaat ze niet om dat 5x per dag bidden, het gaat erom dat ze hiermee weer kunnen provoceren. Er zullen zelfs wel moslims bij zijn die helemaal niet willen bidden maar het is alleen maar weer, we kunnen zeiken en zeuren dus we doen het! Lekker provoceren en tegen de samenleving aanschoppen en eisen en eisen en we blijven alsmaar meer en en meer eisen, gewoon omdat het kan en omdat het leuk is om te doen!

0
269 Bleke Betty

@269

Ja alles om jouw te pesten...blabla....wel heel erg aanstellerig niet?

Omdat iedereen met een grote boog om je heen loopt wil nog niet zeggen dat de wereld om jou draait.

9
270 mos_slim

@264

" onrechtvaardigheid naar anderen die niet roken en gewoon doorwerken"

En hier zit precies de kern van het problem. onrecht naar anderen....als de ander iets heeft en ik niet dan is het onrecht.

Nederlanders zijn gewoon een stel jaloerse gieren met hun "voort wat hoort wat / voor niets gaat de zon op / gelijke monniken gelijke kappen"

Zum kotsen

11
271 mos_slim

@271 \_______/ a.u.b een kotsbakkie question

0
272 lisaaatjuh

Dank je question dat was vriendelijk van u.

3
273 mos_slim

Moslims eisen.... *Zucht*

0
274 Anonymousje

@274 Dat klopt dan ook niet. De VU heeft geconstateerd dat de bidruimtes momenteel niet toereikend zijn, en wil daarom grotere gaan regelen. De rechtse manipulerende kutsite nieuws.tpo.nl en dito geenstijl verdraaien dat dan in: "Moslims eisen dit, moslims eisen dat" en "De VU gaat dit doen omdat de Moslims dit zeggen" en "Het zoveelste voorbeeld dat Nederland alles doet wat de Moslims zeggen".
Zo kun je nieuws dus sturen en er voor zorgen dat mensen bepaalde gevoelens krijgen en denken, maar alleen mensen die zelf niet kunnen nadenken, zoals de mensen hier op nieuwskoerier.nl, die trappen daar nog in en laten hun reacties daardoor leiden.
Wees toch godverdomme eens blij dat die geitenneukers naar school gaan! Leren ze tenminste eens wat zeg. Jonge jonge het is ook nooit goed.

6
275 Ektoplasma

Gewoon alle geloven afschaffen in Nederlandse openbare ruimtes. Wat een geneuzel.

0
276 jdj

@275
"Een van onze speerpunten is altijd de gebedsruimte geweest. De plek waar we ons dagelijks spiritueel en mentaal kunnen reinigen. We komen er samen bijeen op de vrijdag om Salat al-Jumu'ah te verrichten. Nu blijkt dat deze ruimte al langere tijd onvoldoende ruimte biedt voor de vrijdagdienst. Het is dan te krap, onprettig en bovenal onveilig voor de bezoekers.
Daarom zijn wij in gesprek gegaan met de Universitaire Studentenraad VU om hier een oplossing voor te vinden. Wij hopen een grotere gebedsruimte voor de vrijdagdienst te realiseren. In sha Allah houden we jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen hieromtrent!"

https://www.facebook.com/isapagina/posts/1483209788402531

1
277 Robertson

@274

"Daarom zijn wij in gesprek gegaan met de Universitaire Studentenraad VU om hier een oplossing voor te vinden."

Ooooh, moslims willen iets...SCHANDE

6
278 mos_slim

@275 prima als jullie dat gebed willen houden, maar er zijn voldoende moskeen waar jullie het gebed kunnen beleiden.
Geen enkele religie/sekte doet dat in een openbaar pand, behalve de moslims

0
279 Pluten1

Goed gedaan weer van tpo, al opgegeven voor de volgende cursus haat zaaien?

3
280 ben22

@275 moet @277 zijn

0
281 Pluten1

"eisen"

Wat voor soort "intellectuelen" levert de VU nog af?
Het is nog veel eerder een totale culturele aanfluiting geworden.
Het is nu tot een beginnende IS-universiteit geworden.
Het christelijke karakter is er al eerder stilletjes uit de statuten verwijderd. Waarom?
Nu is het al weer een "bijzondere" universiteit geworden door "in- en overname".
Dit soort overnames gaan straks heel stilletjes aan de lopende band plaatsvinden.
In ambtenarenkringen is dat ook al op staatskosten ook allang op gang gezet door "positieve" discriminatie.
Niet voor niets kondigt een goed geïnformeerde Ergerdan nu aan dat het nu het moment is om in Europa de godsdienstoorlogen tussen de islam en het christendom van start te laten gaan.
Zijn we naast doof en blind ook nog eens totaal ongevoelig geworden en totaal verdoofd voor de zich voltrekkende islamitische invasie? Het heeft alle eigenschappen van een giftige slangenbeet lijkt het wel.
Laten we ons zo steeds verder naar onze eigen culturele ondergang leiden en moeten we de "nieuwe" ideologie van oorlogvoeren en een uiterst primitieve religie de vrije toegang en overgang naar een islamitisch Europa verstrekken?
Zijn de eerdere en actuele lessen uit het Midden-Oosten dan helemaal niet en nog steeds niet op juiste waarde ingeschat en begrepen?
Men dient nu per direct van staatswege alle financiële ondersteuning aan dit door een koekoeksei gevuld nest en nu het nu uitkomende ei van het koekoeksjong, die alle oorspronkelijke jonge vogeltjes en eieren van andere dan afkomst van de koekoek dodelijk het nest uit gaat gooien en zich laat voederen door de "ouders" van uit het nest gekieperde eieren (hier en nu de belastingbetaler, net als recent is gebleken ook door "onze" ambtenaren verstrekte subsidies aan moskeeën in Nederland?
Het "academische" islamitische boevennest dient men ook hier onmiddellijk te stoppen om erger te voorkomen, diefstal van wetenschap komt vaker voor dan men wil erkennen.
Herinnert u zich nog de Pakistaan, die de geheime informatie over het vervaardigen van een atoombom uit Nederland mee nam naar Pakistan en ook Noord Korea de kennis heeft verschaft uit opportunistische motieven om oorlogen ook daar heen te verleggen?
En op grond van het hierboven beschrevene dienen ook de contacten met de andere Amsterdamse universiteit en andere Nederlandse universiteiten per onmiddellijk te worden beëindigd.

1
282 Wil je niet weten

* Verwijderd door de redactie *

283 mos_slim

@269 het schijnt bij jou in ieder geval goed te werken. Bij elk moslim bericht ben je aanwezig om je haat, onbegrip en onkunde ten toon te spreiden ... het is vooral leuk (leed)vermaak.

7
284 PeeVeeVeeNee

begin zo langzamerhand een zekere weerzin op te bouwen tegen al die eisen en gedram. Holland moet er niet aan toegeven, want dan is het hek van de dam ! Je prive aangelegenheden doe je maar thuis maar zeker niet in publieke ruimtes die door allerlei politiek correcte lieden te beschikking worden gesteld. Moet niet gekker worden, door overal maar aan toe te geven is er een kans dat het verzet en polarisatie alleen maar toeneemt.

0
285 oculus amet

Op het dak is nog genoeg plaats, lijkt me. En dan een windvlaag of twee.

0
286 Melancholy

Zolang IK meebetaal aan hun studie , moeten die leren en niet bidden , je wordt er ,strontziek van die snotapen die eisen.

0
287 Thei

Je weet als student waar je gaat studeren en als het dan zo belangrijk is zoek dan een andere universiteit waar ze wel een grote gebedsruimte hebben (ergens in Turkije of Syrië of zo)

0
288 dummydum

@271 De tweede s in je nick is er een teveel!

0
289 dummydum

@287 ah gut, ik betaal ook mee aan de bescherming van jouw peroxide ayatollah, mag ik ook inspraak hebben aub?

4
290 PeeVeeVeeNee

@282 waar staat dat men aan het eisen is? Een vraag is nog geen eis.

En voor de rest, wat een onzin ... 10 met een griffel question

5
291 PeeVeeVeeNee

@291 blijkbaar heeft u het niet onthouden, maar gisteren was het een moslim eis, wat vandaag op soort correcte manier is opgepakt door de studentenraad.

Dat u moet meebetalen aan de beveiliging van de "peroxide ayatollah" heeft u te danken aan de o zo vriendelijke moslimwereld.

1
292 Pluten1

@282

'Wat voor soort "intellectuelen" levert de VU nog af?'

Als ik jouw bericht lees zijn ze in ieder geval veel verder dan jij bent. Zelf begrijpend lezen zit er niet in. Een kop is genoeg.

Laat ik het maar houden op jaloezie op in een Ferrari voorbij vegend moslimintellect....

Hopsakee!!!

3
293 Liwwie

@271 : Gelijke monnikken, gelijke kappen vindt u zum kotzen? Daar zal ik u aan helpen herinneren, als Mos slims zich weer eens beroepen op: "Zij mogen het ook", appels met peren vergelijkend, om nog maar eens een spreekwoord te gebruiken.

0
294 Wendel

@293
Wie zijn er verder dan ik en waarin verder?
Had dat wel graag even vermeld gezien.
Hoef echt nergens jaloers op te zijn, heb al heel lang en meer dan genoeg ellende ondervonden van mensen die jaloers op mij waren.
Maar ik had het nooit in de gaten, omdat ikzelf niet jaloers van aard ben, herkende ik dat ook slecht bij anderen. Dat bleek immer een voor mij onverwachte valkuil en heeft mij dan ook veel gekost. Maar ben tot nog toe in alle opzichten goed door mijn leven heen gekomen en ga ook graag verder op die voet.
Inderdaad, ik heb geen Ferrari, wil dat ook niet,
Mijn leven is redelijk comfortabel en trakteer ook geregeld mijn mensen op leuke dingen.
Verder heb ik mijn eigen bescheiden fondsen voor een aantal zeer onrendabele humane projecten elders in de wereld om ondersteuning te kunnen bieden aan de overal en altijd vergeten groepen gehandicapten aldaar, Door dingen zelf te doen, weet ik zeker dat er (bijna) niks aan de overal aanwezige kapstokkenvolle strijkstokken van allerlei "hulporganisaties" blijft hangen. Als je deze dingen zelf doet samen met "eigen" onbaatzuchtige praktische mensen ter plekke, weet je dat gelden goed worden besteed.
En daar zitten onder die mensen geen zogenaamde betweterige intellectuelen die alleen beschikken over de verhalen die in hun thuisland hebben geleerd en daar onverbeterlijk in geloven.
Ondanks alles heb ik toch nog een rijk sociaal leven en sta voor het behoud van de oorspronkelijke cultuur van Nederland.
Ik ben allang erg allergisch voor moskeeën.

0
295 Wil je niet weten

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
eh
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

@3En ISIS-kampen zullen open gaan, wat aan de ene kant goed is omdat het er zo'n zooitje is, maar op een nieuw kalifaat daar zitten we ook nie...

30 minuten geleden geplaatst door eh

Bleke Betty
Column | Probleem: de woningmarkt is saai

Betaalmuur.Saai? Het is een slagveld waar men elkaar bijna te lijf gaat voor een paar vierkante meters en een dak en een schuld die bijna ni...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

...."“Onze schapen sterven; onze kinderen worden vergiftigd door de dampen”, zegt Hasan Abdallah, een Arabische boer in de stad Tell Brak, t...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

En weer achter een betaalmuur. ...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@159 Mispoes. De angst is irreëel want de spin mag dan bestaan maar de angst ervoor is onnodig omdat de angst op niets gebaseerd is. Een p...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Christ kan beter zijn Klep houden. Het is ook bij hem een natte vinger in de wind. Daarbij kan je beter iets overschatten dan onderschatten. Dus...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Sarcoff
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

@4 Je moet toch wat om de laatste kijkers van de buis weg te jagen....

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Ik heb helaas niet ze veel vertrouwen meer in de zogenaamde westerse experts.Ze zijn wel meesters in miscalculatie....

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Bleke Betty
Tim (20) stapte vanwege pesterijen uit het leven, nu liggen er voor Twentse politiebureaus tegels tegen pesten

i.pv die bespottelijke walgelijke lentekriebels, kunnen ze beter behalve Taal en rekenen ook assertiviteitstrainingen geven, jongeren va zeg 6 j...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@103 Wat een desinformatie. Decennia geleden werd het verboden om nog langer ambtelijk de religie van iemand vast te leggen. Dus die 5% mag je...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

NK. App
Xxx Adult HdDesi Aunty PirnXxx Nude HindiHommade Flesh LightReddit Gained WeightWebcam De SexoBig Bootu AnalHindi Desi Sex ComHd Oil PornCaught Her MasturbatingBang Bros NetworkJaybbgirkTamanna Xxnxجینا والنتیناMal Malloy BbwFlashing Tits In CarMileroticosPiumi Sex VideoXxx Sexy FilmMormongirlzMommies Gone WildJapannese Porn StarsPorn Sites ListBronhasXxx New PronMia Malkova PornSuhagrat Xxx DesiBsdm PornMizz Twerksum PornShweetie PornHd Les PornSexe Model 77Mimi CurvacrousXnxx Hot Web SeriesKissing Scenes PornPornchat.Famous Porn StarzAnimemanga PornHot Oral Sex VideoEllas HughesPornbffChaturbate Susanna GibsonMature Pusy PicsMalu Travejo LeakedSong_of_blood OnlyfansNude Patricia HeatonTeen BjIndian College Students Sex VideosPorn JohnnyHindi Adult Porn MovieIndian Aunty CumshotMasajes CachondosSoftcorn PornXhamstwe.comFilm X StrzamingAsian Porn BjVideobokep JapanTamanna Sex Video TamilIndian Bhabi Xvideo ComDiamond Jackson Hd PornCandi KaynChina Hot XxxRon Jeremy CockLena Reif PornSex Bhabhi AudioPussy Grinding LesbianReal Father Son PornPorn CartegoriesTubexpornXraypornGifswowMuslim Girls NudeXxx XxxnLesbian Fee PornHot Black Gay SexHot Twen PornWarm PussiesBlack Porn With WhiteSuper Hot PornMamalonaIndian Anal VideosNgintipmandiSexy Nude EomenPorn Comics BooksVideos De Sexo BizarroHentaicompilationMalaysian SexxxYeen Anal PornBabhiKorean Sex MmsKajal Agarwal PussyLana Rhodes Hot VideosLesbian CunnlingsBlackcockanalHidden Cam Real MassageSkinnytrannySextape AmateurPerfectgirls SexGp-guiaPorn RománticoGoddess AmandaTahitian Dance NudePorn Videos GfIndian BoorPanty TwinksStep Sis Caught PornFucking KissSpanish Male PornstarsXxx Japanese Video DownloadAnime Porn English DubMeg Vicious PornBlonde VaginasMilf With Great TitsWbony Pulse TvAlitta OcaenMy Friend's Mom PornHot Romans SexAsia MompornSexe Model ComBlondemilfGrup SexFemboy Rape PornNaked Muscle MenTyler Posey NakedBlowjobcreampieXnxx Tamil VediosHot Gay Boy Sex VideoTeenager Caught MasturbatingElsa Jean FacialTooturnttony BrazzerNudes DoscordKsrlie MontanaXxxvidoeoHarley Quinn XxxCartoon Xxx VidoesGilfs On RedditFudendo A TransexualAshkashBlow Jobs Big CocksRachael Taylor NudeLivvy Dunn NudeBoro Sex VideoJaye P Morgan NudeSnowbunnyPron Video MarathiAoi SanoPinay Porn SitesVer PornaBest Onlyfans PornDownload Porn Ges